Chelsea ble for sterke

Chelsea vant U18-finalen på Leigh Sports Village.

United vant den nordlige avdelingen i U18-ligaen, Chelsea vant den sørlige. Dermed møtte lagene hverandre i U18-finalen på Leigh Sports Village.

Chelsea måtte finne seg i et favorittstempel etter imponerende spill hele sesongen, en femte FA Youth Cup-triumf på rad og finale i UEFA Youth League. Det favorittstempelet levde de blå opp til.

Chelsea startet forrykende, og da de tok ledelsen i kampens fjerde minutt så det ut til å bli en lang ettermiddag for United, og dominansen en stund til før kampen roet seg ned.

Det dro United nytte av, og i den andre halvdelen av førsteomgangen var United klart bedre enn Chelsea, selv om de blå kanskje hadde den aller største sjansen rett før pause. United skapte mange nesten-sjanser, og noen faktiske sjanser, men gikk til pause med 0-1.

U18-TRENER: Kieran McKenna.

Dessverre startet andreomgang som den første, med Chelsea-dominans. I det 58. minutt doblet Chelsea etter et lurt frisparktrekk, og noen minutter etterpå punkterte høyreback Lamptey kampen med Chelseas tredje scoring.

United tok litt over i etterkant av dette, men var aldri i nærheten av å komme tilbake selv etter at Chelsea-målscorer Gilmour ble utvist. Et fortjent tap, der den største forskjellen mellom lagene nok lå på midtbanen og i forsvar. United savnet spillere som Laird, Barlow og spesielt James Garner.

Likevel: Vi hadde nok også håpet på enda litt mer offensivt også fra spillere som Tahith Chong og Angel Gomes.

Det har uansett vært en god sesong for United, selv om dette var en skuffende tam avslutning.

Vi fulgte kampen live nederst i denne saken.

U18: United 0-3 (0-1) Chelsea

Leigh Sports Village, U18 Premier League (finale)

Mål: 0-1 Sterling (4.), 0-2 Gilmour (58.), 0-3 Lamptey (64.).

Manchester United: Matej Kovar – George Tanner (Aliou Traoré, 83.), Di’Shon Bernard, Lee O’Connor (C), Brandon Williams – Ethan Galbraith, Dylan Levitt – Nishan Burkart (Millen Baars, 79.), Angel Gomes (D’Mani Bughail-Mellor, 83.), Tahith Chong – Mason Greenwood.
Ubenyttede innbyttere: Alex Fojticek, Max Dunne

Chelsea: Cumming, Lamptey, James, Guehi, Castillo, Gallagher, Sterling, Gilmour, Brown, McEachran, Hudson-Odoi.
Innbyttere: Lavinier, Askew, Taylor-Crossdale, Uwakwe, Mola.