– Tror jeg blir klar til helgen

Cristiano Ronaldo sier skaden hans ikke er alvorlig og at han håper å rekke helgens kamp på Villa Park.

Cristiano Ronaldo måtte stå over oppgjøret i FA-cupen mot Aston Villa, men avslører at hofteskaden ikke er alvorlig.

På spørsmål fra Premier League Productions om han rekker Villa kampen i helgen, svarer portugiseren positivt.

– Jeg vil forsøke å trene som vanlig på torsdag og vi får se hvordan kroppen reagerer. Jeg krysser fingrene, og jeg er optimistisk. Jeg kjenner kroppen min 100 prosent. Jeg er erfaren og erfaringen gir meg muligheten til å forstå kroppen, tankesettet og alt rundt fotballen. Noen ganger må vi føle smerte, men det er ikke noe alvorlig og jeg håper å være klar igjen veldig snart.

– Trist å se Ole dra

I sommer ble det en sensasjonell retur til Manchester United for Cristiano Ronaldo og portugiseren ble gjenforent med daværende manager Ole Gunnar Solskjær som han hadde spilt sammen med under Sir Alex Ferguson.

Manchester United Training Session
VANSKELIG FOR ALLE: Cristiano Ronaldo sier det var trist å se Ole Gunnar Solskjær få sparken i United. – Han er en fantastisk fyr, sier Ronaldo om nordmannen.

Nå gjør Ronaldo det klart at Uniteds sesong ikke har vært i nærheten av det nivået den burde, men påpeker samtidig at klubben har vært gjennom en vanskelig tid.

– Det har ikke vært lett om jeg skal være ærlig. Vi har skiftet managere fra Ole til Carrick og nå den nye manageren. Det er vanskelig når du bytter så ofte, sier Ronaldo til Sky Sport.

Portugiseren innrømmer at det var vondt å se manageren som hentet ham tilbake til Old Trafford bli avskjediget tidligere i sesongen etter det fæle 1-4-tapet mot Watford.

– Det er alltid trist og vanskelig. Ole spilte med meg her tidligere og nå var han manageren. Han er en fantastisk person. Alle ble lei seg da han måtte dra, men slik er fotballen. Når ting ikke går slik klubben ønsker, må klubben gjøre endringer. Det var skuffende, men vi må forstå klubben også. Det var vanskelig, men livet går videre, sier Ronaldo.

Manchester United v Wolverhampton Wanderers - Premier League
– VI MÅ HEVE OSS: Cristiano Ronaldo sier han ikke vil akseptere en annen mentalitet i spillergruppen enn at United skal kjempe i toppen. – Vi kan fremdeles få en god sesong, sier han til Sky Sports.

United ligger beskjedent plassert som nummer syv i Premier League, men selv om avstanden opp til serieleder Manchester City er på skremmende 22 poeng, er topp fire innen rekkevidde.

Ronaldo har ikke gitt opp målet om at United skal få en god sesong. 

– Jeg aksepterer ikke at mentaliteten vår tilsier noe annet enn at vi skal kjempe for å bli topp tre i Premier League. Vi kan fremdeles få en god sesong, men vi vet at det vil ta litt tid for den nye manageren å få innføre sine idéer. Noen ganger når man bygger opp noe bra, må man først rive ned det gamle. Men hvorfor ikke nå? Det er et nytt år og nye muligheter og jeg håper Manchester United kan nå det nivået fansen ønsker. De fortjener det, sier Ronaldo.

– Vi kan alle bli bedre

I intervjuet med Sky Sports gjør Ronaldo det også klart at han ikke kom til United for å bli nummer seks eller syv.

Han kom for å vinne. 

– Vi er kapable til å endre det som må til. Jeg vet hvilken vei vi må gå, men jeg vil ikke si det her for det vil ikke være riktig av meg. Det jeg derimot kan si er at vi alle kan bli bedre. Alle. Manchester United skal være med å kjempe om troféer, sier Ronaldo.

Tottenham Hotspur v Manchester United - Premier League
VIKTIGE MÅNEDER: Cristiano Ronaldo jubler sammen med lagkameratene, men jubelen har ofte blitt avløst av frustrasjon både hos spillere og fansen. Nå venter noen helt avgjørende uker og måneder for United-mannskapet om sesongen skal reddes.

Critsiano Ronaldo sier Ralf Rangnick har gjort endringer som har gjort laget bedre, men ber om tålmodighet fra fansen.

– Siden den nye manageren kom inn har vi blitt bedre på enkelte områder, men vi trenger tid. Det er ikke enkelt å endre mentaliteten hos spillerne, spillestilen, kulturen og systemet i en fei. Men jeg mener han (Rangnick red. anm) gjør en god jobb, sier veteranspissen.

Ronaldo måtte stå over FA-cupkampen mot Aston Villa på grunn av en hofteskade, men er ventet å returnere når samme motstander venter til helgen, denne gangen i en uhyre viktig ligakamp. 

Etter seieren mot Norwich onsdag kveld, er det West Ham som ligger på den verdifulle fjerdeplassen, men United kan komme opp på samme poengsum som David Moyes sitt mannskap med seier i de to hengekampene.