– Vi har gitt oss selv en veldig vanskelig oppgave

Glazerne, mangelen på sjanser og Liverpool ble tema da Ole Gunnar Solskjær møtte til pressekonferanse på St. James’ Park.

På pressekonferansen etter kampen mot Newcastle ble Ole Gunnar Solskjær bedt om å forklare hvorfor laget hans tapte. Svaret har vi hørt før, men han er litt hardere denne gangen.

– Det er veldig symptomatisk for hvor vi er i øyeblikket. Det er skuffende, og vi skaper ikke nok sjanser til å fortjene å vinne en fotballkamp. Det er den korte versjonen. 

Så serverer han den lange versjonen:

– Førsteomgangen så jeg ikke komme. Så skuffende var den. Vi klarte ikke å kontrollere ballen. Det så ut som en varm potet vi ikke klarte å holde i beina. 

– Andreomgangen var bedre, vi dominerte mer, men du kan fortsatt se noen kontringer komme. Som på scoringen ser man at vi prøver å organisere laget, men vi klarer det ikke. Det var vel syv spillere som var tilbake i feltet, men avgjørelsene var ikke gode nok, og vi fikk ikke blokkert skuddet.

MÅLSCOREREN: I sin debut fra start for Newcastle ble Sean Longstaffs lillebror, Matthew, matchvinner for hjemmelaget.

– Det var mange spillere i boksen, men vi klarte ikke å forsvare oss organisert, selv om det var et par taklingsforsøk. Vi ga Newcastle-supporterne den kampen de ville ha. Vi ga vekk for mange kontringer, noe som løftet stemningen blant hjemmefansen.

Igjen ble Solskjær spurt om skader, og igjen ville han ikke legge skylden på det.

– Jeg vil ikke snakke så mye om skader, men man kan godt snakke om selvtillit. For det er gode kamper og resultater som gir selvtillit i avgjørelsesøyeblikkene, det mangler vi.  

LES OGSÅ: (+) 131 minutter som illustrerer problemet

Like før pause bommet Harry Maguire på en enorm sjanse etter et hjørnespark, og United kunne gått opp i ledelsen.

– Jeg har bommet på større sjanser enn det. Om man er i flytsonen kan man score med øynene igjen på den muligheten der. Nå går det ikke for oss, og Harry vet at han kunne, og burde, scoret.

Glazerne

Det er ganske få, om noen, United-supportere som har mye til overs for Glazer-familien som eier klubben. Noe de tilreisende på St. James’ Park var tydelige på.

Manageren ble bedt om å kommentere supporterne som sang at de ønsket eierne vekk fra klubben, men han svarte lite tilfredstillende ved å rette fokuset mot det som skjer på banen.

– Vi er ikke fornøyde med resultatet, og det er det som er grunnlaget for humøret til supporterne. Derfor vil jeg beklage til fansen for at vi ikke vinner kamper, sier han før han forklarer hvorfor klubben ikke vinner kamper:

– Vi er i en ombyggingsprosess. Dette er ikke en lik situasjon som da jeg satt på pressekonferansen etter tapet for Everton i fjor. Da følte jeg at folk hadde gitt opp. Spillerne som er her nå gir alt de har for drakta, og vi vil komme tilbake igjen.

EIERNE: Avram og Joel Glazer.

– Vi har gitt oss selv en vanskelig oppgave

Manchester United avslutter runden på tolvteplass, og nordmannen ble spurt hvor det var akseptabelt for Manchester United å havne ved sesongslutt.

– Vi har gitt oss selv en veldig vanskelig oppgave med å bli blant de fire beste. Bare det å komme inn i topp seks er vanskelig, og vi er nødt til å få en rekke gode resultater nå, få litt flyt. Jeg kan ikke gi et eksakt svar på hva som er akseptabelt for oss, men vi har et mål om å gå inn i hver kamp og kunne vinne. 

– For øyeblikket klarer vi ikke å vinne kamper på bortebane, men nå har vi en perfekt mulighet til å få humøret til supporterne tilbake. Vi får trolig noen spillere tilbake til Liverpool-kampen, og med en seier der vil nok humøret for mange snu.

FÅR DET IKKE TIL: Igjen prøvde Manchester United lykken på bortebane, og igjen gikk det ikke veien. Sist gang United kunne juble etter seier på bortebane var mot Paris Saint-Germain i Champions League.

Avslutningsvis ble han spurt om hva han hadde tenkt å bruke Premier League-pausen på.

– Jeg skal jobbe med kampen mot Liverpool. Vi har analysert dem mange ganger før, og vi må finne ut hvordan vi skal angripe kampen. Skal vi endre mye på inngangen, eller skal vi bare pirke litt? Så langt har vi bare spilt åtte kamper, det er ikke mange, så vi endrer nok ikke for mye på taktikken. 

LES OGSÅ: Solskjær: – Dette er det verste vi har levert
LES OGSÅ: (+) United.no-børsen: Rashford nær bunnkarakter