– Dette kan bli en periode hvor vi må rotere på laget ganske ofte

– Hvis vi får en god periode nå, så kan vi ende opp med noen troféer og noe å juble for, sier Ole Gunnar Solskjær – som kommer til å få bruk for hele stallen fremover.

Publisert Sist oppdatert

Fredag la vi ut litt av Ole Gunnar Solskjærs ManUtd.com-intervju, og nå er hele intervjuet publisert.

Det er mindre to uker til serien starter opp igjen, etter planen, og United starter ikke akkurat med en enkel kamp – José Mourinhos Spurs er motstander, en av Uniteds konkurrenter om en Champions League-plass.

Solskjær ble spurt om det å få en storkamp er den type utfordring en ønsker seg når sesongen kommer i gang igjen.

– Ja, hvorfor ikke? Alle vet at vi må være på vårt beste, og må være fokuserte. Vi vet at det er en stor kamp for alle. Vi møtte Chelsea da vi startet ligaen denne sesongen, så jeg har tro på at spillerne våre kan gå inn i Tottenham-kampen med en mentalitet om at vi skal spille en veldig god fotballkamp der.

– Det føles som en ny sesong, men de to første kampene mot Tottenham og Sheffield United er veldig avgjørende for hvordan tabellen ender. Det blir en kort «sesong», det er bare ni kamper igjen [i Premier League], så vi må få så mange poeng og gode forestillinger som mulig. Hvis vi får en god periode nå, så kan vi ende opp med noen troféer og noe å juble for.

TROFÉJAKT: United er i FA-cupens kvartfinale, hvor en møter Norwich, og United er altså ikke så veldig langt fra en FA-cupfinale.

– Når en kommer til Manchester United så ønsker en selvsagt å avslutte sesongen med troféer, men troféer kommer ikke til å være det vi snakker om nå. Vi må sørge for at denne korte perioden før neste sesong blir en god periode for oss, og det er fantastisk om det ender i troféer. Vi må bare fokusere på det vi kan kontrollere, og det er våre egne prestasjoner. Hvis det tar oss til en finale eller to, så ville det vært fantastisk.

– Jeg fokuserer på å ta hver kamp som den kommer, men også på å utvikle dette laget. Det er ungt lag med noen store talenter, herlig arbeidskapasitet og personligheter – de menneskelige kvalitetene i gruppa er fantastiske. Og selvsagt: Paul [Pogba] og Marcus [Rashford] er tilbake, Eric [Bailly] har vært ute en stund, Scott [McTominay] var ute en stund, så vi ønsker å knytte laget sammen igjen.

Siden Marcus Rashford og Paul Pogba spilte sin foreløpig siste United-kamp, så har United også signert både Bruno Fernandes og Odion Ighalo, noe som tilsier at disse offensive spillerne trenger å bli kjent med hverandre (på banen) nå før fotballen settes i gang igjen. Solskjær håper at både Pogba og Rashford kan være klare til Spurs-kampen.

FORHÅPENTLIGVIS MED MOT SPURS: Paul Pogba og Marcus Rashford.

– Vi håper alle vil være klare til den første kampen. Det har vært en stund uten fotball, så jeg tror ikke vi kan forvente at de gutta som har gått glipp av mye fotball kan vare hele kampen. Men nå har reglene blitt endret, og vi kan bruke fem innbyttere, og ha ni på benken. Jeg tror det vil hjelpe, for etter å ha vært ute så lenge vil det være utfordrende for spillere, og vi må passe på dem når det gjelder både skader og fysisk form. Vi kan ikke bare si til en spiller «du spiller hver eneste kamp, og hvert eneste minutt», for dette kan bli en periode hvor vi må rotere på laget ganske ofte.

Så du forventer å bruke hele stallen i de første kampene?

– Vel, i løpet av resten av sesongen, ja. Vi har en stor og sterk stall, og for øyeblikket kan mange av disse spillerne forberede seg til den første kampen, og håpe at de spiller i den – og hvis du ikke spiller i den første, så spiller du kanskje i den andre eller den tredje. Så det er det det handler om i Manchester United, det å være i stallen, være på laget, og å være klar når en trengs.

Les hele intervjuet her.

Powered by Labrador CMS