– Vi har en lang vei å gå. Hvis råd ikke lyttes til så blir det vanskelig

Cristiano Ronaldo har åpenbart snakket med noen internasjonale medier denne uka, og onsdag kveld la Sky Sports ut et intervju hvor han sa at han ikke ville akseptere en mentalitet som handlet om noe annet enn å bli topp tre i Premier League.

Han la også til at han vet hva som må til i United, men at han ikke kunne si det.

LES OGSÅ: – Det er ikke enkelt å endre mentaliteten til spillere

Daily Mail og The Suns United-journalister har også fått tak i et par andre sitater fra intervjuer, hvor Ronaldo er enda hardere med en del av de andre United-spillerne.

Da sier han langt på vei at andre United-spillere ikke vil ta til seg de rådene han kommer med.

ronaldo11

– Jeg vil si at vi har en lang vei å gå fordi, for meg, så er mentaliteten det viktigste – å kunne se på seg selv og si: «Jeg kan gjøre det bedre».

– Man må være profesjonell, hjelpe laget, ha rett mentalitet, være selvlært og positiv. Alle disse detaljene kan du selv styre. Det handler ikke om trenerne, supporterne eller pressen. Hvis du er stolt og har verdighet så må det vises enda mer.

– Hvis jeg gir råd, selv om du er yngre enn meg, hvis du ikke tar til deg de rådene i hverdagslivet ditt, da blir det vanskelig.

– Jeg vil være den første som hjelper, men hvis du ikke vil ta til deg hjelpen min så gjør i alle fall jobben din, ta vare på deg selv, gjør det beste for laget.

– Jeg kan snakke hele dagen lang med en person, men hvis dette ikke kommer innenfra så er det umulig. Da jeg var 18, 19 og 20 år gammel så snakket noen av de eldre spillerne til meg, men jeg tok det som at «Cristiano, du må forbedre deg».

Ron

Daily Mails United-journalist Chris Wheeler skriver at Ronaldo skal være forbløffet over at han er den eneste av United-spillerne som trener ekstra før og etter trening.

The Suns United-journalist, Neil Custis, skriver mye det samme, og legger til at de andre United-spillerne er skremt av Ronaldo, spesielt på banen, der det er en frykt for bare å gjøre en liten feil med ball. De ønsker visstnok at Ronaldo endrer litt atferd, at han mykner noe opp.

– Men alle burde se seg selv i speilet og si «Jeg gir alt». Jeg synes alle av oss burde gjøre det. Det er nyttår, det er fortsatt mange ting å vinne og vi må tro på det. Hvis ikke så blir dette et mareritt. Jeg forsøker selv å forbedre visse ting for å hjelpe laget, sier han.

– Det er det viktigste her. Vi er alle her for å gjøre laget bedre, så la oss forsøke på det. Vi må være United også i de vanskelige øyeblikkene, sier Ronaldo, som også sa til ESPN Brazil at han ser for seg å spille til han blir 42 år gammel.

LES OGSÅ: Ronaldo og flere spillere tilbake på trening