Her røyk to nye poeng

James ga United ledelsen, men det holdt ikke for United.

Det ble to nye poeng tapt for Manchester United mot Southampton. Resultatet på St. Marys ble 1-1.

Daniel James ga United ledelsen med en suser, men stopperkjempen Jannik Vestergaard utlignet for Southampton med et godt hodestøt.

United spilte mot ti mann på slutten etter at Danso fikk sitt andre gule kort, men det ble bare nesten for United.

I vinkelen er det alltid ledig

Manchester United ble tvunget til å gjøre to endringer på laget, siden Luke Shaw og Anthony Martial gikk glipp av kampen med skade, mens Solskjær også valgte å plassere Jesse Lingard på benken.

Inn på laget kom Ashley Young, Andreas Pereira og Juan Mata.

I starten bølget det mye frem og tilbake, og Southampton skapte den første brukbare sjansen.

Boufal kom seg til avslutning fra litt utenfor sekstenmeteren, og ballen havnet like til side for De Geas mål. United spilte på små marginer i eget forsvar, noe som kunne skapt noen farlige situasjoner mot et Southampton-lag som presset høyt.

Andreas Pereira var den første United-spilleren som kom seg til avslutning, etter forarbeid av Mata, men Pereira ble forstyrret nok i skuddøyeblikket til at det ikke ble farlig.

I kampens tiende minutt kom gjennombruddet: Scott McTominay avanserte i banen, og ga ballen til Daniel James. James fikk Mata på overlapp, og det åpnet seg rom, og waliseren dunket like godt ballen i vinkelen.

«James will tear you apart again» sang United-fansen, med Joy Division-melodien en tidlig hadde brukt for å synge om Ryan Giggs. Den sangen fortjente han virkelig etter et slikt mål.

Ledet til pause

United fikk kontrollen over kampen i mye større grad enn dette, og Aaron Wan-Bissaka kunne også dunket inn 2-0 etter et hardt Scott McTominay-innlegg, mens James kunne scoret sitt andre med et godt skudd fra distanse. Marcus Rashford headet utenfor fra ganske kort hold, men var i offside.

Rashford og Mata skapte en del trøbbel for Southampton-forsvaret, men det hjelper lite med dominans om en ikke utnytter det til noe.

Southampton tok over i andre halvdel av førsteomgangen, men uten at det ble virkelig farlig.

Stopperkjempen utlignet for Southampton

United startet andreomgangen best, og Marcus Rashford var ikke så langt fra å sette inn 2-0 for United. Samtidig var heller ikke Ché Adams spesielt langt fra å dunke inn 1-1.

Men i det 58. minutt fikk Southampton uttelling. David de Gea slo til med en feberredning på et hjørnespark, men Saints plukket opp nedfallsfrukten, og fikk slått inn på nytt. Stopperkjempen Jannik Vestergaard vant den skandinaviske hodeduellen mot den langt lavere Victor Lindelöf – det hadde nok vært en fordel om det var Harry Maguire som passet på dansken – og ballen havnet i målet bak De Gea.

Med litt over 20 minutter igjen, på et tidspunkt hvor Southampton så minst like farlige ut som United, sendte Solskjær innpå Lingard og Matic for Pereira og Mata. Dermed ble Pogba sendt fremover i en mer offensiv rolle.

Rødt kort

Noen minutter senere fikk Danso sitt andre gule kort etter en saksetakling som gikk ut over Scott McTominay, og Southampton måtte klare seg med ti mann resten av kampen.

United fulgte opp ved å slå leir på Southamptons banehalvdel, og James hadde noen skuddforsøk både av den brukbare og lite brukbare sorten. I det 82. minutt ble Mason Greenwood byttet inn for McTominay, og det var ikke akkurat noen tvil om hva Solskjær gikk for – her handlet alt om de tre poengene.

Aller nærmest på slutten var Mason Greenwood og Ashley Young med gode avslutninger, men det ble bare nesten.

Dermed står United med fem poeng etter fire kamper.