– Vi må bli bedre til å ta vare på sjansene våre

Ole Gunnar Solskjær før kampen mot Kristiansund.

Ole Gunnar Solskjær har snakket med MUTV i forkant av kampen mot Kristiansund, og United-sjefen sier ikke overraskende at det er en spesiell kamp for ham.

– Selvsagt er det spesielt for meg, det er klubben fra hjembyen min. Det er 15 år siden vi startet denne klubben, og nå spiller de mot Manchester United. Men følelsene kan vi la ligge når kampen starter – vi ønsker å se en god forestilling [fra United], sier kristiansunderen, som også roste Kristiansund for måten de har havnet høyere og høyere i det norske seriesystemet for hver sesong.

United er uansett fokuset til Solskjær.

– Chelsea-kampen den 11. august kommer nærmere og nærmere, så selvsagt ønsker vi å se forbedring i prestasjonene våre og i konsentrasjonen vår. Å være kliniske fremfor mål, for det er en av tinga vi må bli bedre på: å ta vare på sjansene våre, og score mål. 

– Handler om å bygge et grunnlag

Mot Kristiansund er det ifølge Solskjær sannsynlig at flere spille vil spille mer enn en time, etter at forholdene i Shanghai sist var slik at få kunne klare det.

– Vi vil prøve å få 60-70 minutter for noen få, og så har vi AC Milan-kampen for siste forberedelse før ligaen starter. Men det er forberedelse til 38 kamper, det handler ikke bare om den ene kampen [mot Chelsea]. Det er forberedelse til det som skjer på lang sikt.

– Når sesongen kommer i gang, så roer en ned treninga noen dager før kampen, men nå handler det om å bygge et grunnlag. Vi ønsker å være robuste fysisk og mentalt.

– Jeg vet hva vi jobber med, og jeg vet hva vi ønsker

Mandag uttalte Solskjær seg om både egen posisjon, og om overgangsmarkedet, uten at han delte for mye.

– Vi gleder oss veldig til sesongen. Vi har begynt å se konturene av et lag vi har lyst til å se på Old Trafford, sa Solskjær til NRK i forbindelse med mandagens trening.

Han hadde følgende å si om alle overgangsspekulasjonene:

– Sånn har det alltid vært i United. Også da jeg var spiller. Det blir du vant til. Det preller av deg. Jeg vet hva vi jobber med, og jeg vet hva vi ønsker, sa Solskjær til VG.

– Det er ikke så veldig mange som er gode nok, eller som er de rette typene til Manchester United, så vi kan ikke bli påvirket av at alle andre kobler sine spillere til oss. Det er agenter som kaster oss inn. Sånn er fotballverdenen. Det er en kynisk verden.

Da VG konfronterte ham med at han er oddsfavoritt til å sparkes først, så ga han uttrykk for at han ikke brydde seg noe særlig om slikt.

– Hva folk sier om meg, det bryr jeg meg ikke om. Jeg tenker i alle fall ikke i de banene der. (…) Jeg har aldri vært den som legger seg ned og griner hvis det er noen som kritiserer meg, svarte Solskjær.