– Dette er det verste vi har levert

Manageren legger mer ansvar på seg selv enn på spillerne etter tapet mot Newcastle.

Til tross for nok et tap på bortebane var det en sindig Ole Gunnar Solskjær som entret intervjusonen etter fadesen på St. James’ Park.

– Vi er skuffet. Selvfølgelig. Vi mangler noen nøkkelspillere men det er ingen unnskyldning. Guttene jobbet hardt og løp sokkene av seg, men noen manglet selvtillit, sier han til MUTV. 

– Det er der vi er nå. Vi jobber hardt, men vi skaper ikke sjanser. Det er noen angrepsspillere som er borte og vi håper de kommer tilbake og er heltente når de gjør det.

– Dere skaper ikke nok sjanser sier du, hva skal du gjøre med det?

– Det er tusenkronersspørsmålet. Nå kommer det en landslagspause. Kanskje vi får noen spillere tilbake, men det hele er mitt ansvar, jeg må finne løsningen.

TENKENDE: Hva er løsningen, Ole?

Tar skyld av spillerne

Mange kritiserer spillerne. Marcus Rashford på topp hadde for eksempel ingen berøringer inne i motstanders boks.

– De er bare mennesker. De jobber hardt, og de trenger å se resultater av det harde arbeidet. Hvis ikke er det vanskelig å holde det gående. 

– Vi har ikke endret oss for mye. Vi har holdt oss til planen fra sesongstart. Vi gjør det godt i forsvar, vi slipper ikke til så mange store sjanser, men vi er nødt til å score mål.

– Er Marcus Rashford et symbol på den svake formen klubben er inne i nå? 

– Marcus jobber hardt. Han løper, løper og løper. Men han får dessverre lite igjen for det.

Marcus Rashford ble av united.no kåret til banens dårligste mot Newcastle. Les hele børsen her.

Selv om manageren tar noen av spillerne i forsvar er han tydelig på at kampen i seg selv ikke var mye å skryte av.

– Førsteomgangen vi leverte er det verste vi har prestert denne sesongen, sier Solskjær. 

På spørsmål om skadesituasjonen preger resultatene prøver Solskjær å unngå å legge skylden på der, og klarer det nesten.

– Jeg liker ikke å skylde på skader, det er en del av fotballen. Spillerne jobbet hardt, men vi skaper ikke nok sjanser, sier Solskjær før han ikke klarer å dy seg:

– Men det er klart at det har noe å si at bare fem av spillerne som startet Chelsea-kampen var tilgjengelige fra start i dag. 

FRANSK SAVN: Anthony Martial og Paul Pogba var toneangivende mot Chelsea, men har tilbragt en del tid på sykestua. Nå er det lenge siden vi har sett de franske gutta i aksjon.

– Vi er inne i en tøff periode. Det er ikke bare denne kampen. Når man er i slike perioder er det ikke alt som sitter for spillerne. Ting som vanligvis går på instinkt overtenkes, og det meste blir vanskeligere, sier han og legger til:

– Det er for mange enkle feil og løpene starter for sent. Da blir det vanskelig uansett hvilket lag du møter. 

En som får skryt av sjefen er den unge stopperen som started ved siden av Harry Maguire.

– Tuanzebe gjorde en god jobb både som stopper og back. Han er sterk, rask og trygg med ballen i beina. Han kommer til å bli en stor spiller og han har en enorm karriere foran seg. 

Ledelsen er på lag

Selv om resultatene er så svake at man må tretti år tilbake i tid for å finne en like svak form, virker nordmannen trygg på at han har støtte hos ledelsen.

Og som vanlig: ting tar tid. 

– Å få United tilbake til der vi ønsker tar den tiden det tar. Det er en reise vi har startet, og jeg kan ikke gi et endelig tidspunkt på når vi er fremme, men vi vil komme dit.

– Er alle på samme lag, er alle i ledelsen innforstått med at dette kommer til å ta tid? 

– Vi har snakket sammen, og vi er enige om at hvis man bare jobber sammen når det er solskinn kommer man ikke lange veien. 

STØTTER MANAGEREN: Ifølge Solskjær selv har han Ed Woodward i ryggen, tross de svake resultatene.

Etter landslagspausen venter Liverpool på Old Trafford. Som vi har hørt et par ganger før, er Solskjær positiv til den kommende motstanden.

– Liverpool-kampen blir perfekt for oss. Kampene mot dem på Old Trafford er alltid store. Forhåpentligvis får vi en eller to spillere tilbake fra skade til kampen, og vi vil være klare til å møte dem. 

Uakseptabelt

Selv fra sin posisjon helt på andre enden av banen, klarte David De Gea å registrere at hans kollegaer fremover i banen ikke gjorde all verden mot Newcastle.

– Det er ikke akseptabelt. Vi scorer ikke mål og vi skaper ikke noe. Det handler ikke bare om denne kampen, men om sesongen som helhet, sier spanjolen til MUTV. 

IKKE FORNØYD: Keeperen sier tydelig hva han mener om prestasjonen mot Newcastle.

– Vi skaper ikke gode nok sjanser. Sjansene de skaper er bedre enn de vi skaper, og som sagt er ikke dette akseptabelt fra en klubb som Manchester United.