Nå kan det bli bruk av VAR-skjermen på sidelinjen

Bare i de to siste ligakampene har det vært en rekke VAR-avgjørelser i Uniteds kamper. Et par av dem har vært helt korrekte, som handsen til Sadio Mane for Liverpool mot United og Norwich-handsen på Freds skudd i helga som ga straffe der.

På de to siste er reglene krystallklare – selv om ingen selvsagt trenger å være enig i reglene.

Samtidig har det vært mye diskusjon rundt et mulig frispark før Uniteds 1-0 mot Liverpool, og ikke minst straffen VAR ga Daniel James søndag.

PENALTY: United fikk to straffer mot Norwich etter at VAR hadde meldt fra om det. Dessverre uten at det ble mål på noen av dem.

Samtidig har det vært enda flere kontroversielle avgjørelser i en del andre kamper, og nå vurderes endringer fortløpende.

Ifølge The Times og flere engelske aviser vurderes det nå å åpne for at dommerne skal få bruke TV-skjermene på sidelinjen slik at de selv får vurdere hver situasjon. Til nå har jo Premier League kjempet imot dette for å få mer flyt i kampene enn man har sett i en del andre turneringer.

Så langt i sesongen har VAR omgjort 26 avgjørelser i de hundre Premier League-kampene, men ikke én eneste gang har dommeren selv kikket på VAR-bildene på sidelinjen når det har skjedd.

Etter fire Premier League-runder innrømmet dommerledelsen at det hadde vært gjort fire klare VAR-feil, og det spørs om det tallet ikke er blitt klart større nå.

United ville forresten ligget på 8. plass i Premier League, ikke 7. plass som vi gjør, hvis VAR ikke hadde gjort om på noen avgjørelser til nå. Dette fordi West Ham og Wolverhampton da ville hatt henholdsvis ett og to poeng mer enn oss så langt.