– Vil kjempe om alle troféer

Solskjærs visjon er å få tilbake et United som kjemper om alle titler.

Ole Gunnar Solskjær har snakket om at det skal mer til enn superstjerner for å bli best igjen.

For det er jo dit United vil.

Uniteds visjon er mer enn å bare kjempe om topp fire-plasseringer, ifølge Solskjær.

– Det er å kjempe om alle troféer vi kan, selvsagt. Det er det vi bør handle om. Vi må bevege oss sakte, for vi er på femteplass for øyeblikket, og det så lenge ut som om vi aldri ville bevege oss bort fra den sjetteplassen.

– Det er seks veldig, veldig gode lag, og alle vil kjempe om troféer, men vi har ressursene, infrastrukturen og historien til å bevege oss mot toppen, og det er den eneste måten vi bør tenke på ting i United.

– Om vi ikke drømmer, og vi ikke har den visjonen om hvor vi skal, så vil vi bare vakle. Jeg er bare vant til å se denne klubben kjempe om troféer, så det er der jeg ser på oss.

Solskjær var tydelig på at dette er en langtidsvisjon, og at det kanskje er to år til en klarer å kjempe om tittelen, men at en også må planlegge på kort sikt. Noen tittelkamp i år har han uansett ikke tro på, selv om Pep Guardiola ikke utelukket United i tittelkampen.

– Jeg tror vi er for langt bak i år, åpenbart. Vi må ta igjen [her mener han ikke å «ta igjen» som i å ta de igjen denne sesongen, journ.anm.] de andre lagene fremfor oss. Spesielt City og Liverpool, men nå også Tottenham. Så det er altså tre lag som har vært langt fremfor, men vi har slått Tottenham, så vi vet at vi er kapable til det, men vi trenger å være stabile.

Kan United klare det allerede neste år?

– En håper alltid, selvsagt. Jeg kom hit fra Molde, og de kom på 10. plass i 2010, og i 2011 vant vi ligaen, så du kan aldri si aldri.

Her er den nye episoden av Olé, Olé: 

 

Er dette et United-lag som på sikt kan vinne alt? Ole Gunnar Solskjær tror laget har mye av det som trengs, i alle fall.

– Ja, klubben og laget kan gjøre det, ja. Hvis du ser på spillerne, alderen på dem – de er unge og har mye utviklingspotensiale i dem, vi trenger også at noen erfarne spillere blir værende og står frem, og virkelig blir ledere. Paul er det nå, Jesse… de er i den alderen der vi forventer at dem tar ansvar, og ikke bare er en unggutt som flyter med strømmen.

– Jeg er veldig trygg [på at laget har det som skal til]. De har vist meg at de har karakter, at de har troen, og at de har kvalitene til å bli bedre. Det er det vi må tenke om hvordan vi blir bedre.

– Vi kan ikke bare være fornøyde med at vi fikk tre poeng mot Leicester om vi ikke spilte spesielt godt. Innstillingen har vært at vi ikke spilte godt, og at vi må bli bedre for å komme oss dit vi ønsker [å gå]. Det jeg har sett på treningsfeltet gir meg tillit og tro.

LES OGSÅ: – Kan ikke bare fikse ting ved å kjøpe en superstjerne