Vil diskutere om managere skal få ankerett på VAR-avgjørelser

Premier League vurderer akutte og radikale endringer på videodømmingen sin.

Noen trodde VAR kunne frelse fotballen, få bort de styggeste feilene og gjøre fotballen generelt mer rettferdig.

I stedet diskuteres nå dommerne og måten VAR brukes på mer enn noen gang før i historien, og det som var et relativt velfungerende Premier League, tross noen dommerfeil, har blitt til et Premier League hvor man som oftest avslutter hver runde hoderystende over det man har sett av det nye systemet.

Hva er da løsningen?

Jo, å erstatte VAR med noe enda mer nytt og radikalt.

Kanskje.

Premier League-klubbene møter nemlig dommersjef Mike Riley neste uke, og én av ideene som ønskes diskutert er om managerne skal få et visst antall med ankemuligheter på avgjørelser, for eksempel tre – slik det er i andre idretter.

The Telegraph skriver at en klubbformann vil være sterkt for dette, mens tonen fra Premier League er at de vil være sterkt imot – fordi det da kan brukes for både å drøye tid og skapte taktiske brudd i spillet.

The Times påpeker imidlertid at IFAB (International Football Association Board), som bestemmer alt med regler innen fotballen, allerede har fastslått at det vil være helt uaktuelt å akseptere denne endringen.

Samtidig er rapportene at det vil bli heftige diskusjoner rundt VAR-bruken, og det kan til og med hende at noen vil ha bort systemet, selv om det foreløpig virker som om flertallet aksepterer at det fortjener mer tid før man eventuelt går til et så drastisk tiltak.

Flere klubber skal allerede ha varslet Premier League om sine bekymringer til systemet.

– Det fungerer på offside, men jeg er ikke sikker på om det fungerer på noe annet, sier en klubbleder til the Telegraph.

Flere klubber vil nok også spørre om hvorfor andre ligaer har et mer velfungerende VAR, og om de som jobber med VAR i Premier League er de rette personene.

Premier League skal ikke være imot endringer, men i stedet for at hele VAR blir lagt til side så er det nok mer sannsynlig at møtet fører til at man muligens gir dommerne rett til å bruke monitorene på arenaene for selv å ta den endelige avgjørelsen.

Les også: Nå kan det bli bruk av VAR-skjermen på sidelinjen