– Vi bygde et hus her i 2007 – nå kan vi endelig flytte inn!

Her er det første intervjuet Ole Gunnar Solskjær gjorde som permanent United-manager.

Nordmannen har signert en treårskontrakt med klubben, som kort tid etter annonseringen publiserte et seks minutter langt intervju med Solskjær.

LES OGSÅ:

– Hvordan føles det å være den permanente manageren for denne klubben?

– Det er en ære. Jeg har sagt det flere ganger de siste månedene at dette er drømmejobben for enhver fotballmann, spesielt for de som har vært involvert i Manchester United. Jeg har fått muligheten til å ta klubben videre, og med det potensialet som er her er det bare fantastisk.

– Du har fått stor støtte fra fansen. Hvordan føles det?

– Jeg har alltid hatt det, men jeg er nødt til å si at de siste månedene har vært sinnssyke. Måten de har støttet spillerne, meg og trenerteamet på. Vi har satt pris på støtten, og forhåpentligvis kan vi betale dem tilbake nå.

TRIUMF: Mirakelet i Paris var Solskjærs største bragd som midlertidig manager.

– Hva med støtten fra de rundt deg?

– Det har vært flott. Det har vært tre fantastiske måneder. Det første møtet med Kath i resepsjonen, møtene jeg har hatt med Ed (Woodward) og eierne, de ansatte har vært fantastiske. Det er fint å kunne betale tilbake for den troen de har hatt på meg.

– Hvor stor del av æren skal Mick Phelan, Michael Carrick og Kieran McKenna ha for at denne drømmen går i oppfyllelse?

– Det handler ikke bare om manageren, men om trenerteamet. Jeg elsker å komme på jobb med trenerne vi har.

– Du hadde stor suksess her som spiller. Hvor viktig er det for deg å oppnå samme suksess som manager?

– Det er det som kreves i Manchester United. Vi vil vinne trofeer og være med i tittelracet hvert eneste år.

– Det er mange utfordringer som venter. Hva tenker du om det?

– Jeg hadde ikke sagt ja hvis jeg ikke så fram til det! Hvis jeg ikke trodde på det vi gjør her og det potensialet som er her, ville jeg ikke tatt jobben. Jeg håper at jeg kan rettferdiggjøre denne ansettelsen. Det var min første tanke da jeg ble kontaktet for noen måneder siden, og forhåpentligvis kan jeg gjøre det enda bedre.

– Nå kan du planlegge for fremtiden. I sommer venter en oppkjøring og et overgangsvindu. Hva tenker du om mulighetene?

– Jeg gleder meg veldig. Hver eneste dag er en test. Nå møter vi Watford på lørdag og deretter Wolves – de to beste lagene bak teten. På kort sikt er det min prioritet. Deretter kommer sommeren. Vi må snakke med spillerne om hvordan vi vil at de skal tilnærme seg neste sesong. Jeg har snakket med Ed om mine ideer for fremtiden, og nå kan jeg ta de avgjørelsene.

TRE ÅR: Solskjær har signert en treårskontrakt med United.

– Det blir en travel sommer?

– Ja, men jeg ser fram til det. Jeg klarer nesten ikke å vente. Jeg har forberedt meg på dette hele mitt voksne liv på dette, i alle fall siden jeg ble skadet. Jeg har alltid vært dum eller naiv nok til å drømme om denne jobben.

– Hvor stolt er familien av deg?

– Vi har trivdes veldig godt i Norge i åtte år. Nå blir det en endring for dem, men vi ser fram til det. De seks månedene her skulle jeg bo her og de i Norge. Nå flytter vi sammen igjen. Vi bygde et hus her i 2007, og nå i 2019 kan vi endelig flytte inn!

PS! Rapportene skal ha det til at det er Virgil van Dijk som nå leier huset til Solskjær.

– Nå får du ikke spørsmål om fremtiden lenger på pressekonferansene?

– Det blir deilig. Du får kritikk og ros hver eneste dag. Dette blir ikke en hvilepute for meg. Tvert imot blir det en «boost». Jeg har hele tiden sagt at jeg skal gjøre så godt jeg kan så lenge jeg er her, og det er fortsatt mitt motto. Dette er en fantastisk mulighet.

NY EPISODE AV «100% UNITED»: