– Vi må behandle dem som Real Madrid

OPPDATERT 11:45: Phil Jones er ute mot QPR, men kan rekke returoppgjøret mot Real Madrid. Les alt fra torsdagens pressekonferanse!

Torsdag formiddag holdt Sir Alex Ferguson pressekonferanse i forbindelse med kampen mot QPR på lørdag. Der snakket han blant annet om skaden til Phil Jones, QPR-kampen David Gills avgang.

Nedenfor kan du lese hva skotten sa til journalistene på Carrington.

Om Phil Jones og skadesituasjonen

Sir Alex Ferguson sier at det er en mulighet for at ankelskadde Phil Jones kan rekke returoppgjøret mot Real Madrid 5. mars, selv om det fortsatt er usikkert. Kampen mot QPR kommer for tidlig.

– Phil Jones er den eneste vi er bekymret for før kampen mot Real Madrid. Han har en liten mulighet til å rekke den, men vi må bare vente og se. Phil gjorde en fantastisk jobb i Madrid og er ikke redd for å møte noen.

– Han taklet litt feil og var i ubalanse og vred foten sin, derfor ble han såpass skadet som han ble. Han har mot og vilje til å takle. Bryan Robson var også sånn. Bryan kunne ikke oppfatte fare og det kan heller ikke Phil. Det handler om motet hans og det vil jeg ikke ta fra ham.

– Bortsett fra det er alle friske, sier Ferguson.

Wayne Rooney skal imidlertid være utelatt av troppen ettersom han ikke har trent med laget hele uken på grunn av bihulebetennelse. Kampen mot Real Madrid skal ikke være i fare. Paul Scholes ble heller ikke nevnt, mens Darren Fletcher naturligvis fortsatt er ute.

Om kampen mot QPR

– Vi har et problem når vi skal plukke ut laget for tiden, men det er slik vi ønsker det skal være.

– QPR kjemper for å overleve og vi vet at det vil bli en tøff kamp. Det er akkurat det vi trenger nå. Vi må sørge for at jobben blir gjort.

Tidligere denne uken sa Harry Redknapp at han tror laget hans kan slå United på lørdag. Ferguson tror Redknapp er mannen som kan redde QPR fra nedrykk.

– Med Harrys erfaring og evne til å vurdere spillernes ferdigheter har QPR en bedre sjanse enn de fleste til å overleve. Vi drar dit imidlertid for å vinne. Det er jobben min.

– Vi må behandle denne kampen som om vi spiller mot Real Madrid. Vi vil vinne.

United ligger for øyeblikket 12 poeng for rival Manchester City. Til helgen kan de legge press på de blåkledde som ikke spiller før på søndag. Det betyr at luken kan øke til hele 15 poeng før Chelsea kommer til Etihad Stadium.

Ferguson er imidlertid innstilt på at poeng vil gå tapt i sesonginnspurten – for både rødt og blått lag.

– Min erfaring i denne situasjonen tilsier at lag vil miste poeng. Det er et faktum. Det er uunngåelig. For øyeblikket har vi god drivkraft. Alt vi kan gjøre er å prøve å vinne denne kampen og den neste og se hvor det tar oss.

– Vi forventer å miste noen poeng i sluttfasen av sesongen, men det vil City gjøre også. Det er alltid en tøff innspurt i Premier League. Med den riktige holdningen og de rette spillerne har vi en sjanse.

Om David Gills avgang

Onsdag annonserte klubben at David Gill forlater posten som administrerende direktør til sommeren. Ed Woodward er mannen som skal overta. Ferguson skrøt av Gill i forbindelse med offentliggjørelsen, men kommenterte også hendelsen ytterligere på pressekonferansen.

– Jeg ble overrasket da han fortalte meg det for et par uker siden, selv om jeg forstår ham. Han har andre utfordringer og jeg tror han kommer til å gjøre det fantastisk for UEFA. Han kommer til å bidra til fotballen generelt og ha en flott innflytelse.

– Det er god stabilitet her. Det blir enkelt å fortsette på grunn av grunnlaget David har lagt her. Det er en plan vi kan følge og det er det jeg tror Ed (Woodward) akter å gjøre. Jobben er å støtte manageren og støtteapparatet så vi kan opprettholde suksessen vi har hatt. Jeg tror ikke det blir noe særlig annerledes.

– Vi (Ferguson og Gill) hadde et godt forhold og jeg pleide å fyre opp David. Vi hadde mange diskusjoner og jeg pleide å si:

– «Vet du hva problemet ditt er? Du er en regnskapsfører!»

– Men David var alltid ærlig, det er alltid svart og hvitt. Det er strålende egenskap.