– Kiosker og toaletter flyttes ut av Old Trafford

Publisert Sist oppdatert

Slik kan det bli når fansen får returnere til arenaene

Av: Oli Winton, oversatt av Dag Langerød

Premier League planlegger nå med at noen supportere kan returnere til kamper midt i september, noe som riktignok ikke helt stemmer overens med det regjeringen har sagt. De har jo fastholdt at 1. oktober er datoen dette kan skje.

Vi er likevel nærmere enn vi har vært å kunne reise tilbake til Old Trafford.

Jeg har sett noen planer for hvordan det kan fungere, og må innrømme at det er komplekst.

Klubbene er bedt om å organisere så store områder som mulige er på utsiden av arenaene sine.

For Uniteds del så kan det bety å bruke parkeringsområdene og alle andre områder utenfor Old Trafford hvor det da blir billettsjekk, kiosker og toaletter.

Det avgjørende blir nemlig å holde folk unna områdene inne på stadion.

FØR CORONAVIRUSET: Slik så det gjerne da ut rett på utsiden av Old Trafford. I september eller oktober vil kiosker, toaletter og alt være på utsiden av arenaen.

Det betyr for eksempel at alle tv-skjermene inne på Old Trafford vil være slått av.

All billettsjekk vil foregå elektronisk slik at ingen må ta på noe eller levere fra seg fysiske billetter. Det er også et aktuelt scenario at når den elektroniske billettsjekken gjennomføres så må man også gjennom en temperatursjekk.

Supportere vil også få et konkret tidspunkt hvor de må bevege seg fra utendørs-områdene til sitteområdene inne på arenaen. Dette selvsagt for å unngå at ikke alle går til sine plasser på samme tidspunkt.

Enkelt forklart så blir det da slik at de som sitter lengst fra trappeoppgangene inne på arenaen først må på plass, mens de som sitter nærmest trappene er de som får de siste tidspunktene for å gå inn på banen.

Dette for ingen skal måtte passere hverandre på trange benkerader.

Når man først sitter så vil den sterke oppfordringen være at man ikke forflytter seg i det hele tatt. Hvis noen må røre på seg så må nemlig alle andre også forlate raden og så det samme igjen når personen returnerer.

SLIK BLIR DET IKKE: Sosiale distansering, ingen får gå forbi hverandre på trange benkerader. Det blir den nye virkeligheten.

Supportere vil sitte i det som blir omtalt som «bobler», og kan selv informere klubben hvor mange som er i sin «boble». Kravet er selvsagt at alle i hver boble oppfyller regjeringens gjeldende krav til sosial distansering.

Det er uansett ingen sjanse for at Old Trafford blir mer enn en tredel full, noe som også vil gjøre det noe enklere med offentlig transport til og fra arenaen.

Det store spørsmålet er imidlertid hvordan United vil avgjøre hvem som skal få en billett.

Det mest rettferdige vil være å dele Old Trafford opp i ulike deler på samme måte som billettene før ble fordelt. Det vil bety at cirka 75 prosent av de tilgjengelige billettene gis til sesongkortinnehavere, men samtidig at maksimalt 11 prosent går til VIP-områdene.

Hvis United sier til sesongkortinnehaverne at de bare kan dra på én av fire kamper så vil en trekning være best. Hvis man da blir trukket ut til for eksempel den første kampen så havner man bakerst i køen og er uaktuell til den neste.

Denne fordelingen kunne faktisk også vært gjennomført før kampoppsettet ble klart.

Samtidig vil det være en del supportere som uansett er uaktuelle fordi det er reiseråd som betyr at de ikke kan reise eller andre som av helse- eller økonomiske grunner ikke vil reise. I realiteten betyr nok dette at de fleste kan få med seg annenhver kamp eller flere.

Som nevnt, dette er ganske komplekst og egentlig ikke så veldig attraktivt. Det er åpenbart at atmosfæren vil lide av dette, men samtidig er det bedre enn ikke å kunne dra og det er en start.

Personlig så vil jeg glede meg til alt etter så mange måneder borte.

Det ser imidlertid ut som om Wembley blir stengt både for FA-cupfinalen og Community Shield. Det rapporteres at forbundet ikke vil betale for alt som må på plass bare for å få inn en liten gruppe med supportere, og de lokale myndighetene skal heller ikke ønske folk velkommen siden smittenivået i området fortsatt er ganske høyt.

Foreløpig ser det derfor ut som om landskampen mellom England og Wales i oktober blir spilt uten supportere.

Det mest sannsynlige er nå også at Europa League-sluttspillet i august vil bli spilt for tomme tribuner. UEFA har også varslet at kun 25 skrivende journalister vil få tilgang til finalen.

Foreløpig vet vi heller ingenting om Premier League vil tillate bortefans på neste sesongs kamper.

Samtidig, tanken på å kunne returnere til Old Trafford i oktober er så bra at jeg nesten ikke kan vente.

Om Oli Winton:

Oli Winton skriver innlegg for united.no. Han er komitémedlem i MUST, den uavhengige Manchester United Supporters’ Trust. Han reiser til de fleste hjemme- og bortekamper og har en sivil jobb som politisk konsulent. Han har kjennskap til mye av det som foregår i United, og vil i denne spalten spesielt skrive om supporter-/klubb-relasjon og billettspørsmål. Følg Oli Winton på Twitter her.

Les flere eksklusive saker fra Oli Winton.

Powered by Labrador CMS