– Vi er godt skodd på det taktiske

Les hva Solskjær har å si om det harde kampprogrammet, keepersituasjonen i klubben og om straffesparket som ikke ble gitt til Brandon Williams.

Selve kampen mot Wolverhampton var ikke like intenst som pyroshowet før kampstart på Molineux, og det tok ikke lang tid på pressekonferansen etter kamp før Ole Gunnar Solskjær ble spurt om laget får nok tid til å forberede seg til kamper i den hektiske perioden.

En underliggende tone i spørsmålet hinter til at det ikke alltid ser slik ut.

– Handler kun om restitusjon

– Vi er på et sted i sesongen nå hvor vi vet hvordan vi vil spille, så det handler kun om restitusjon. Vi trenger ikke den taktiske treningen. Der er vi godt skodd, svarer United-manageren.

Med omkamp i FA-cupen er det snakk om 8 kamper på 25 dager i januar.

– Vi hadde 9 kamper på 29-30 i desember, så vi kan vel bare forsette med det.

– Jeg er veldig imponert over hvordan spillerne håndterer det, de er så profesjonelle.

– Alt vi gjør av idrettsvitenskaplige ting, som folk ikke nødvendigvis ser, alt det er klart for dem, det er litt annerledes enn da jeg spilte.

– Spillet går veldig mye raskere nå, derfor tror jeg at det er naturlig å få en andreomgang som vi fikk mot Wolves i ny og ne. Det så litt slitent ut.

LES OGSÅ: Maguire usikker til City-kampen

SLITEN? Det var vært et tøft kampprogram siden kampen mot Sheffield United i slutten av november, og United har stort sett spilt to kamper i uka siden da.

Etter en liten misforståelse av en av journalisten om hvor slitne spillerne er presiserer Solskjær at det ikke er uutholdelig.

– Vi har en friuke i februar, så vi må bare gjennom denne måneden. Jeg mente det ikke slik at spillerne er så slitne at de ikke klarer å prestere. Noen spillere spiller ikke en gang nok.

– Men i kamper som dette blir du sliten mot slutten, og jeg gjorde vel syv bytter til denne kampen, og egge lagene har spilt en del kamper nå.

– Jeg bekymrer meg ikke om det (energinivået, jour. anm.). Vi trener jo når vi ikke spiller kamper.

BØRSEN: (+) Maguires revansje 

– Begge lag kunne vunnet

– I førsteomgang hadde vi ballen, i andreomgang hadde de den. Jeg tror begge lag kunne vunnet kampen, sier Solskjær.

Nordmannen blir gjort oppmerksom på sjansene til Wolverhampton og det faktum at United hadde null skudd på mål, men manageren er ikke enig i at bildet er så svart-hvitt.

– Vel, Marcus’ skudd ville gått inn hvis Coady ikke var der, og Romero måtte vel bare redde to ganger. 

RETT I ANGREP: Det tok under ett minutt for innbytter Marcus Rashford å sende av gårde en avslutning. Dessverre holdt han ikke tempoet gående.

– Juan var uheldig på frisparket. Keeperen går feil vei, og han er centimetere unna å score.

Solskjær legger til at det så litt verre ut siden det var hjemmelaget som var nærmest ved kampslutt.

– Sergio gjorde en fantastisk redning og en OK redning, og det kjennes verre når det er de som har presset i andreomgangen ettersom vi kontrollerte kampen i den første. 

Ikke overraskende blir også Solskjær bedt om å dele sine tanker rundt straffesituasjonen til Brandon Williams.

– Jeg syns det er et straffespark, men det er marginer. Det er ikke en klar og åpenbar feil, så det er vel rett av VAR å ikke gjøre om på det.

SOLSKJÆR: – Trenger ikke å se dritsur ut selv om jeg er det

Romero god igjen

Sergio Romero leverte nok en god kamp mellom stengene for Manchester United, og som vi har blitt vant til, så høster argentineren ros fra manageren etter kamp.

– Han var briljant igjen. Han er jo stort sett det. Slik keepersituasjonen er nå er kjempebra. Vi har konkurranse mellom to av de beste keeperne i verden.

– Det er noe vi vil ha i hver eneste posisjon.

STABIL: Han sitter som regel på benken, men når Romero først spiller er det kvalitet som serverers.

– Han tråkket feil kun én gang i dag: Da han ga vekk et hjørnespark.

– Hans posisjonering og erfaring gjør at han er veldig verdifull å ha når David de Gea trenger en pause. Han oser selvtillit og det er en drøm for forsvarsspillere å ha ham bak seg.

Burde turneringen endres?

Problemet med et uavgjortresultat i FA-cupen er at enda en kamp må få plass i den allerede så tette kalenderen.

Burde kampen gå rett til straffespark etter 90. minutter, slik at spillerne skånes for nok en kamp?

– Hvorfor ikke? Vi har nok kamper i løpet av en sesong, og vi kommer nok til å møte Wolverhampton også i Europaligaen snart, spøker Solskjær, før han fortsetter: 

– Men det er jo derfor vi er her. Vi vil spille kamper og vi vil avansere. Jeg vil heller ha en ekstra kamp enn å ryke ut av turneringen.

– Det handler ikke bare om at de store lagene har mange kamper, heller. Det handler også om de mindre lagene og den litt mer romantiske delen av det hele, sier han og trekker frem en kamp hvor United vant 5-0 hjemme mot et lag fra lavere divisjoner.

LINDELÖF: – Vi er nødt til å ta ansvar bakfra