Lite å la seg imponere over etter 0-0 mot Wolves

Det blir omkamp på Old Trafford etter et saktegående og målløst oppgjør på Molineux Stadium. Det var to avslutninger på mål denne kampen – begge fra hjemmelaget.

At fyrverkeriet ble brukt opp på nyttårsaften er det ingen tvil om. Som mot Arsenal var det et tafatt Manchester United-lag som møtte opp til kamp. Få sjanser, langsomt spill og lite nytt under solen.

Sergio Romero settes på større prøver enn hans keeperkollega på andre banehalvdel, og United skal være glad for at argentineren var på plass mot et marginalt bedre, men fortsatt svakt, Wolverhampton-lag.

Romero god når han trengs

Manchester United starter med å holde ballen i laget i kampen mellom to lag som for tiden spiller best når det er motstanderen som gjør nettopp det.

Det lønner seg og United fyrer av kampens første skudd litt over fem minutter inn i omgangen. Mason Greenwood linker fint opp med Juan Mata før unggutten litt tilfeldig får ballen med seg innover i feltet. Med venstrefoten sender han ballen like utenfor.

TESTET FOTEN: Det tok ikke lang tid før Mason Greenwood ladet venstreslegga. Dessverre havnet det utenfor stengene til Wolves-keeper John Ruddy.

Vel ti minutter inn i omgangen er hjemmelaget halvfarlige på hjørnespark, men det er bare en forsmak. De får et nytt forsøk fra hjørnet rett etterpå, og denne gangen blir det ganske farlig. På bakre står Matt Doherty helt alene, to meter fra mål. Han bredsider ballen i retning nettet, men Sergio Romero viser hvorfor han gang på gang blir referert til som «verdens beste andrekeeper» og får en lanke på kula.

Man ser tendenser i Uniteds spill, men det er ikke veldig ofte, og det fører ikke til store sjanser. Etter tapet mot Arsenal fortalte Solskjær at laget hans ikke var dyktige nok i de avgjørende øyeblikkene – den siste pasningen og avslutningene. Den første halvtimen viser at de problemene ikke har forsvunnet helt enda.

Dendoncker feller Brandon Williams med et snaut kvarter igjen av førsteomgang, men unggutten får ikke straffesparket. VAR ser på situasjonen og sier seg enig med kampleder – som nok også er den riktige avgjørelsen.

INGENTING: Brandon Williams må gjennom foten til motspiller for å nå ballen, og er derfor den som søker kontakt. Korrekt idømt.

Andreas Pereira og Daniel James har begge sine avslutninger før pause, men ingen av dem treffer mellom stengene. Lagene går til pause på stillingen 0-0.

Annulert scoring

Noen supportere får nok hjertet litt i halsen når Romero setter seg ned fem minutter inn i andreomgang. Etter en kjapp sjekk av medisinsk personell bestemmes det at argentineren skal fortsette. Bare minuttet etterpå må han ut i en beinparade – en klok avgjørelse å la ham spille med andre ord.

Et Mata-frispark er fryktelig nært å sende United i ledelsen, men det sniker seg utenfor lengste stolpe. Ruddy satser feil vei og den delen av målet Mata sikter på er helt åpent. Dessverre står det fortsatt 0-0 etter at timen er passert.

Greenwood sliter med å involvere seg på topp og begynner å trekke dypere i banen, samt ut på siden. Han mottar ballen fra Maguire og skyter fra 25 meter. Ballen finner øverste del av tribunen og ingenting mer.

Med 20 minutter igjen av ordinær tid blir Mata og James tatt av til fordel for Fred og Marcus Rashford. Sistnevnte bruker ikke mange sekundene på Molineux før han sender et skudd i tverrliggeren.

PANGSTART, MEN… det er stort sett det. Marcus Rashford var ikke veldig ulik den utgaven vi så mot Arsenal.

Hjemmelaget starter en sluttspurt og sender opp flere spillere. Et innlegg fra venstre finner en umarkert Doherty som har lurt seg inn mellom Maguire og Williams. Headingen hans går i nettet, men ballen er innom armen til 27-åringen før den havner bak Romero. Korrekt annulert.

To minutter senere banker innbytter Raul Jimenez ballen i stolpen fra skrått hold, og Wolverhampton viser at de kan sette inn enda et gir i innspurten.

Solskjær svarer med å ta ut Chong – som ikke har lagt inn verdens beste søknad om å få spille neste kamp – til fordel for Diogo Dalot.

Som Williams gjorde i førsteomgang, felles også Rashford i boksen. Han har nok et større krav på et straffespark enn hans kollega på venstrebacken, men heller ikke Rashford får medhold.

Det ender målløst på Molineux Stadium i det som var en sjansefattig kamp. Det betyr at det blir omkamp mellom lagene – absolutt ikke det Manchester United trenger: Nok en kamp i kalenderen.