– Det er ikke rettferdig

Ole Gunnar Solskjær er ikke fornøyd med kampprogrammet før søndagens semifinale mot Chelsea.

Publisert Sist oppdatert

På den lukkede delen av pressekonferansen handlet det om Manchester City, fysisk form og søndagens semifinale mot Chelsea.

Les også hva Solskjær sa under del 1 av pressekonferansen:

Om skadesituasjonen: Dette sa Solskjær om Shaw og Williams

Hyllet Hodgson: – Jeg beundrer ham

Misfornøyd med kampprogrammet

Søndag møtes United og Chelsea i FA-cupens semifinale. Der kommer Ole Gunnar Solskjærs menn med tre dager hvile i beina, mens londonerne har fem.

Når nordmannen får spørsmål om hva han synes om dette, legger han ingenting i mellom:

– Jeg er åpenbart bekymret over at de har hatt 48 timer mer enn oss. Det er ikke rettferdig, sier Solskjær.

Kristiansunderen forteller at slike scenarier var en stor del av planleggingen før «Project Restart», uten at dette har gitt noen nevneverdig effekt i dette tilfellet:

– Vi snakket om å gjøre kampprogrammene rettferdige før vi satte i gang med restarten, men dette er selvfølgelig ikke rettferdig.

HEKTISK: United har et proppfullt kampprogram de neste ukene, der de viktige kampene kommer tett som hagl.

Styrte unna City-spørsmål

Saken som i størst grad har preget nyhetsbildet i fotballen de siste dagene, er at CAS (idrettens voldgiftsrett) opphevet UEFAs utestengelse av Manchester City fra Champions League.

Pep Guardiola, de lyseblås trener, har uttalt at han forventer unnskyldninger fra flere som har slengt med leppa mot hans lag.

Solskjær får spørsmål om denne uttalelsen.

For det første har jeg ikke sagt noe om Man City, så det er nok ikke meg han snakker om. Det får jeg la andre diskutere og kritisere, sier nordmannen og fortsetter:

Det tenker jeg ikke noe over.

United-treneren får også spørsmål om han er bekymret for at andre lag skal kunne utfordre de røde djevlene på overgangsmarkedet, nå som Financial Fair Play-reglementet ikke ser ut til å fungere.

– Jeg tenker mer på hva vi kan gjøre enn å bekymre meg for hva andre kan gjøre. Hvis andre kan konkurrere med oss, går det fint. Kan de ikke konkurrere, går det også bra. Vi må bare styre denne klubben så godt som vi kan.

LIKEGYLDIG: Solskjær vil ikke si stort om byrivalens seier i CAS. Nordmannen er mer fokusert på eget lag.

– Guttene er i veldig god form

Solskjær virker å ha funnet sin beste ellever. Mot Southampton startet de samme elleve for femte ligakamp på rad.

Siden restarten har ikke skadeproblemer ødelagt noe særlig for United, men nå er både Luke Shaw, Brandon Williams og Mason Greenwood usikre før kampen.

United-treneren mener United er bedre rustet til å takle hektiske perioder nå enn tidligere.

– Guttene mine er i god form. Veldig god form. Jeg er helt sikker på at guttene ikke har følt seg i så god form på mange år. Måten de fysiske trenerne har jobbet med spillerne både før og under lockdown har vært viktig.

Solskjær skjønte at han trengte å gjøre grep med spillernes fysikk under sin første sesong bak roret.

– Vi følte mye på at spillerne ikke var i god nok form mot slutten av forrige sesong, og det førte til noen skader. Den typen problemer har vi ikke hatt så mange av denne sesongen. 

KLAR?: Solskjær mener at Paul Pogba selv må kjenne om han er klar før Crystal Palace.

Nordmannen får også spørsmål om det er vanskelig å hvile Paul Pogba når franskmannen spiller godt og er i godt humør.

– Han vet at han ikke ville blitt droppet, men han har vært ute lenge. Det var et spørsmålstegn før denne kampen om hvordan han følte seg. Han følte seg klar, og det er bra. Nå får vi se hvordan han føler seg i dag og i morgen.

Likevel minner han på at 48 timer mindre hvile før Chelsea-kampen har mye å si.

– 48 timer har veldig mye å si. Vi har ikke fått utdelt gode kort, men vi har ikke annet valg enn å finne vårt beste pokerfjes og spille kortene bra.

Powered by Labrador CMS