Nå er Solskjær historisk

Med 3-1 mot Crystal Palace tok United den åttende strake seieren på bortebane under Ole Gunnar Solskjær. Det har ingen United-manager klart før ham.

Publisert Sist oppdatert

Selv ikke Solskjærs læremester Sir Alex Ferguson maktet det kunststykket.

Siden Solskjær ledet United til en overbevisende 5-1-seier mot Cardiff i den walisiske hovedstaden i sin første kamp som United-manager, har Uniteds borteform under nordmannen vært perfekt med åtte seire av åtte mulige.

I tur og orden har Cardiff (5-1), Newcastle (2-0), Tottenham (1-0), Arsenal (3-1, FA-cup), Leicester (1-0), Fulham (3-0), Chelsea (2-0, FA-cup) og Crystal Palace (3-1) blitt slått på eget gress.

– Nøkkelen var en god start

Ole Gunnar Solskjær var naturligvis svært fornøyd med nok en borteseier etter 3-1 på Selhurst Park.

– En god seier, et godt resultat, og tre poeng på Selhurst Park er aldri noe en kan ta for gitt. Vi vet hvor hardt vi måtte jobbe for det i fjor, da vi lå under med to mål, og nøkkelen i dag var en god start, og å ta kontroll over kampen, og det synes jeg vi klarte.

– Vi hadde en fantastisk respons da de reduserte, og kontrollerte det fortsatt.

Luke Shaw var god mot Liverpool, og god igjen her, og Solskjær ble videre spurt litt om bruken av Shaw offensivt.

– Ja, vi ønsker at han skal gå fremover, det er det neste steget for ham å stole på seg selv enda oftere til å gå fremover. Men i dag var det også slik litt på grunn av hvordan lagets fasong var, med Martial ikke spilleklar, og Alexis mer inn mot midten med Rom, og jeg synes det fungerte godt. Vi hadde Diogo på høyreflanken, så vi hadde en ving på den andre siden.

LES OGSÅ: Solskjærs ros av James Garner og Scott McTominay

SHAW PÅ DET FORARBEIDET: Luke Shaw bidro sterkt til Uniteds første scoring.
SHAW PÅ DET FORARBEIDET: Luke Shaw bidro sterkt til Uniteds første scoring.

Åtte seiere, åtte bortekamper – hvordan forklarer Solskjær bortesuksessen?

– Jeg kan forklare det med [at vi har] gode spillere! Å ha gode spillere, og at vi forbereder oss godt til kampene taktisk. Spillerne var veldig fokuserte i dag, det var ikke noe selvgodhet i det hele tatt.Jeg sa det til spillerne før kampen også. Dette er en kamp jeg har fryktet – eller, ikke fryktet, men etter PSG, Chelsea, og all den mentale energien som blir brukt til de kampene, så kom det en kamp vi er forventet å vinne, og fokuset var fantastisk i de møtene vi har hatt… og så var det noen herlige avslutninger av Rom.

– PSG? La oss se…

Men du hadde ikke trodd at du ville vinne alle disse første åtte bortekampene? 

– Når du er Manchester United-manager, og du har disse spillerne, så går du inn i alle kamper og tror du skal vinne. Den neste bortekampen er mot PSG, så la oss se om vi kan fortsette!

 

Solskjær ble videre spurt om Lukakus to mål i lys av en litt vanskeligere periode for belgieren – nordmannen forklarte det i stor grad med en endring i bruken av ham.

AVGJØRELSEN: Ashley Young la på til 3-1 mot slutten og sikret Uniteds åttende strake borteseier under Ole Gunnar Solskjær
AVGJØRELSEN: Ashley Young la på til 3-1 mot slutten og sikret Uniteds åttende strake borteseier under Ole Gunnar Solskjær

– Han spilte i midten i dag, og vi skapte sjanser for ham, og han satte sjansene godt. Han har løpt mye for oss [i det siste], har løpt nedover på både høyre- og venstresiden. Han har hatt en annerledes rolle, på grunn av Rashfords form, selvsagt. I dag fikk han sjansen på topp, og hadde to veldig gode avslutninger. Han kunne fått seg enda et mål også tidligere. Så jeg er veldig glad på vegne av Rom. Han er en kvalitetsavslutter.

– Han er en profesjonell gutt, en god gutt, fin å ha rundt seg. Han er alltid blid, jobber alltid med avslutningene sine… og jeg tror han har spilt mer enn du tror, faktisk [Solskjær sikter her til en journalist som stilte oppfølgingsspørsmål om måten Lukaku har håndtert det å bli benket]! Men han har spilt på høyresiden, venstresiden, og det er Rashfords form som har dyttet ham ut der. Og nå med Rashfords skade tok han sjansen.

SNARTENKT: Romelu Lukaku setter inn 2-0. Belgieren tok godt vare på sjansen han fikk mot Crystal Palace med to scoringer.
SNARTENKT: Romelu Lukaku setter inn 2-0. Belgieren tok godt vare på sjansen han fikk mot Crystal Palace med to scoringer.

Solskjær roste offensive Palace-spillere som Wilfried Zaha, og var fornøyd med at spillerne holdt seg fokuserte når Palace skulle stoppes, slik at en ikke laget unødvendige straffespark eller noe.

– Men vi forærte dem målet. Vi kunne klarert den noen ganger, men responsen etterpå var fantastisk.

Solskjær fortalte videre at Dalot har spilt ving i Porto, og bekreftet at han i den rollen også kunne hjelpe United med å håndtere Palaces sterke venstreside.

Ashley Young gjorde også en viktig jobb på Uniteds høyreside, og scoret attpåtil kampens siste mål, og Solskjær hadde ros på lager til ham også.

– Ash er en god profesjonell. En god kaptein for oss, og jeg tror det er bare midtstopper han ikke har spilt for oss, så jeg må kanskje bruke ham der slik at han har spilt i alle roller!

 

Powered by Labrador CMS