– Vi må være gode defensivt for å stå imot presset deres

David de Gea gleder seg enormt til det storslagne møtet mellom Manchester-klubbene til helgen. Han forteller også hva han syns om å bli tatt ut til tiårets lag i Premier League.

Lørdag klokken 18:30 venter en av kampene de fleste gleder og gruer seg litt ekstra til. Manchester-derbyet er like rundt hjørnet.

Manchester City – Manchester United. 

En som gleder seg mer enn han gruer seg, er spanjolen som vokter buret for Ole Gunnar Solskjær.

– Det er alltid en spesiell kamp. Det er et derby mot et topplag som har en tydelig måte å spille på. De liker å holde ballen i laget, sier David de Gea i et intervju med klubben

– Vi må være gode defensivt for å stå imot presset deres. Som sagt er det alltid en spesiell kamp, og jeg kan nesten ikke vente til den starter.

IKKE FØRSTE GANG: David de Gea har møtt Manchester City hele 18 ganger tidligere som United-keeper.

– Jeg ønsker å spille bra, slik at vi kan ta med oss tre poeng. Det vil komme veldig godt med for oss nå.

Selv om det kan være tungt å innrømme det, så har Manchester City, til tross for noen solide kamper av United, hatt overtaket de siste årene.

Men for en som har vært med på rivaloppgjøret også under Sir Alex Ferguson, er det totale bildet litt mer balansert.

– Jeg har en del minner fra disse kampene. En eller to er ikke nødvendigvis veldig gode, men det er alltid underholdene kamper å være en del av. Kampene er fulle av spenning, nerver, og tonnevis av dedikasjon.

– Det skjer alltid noe minneverdig i Manchester-derbyet. Men la oss håpe at de tre poengene forblir hos oss denne gangen.

SNUOPERASJONEN: Da United gjestet Etihad Stadium i april 2018 gikk de til pause på stillingen 2-0 til Manchester City, men da kampen var over hadde Paul Pogba regissert opphentingen. Det endte 3-2 til United.

– Vi kjemper for troféer

Om du mener at en David de Gea på sitt beste er verdens beste keeper, er du i godt selskap. Det er derfor ikke overraskende at spanjolen er blitt ryktet til flere storklubber gjennom hans tid i Manchester United.

Real Madrid, Juventus og Paris Saint-Germain er alle eksempler på klubber som har blitt linket til keeperen mer enn én gang – for å si det litt mildt.

De Gea skal ha vært farlig nær en overgang til spanske hovedstaden og Real Madrid sommeren 2015, men et faksmaskin i ustand satte kjepper i hjulene for overgangen, og keeperen ble værende på Old Trafford.

I september skrev 29-åringen under en kontrakt med Manchester United som strekker seg til 2023, og nå gleder han seg til flere sesonger med United-logoen på brystet. 

FOUR MORE YEARS: 16. september skrev David de Gea under på en kontraktsforlengelse som strekker seg til 2023.

– Det er en sann glede å få muligheten til å fortsette å spille for denne klubben i flere sesonger til.

– Forhåpentligvis er det ikke bare derbyer og andre kamper som venter i tiden som kommer, men også flere troféer. Det er jo det vi kjemper for. 

Inne på tiårets lag

Vi skriver desember 2019, og tiåret nærmer seg en slutt. I den anledning har SkySports’ duo, bestående av tidligere United-spiller Gary Neville og tidligere Liverpool-spiller Jamie Carragher, satt sammen tiårets lag i Premier League.

Der fikk David de Gea plass mellom stengene, og spanjolen selv legger ikke skjul på at det er stas å bli trukket frem.

– Når spillere i den kategorien anerkjenner deg for ditt harde arbeid over mange år, da må det bety at du har gjort tingene dine riktig for en stor klubb i Premier League over lang tid. 

– Det er absolutt en kilde til stolthet, og det er virkelig stas når mån får anerkjennelser som dette. 

Les også: Høydepunktene fra Manchester-derbyene