Martial-trippel avgjorde mot Sheffield

Franskmannen var både ustoppelig og avgjørende på Old Trafford.

Det var nok ikke mange som hadde forventet at Manchester United skulle møte en Champions League-rival i form av Sheffield United før sesongen. De rødhvite fra stålbyen har på imponerende vis spilt seg inn i Europa-diskusjonen i sin første sesong tilbake i Premier League.

Laget Dean Henderson er utlånt til, lå to poeng bak United før kampen, og var nærmest anhengige av poeng på Old Trafford for å henge med i CL-kampen.

Sterk United-åpning

Helt fra start av hadde hjemmelaget initiativet i kampen, uten at dette førte til noen farligheter. Da grep de røde djevlene muligheten med begge hender.

Etter et Wan-Bissaka-innkast høyt i banen, fikk Marcus Rashford med seg ballen forbi Phil Jagielka, og slått et hardt innlegg. Inne foran mål lusket målsnik Anthony Martial, som løp seg fri og satte inn 1-0 forbi Henderson-erstatter Simon Moore.

Det satte tonen for de neste minuttene. United overtok mye av banespillet, uten å skape det helt store i Sheffield Uniteds boks.

I denne perioden klarte Chris Wilders menn å spille seg til sin første gode sjanse, men George Baldock evnet ikke å få ballen forbi blokka til de røde.

På den påfølgende kontringen spilte Anthony Martial lagkompis Rashford fri på nærmest åpent mål, men under press fra Sheffield-forsvarerne klarte ikke engelskmannen å sette ballen i mål.

TAKK FOR DEN, KOMPIS: Martial satte inn 1-0 for United, etter nydelig forarbeid av Rashford. Da Martial gjengjeldte tjenesten, klarte ikke engelskmannen å ekspedere ballen i mål.

Lekkert kombinasjonsspill

Etter drøye 20 minutter leverte Uniteds offensive stjerner fotball som nok ga mange vann i munnen. Mange ønsket seg Bruno Fernades og Paul Pogba på midtbanen sammen, og her kunne man se hvorfor.

Etter lekkert kombinasjonsspill mellom de to, kom Marcus Rashford igjen til en god sjanse, men heller ikke denne gangen skulle det lykkes for United-yndlingen.

Rund minuttet senere ble det nettsus på Old Trafford. Harry Maguire stanget en Fernandes-corner i mål, men dommer Anthony Tailor blåste for en dytt i feltet. Det fikk han medhold i av VAR-rommet, og stillingen forble 1-0.

Etter en veldig god periode for hjemmelaget tok lagene drikkepause i junivarmen.

NETTSUS: Harry Maguire satte ballen i mål, men ble avblåst for en dytt.

Martial-dobbel

Etter det korte avbrekket skiftet kampen karakter. Det bølget mer begge veier, og Sheffield United spilte seg inn igjen i kampen. Bortelaget hadde til tider lange opphold i Uniteds tredjedel, uten å skape noe farlig.

Det gjorde derimot Anthony Martial.

Paul Pogba fant Aaron Wan-Bissaka på høyresiden. Backen danset runddans med Enda Stevens, før han fant Martial med et flatt innlegg.

Franskmannen satte kontant inn sitt andre mål for dagen, og ga United en tomålsledelse.

Dette var Wan-Bissakas tredje målgivende pasning denne ligasesongen.

ASSIST WAN-BISSAKA: Uniteds høyreback har blitt kjent som en taklingens mester. Onsdag leverte han også målgivende.

Rolig etter pause

Mange har bitt seg merke i at fotballen har gått litt saktere etter coronapausen. Også etter pause på Old Trafford gikk det trått etter pausen.

Chris Wilder byttet inn Oliver McBurnie i pausen, og spissen fikk en halvgod mulighet som Wan-Bissaka blokkerte. Utenom dette skjedde det lite før Mason Greenwood avsluttet like utenfor stolpen rundt 55 minutter ut i kampen.

Deretter fulgte en ny periode uten voldsomme muligheter for noen av lagene.

Selv om det ikke skjedde mye i lagenes bokser, var det nok av severdigheter på gressmatta. Paul Pogba disket blant annet opp med en leken tunnel på norske Sander Berge.

LEKEN: Det ble ikke målpoeng på Pogba denne kampen, men han viste at ferdighetene fortsatt er på plass etter avbruddet.

Martial-trippel

Etter drikkepausen i andre omgang var Mason Greenwood igjen farlig frempå, denne gangen med høyrefoten. Heller ikke denne gangen var det langt unna for 18-åringen, men skuddet fra distanse havnet utenfor stolpen.

Der de to engelskmennene på topp ikke helt hadde den nødvendige presisjonen for United, hadde de en franskmann som definitivt var på tå.

Anthony Martial satte nemlig sin tredje for dagen minutter senere. Spissen spilte vegg med Marcus Rashford, som fant spissmakkeren med en hårfin pasning. Enda finere var kanskje chippen over Simon Moore, som sikret Martial sitt første hat-trick i ligaspill.

Dette var også det siste den offensive duoen foretok seg i kampen. Noen få minutter senere gjorde nemlig Ole Gunnar Solskjær FEM bytter. Dette er første så mange spillere har blitt byttet samtidig i Englands øverste divisjon.

Uniteds angrepsrekke og indreløpere måtte vike for Juan Mata, Andreas Pereira, Odion Ighalo, Dan James og Scott McTominay.

Dette var for øvrig det siste merkverdige som skjedde, og kampen ebbet ut med 3-0.

HAT TRICK HERO: Anthony Martial viste seg som en ekte goalgetter mot Sheffield United.