Kun én United-spiller i aksjon fra start tirsdag kveld, men så var han til gjengjeld blant de beste på banen for sitt landslag.

Nemanja Matic, Scott McTominay og en trolig friskmeldt Victor Lindelöf var United-spillerne som kunne havne i aksjon for sine landslag tirsdag kveld.

Nemanja Matic ble helt utelatt av kamptroppen, Scott McTominay kom innpå fra benken for Skottland, men Victor Lindelöf herjet for Sverige.

Sverige – Russland 2-0

Mot Tyrkia måtte Victor Lindelöf kaste inn håndkleet i pausen, etter å ha slitt med sykdom.

Mot Russland var svensken tilbake i startoppstillingen, og i tospann med United-linkede Granqvist dannet de en formidal blokk foran eget mål.

Selvsagt er det først og fremst både imponerende og gledelig at «Vigge» noterer seg for en scoring, men det var det generelle banespillet som imponerte mest denne tirsdagen.

Det var interessant å se stopperen jobbe i en backrekke som i store deler av oppgjøret sto høyt i banen, og satt presset sitt deretter.

Blant annet i de siste 10 minuttene av kampens første omgang fungerte Lindelöf som en slags playmaker dypt i Sverige-laget, hvor han viste både god oversikt og en selvsikker pasningsevne.

Russland hevet seg noe etter hvilen, og spilte seg høyere i banen. men også i denne omgangen var det svært lite å utsette på Sveriges forsvarsspill.

Granqvist og Lindelöf har åpenbart opparbeidet seg et godt partnerskap, og alt som ble kastet mot de ble sendt rett tilbake. Kanskje er det denne effekten José Mourinho ønsker seg også i United, da med Chris Smalling som makkeren til Lindelöf.

Drøye 20 minutter før slutt fastsatte Markus Berg sluttresultatet til 2-0, noe som også betyr at Sverige går seirende ut av sin gruppe i UEFA Nations League!

U21: England – Danmark 5-1

United-keeperne Joel Pereira og Dean Henderson tilbringer begge nåværende sesong på utlån, henholdsvis i Sheffield United og Vitoria Setubal.

Mandag kveld var de begge i aksjon for sine landslag på U21-nivå.

De to unge sisteskansene legger seg nok også med ganske forskjellige følelser.

Dean Hendersons «unge løver» møtte Danmark til treningskamp tirsdag kveld, og det ble en komfortabel dag for Henderson i England-målet.

England dominerte oppgjøret i Danmark, og hadde en komfortabel 2-0-ledelse til hvilen etter mål fra Demarai Gray og Dominic Solanke.

Solanke økte ledelsen like etter hvilen, før Evertons Calvert-Lewin noterte seg for to nettkjenninger han også.

Mest gledelig for oss United-supportere er det at Dean Henderson, til tross for at han slapp inn et mål i kveldens oppgjør, skal ha gjort en svært god figur i England-målet.

Englands overbevisende seier til tross, så påpekes det at resultatet kunne sett langt mindre flatterende ut hadde det ikke vært for flere gode inngripener fra United-keeperen.

U21: Portugal – Polen 1-3

Joel Pereira tilbringer denne sesongen med Vitorio Setubal, hvor han erverver seg viktig erfaring med førstelagsfotball.

Portugals U21-lag har hatt en noe trøblete kvalifikasjon til neste sommers EM-sluttspill, og var avhengig av seier mot Polen i kveldens play-off for å sikre seg billett.

Slik resultatet over viser, gikk det ikke Portugals vei.

Vi har ikke funnet de beste kamprapportene, men hvis vi skal tolke stemningen på sosiale medier så er det lite som tyder på at Pereira har hatt en spesielt god kamp i mål.

Serbia v Litauen

For å ta Matic først, så ligger hans Serbia godt an til å gå seirende ut av C-ligaens Gruppe 4. Serberne har to poengs forsprang på Romania foran siste kamp og vil, med seier over svake og poengløse Litauen sikre seg direkte opprykk til B-gruppen.

Etter kampslutt:

Nemanja Matic var ikke med Serbia-troppen til kveldens oppgjør.

Skottland v Israel

Her blir det ren gruppefinale når Scott McTominay & co. tar imot gruppeleder Israel på Hampden Park i Glasgow.
Begge lag står før kampen med seks poeng hver, men siden skottene tapte 1-2 i Haifa for seks uker siden, er de avhengige av å vinne for å gå til topps i en gruppe hvor Albania allerede er ferdigspilt og akterutseilt.

Scott McTominay startet på benken, men kom innpå de tre siste minuttene av Skottlands 3-2-seier.