– Vi slapp billig unna sist, om vi skal være ærlige

Graham Potter synes Brighton var heldige som ikke tapte med mer da Brighton møtte United i november. Nå håper han å ta poeng mot et lag han mener er et steg opp fra Arsenal og Leicester.

Brighton har vist god form etter oppstarten av Premier League, og har tatt viktige steg bort fra den aller verste nedrykksstriden – men de er på ingen måte trygge ennå.

På pressekonferansen før United-kampen ble Seagulls-sjef Graham Potter spurt om han kunne gjette på hvor mange poeng som nå trengs for å å unngå nedrykk, noe som fikk ham til å advare mot å se for langt frem i tid.

– Vi tenker ikke på det på den måten, en kan bli litt sprø av å tenke på hvor mange poeng en kanskje eller kanskje ikke trenger, og da glemmer du det faktum at du må spille fotball, svarte han.

– Vi spiller mot Manchester United, et av formlagene i divisjonen, kanskje det største formlaget. Vi må fokusere på den kampen og gjøre alt vi kan for å plukke poeng. Det er det vi kommer til å gjøre frem til sesongslutt.

Brighton tapte 1-3 på Old Trafford i november, og Potter mener at Brighton var heldige.

– Vi slapp billig unna med 1-3, om vi skal være ærlige. Vi ble slått skikkelig.

Potter synes United er et steg opp fra lagene de har tatt poeng fra etter oppstarten – altså Arsenal og Leicester, som Brighton tok fire poeng mot.

– Dette er enda et steg opp fra hva vi har møtt. Vi må spille bedre enn det vi har gjort.

SLAPP BILLIG UNNA: Graham Potter mener United var det klart beste laget da lagene møtte hverandre i november. United vant 3-1 på Old Trafford.

United har aldri vunnet på Falmer Stadium i Brighton før, men Potter tror ikke at det betyr noe som helst før tirsdagskveldens kamp.

– Historie er fint, men det betyr ikke nødvendigvis så mye for nåtiden. Vi ikke bare snu oss til Manchester United og si «dere har ikke vunnet her, så derfor kan vi ta de tre poengene, takk så mye». Om det bare hadde vært så enkelt!

Solskjær var ikke med på noen av de to United-tapene i Brighton, det var José Mourinhos United som tapte de kampene, og Solskjær har aldri før vært der.

– Det er synd han ikke fikk se stadion med hjemmepublikummet, for jeg synes de kan være veldig høylydte, spesielt i den type kamper hvor en er ganske klart underdog.

TAP: United har vært på Falmer Stadium i Brighton to ganger tidligere. Det har endt med tap begge ganger.