– Blir du ikke fristet til å bruke Mata i hver eneste kamp?

Ole Gunnar Solskjær sa dette etter 4-1-seieren mot Newcastle.

Før kampen på St. James Park var det mye prat om Harry Maguire, og hans prestasjoner den siste tiden.

Maguire viste seg imidlertid som en av Uniteds beste spillere, og scoret blant annet lagets første mål, med sin utlikning til 1-1.

Solskjær mener laget viste god mental styrke, og skylder det på Maguires lederegenskaper.

– Selvfølgelig ble resultatet større etter forrige kamp. Jeg synes vi viste god karakter ved å komme tilbake etter det tidlige målet (til Newcastle), vi taklet det bra, og ble ledet av en veldig inspirerende kaptein.

MÅL-MAGUIRE: United-kapteinen headet inn 1-1 på corner.

Nordmannen fortsetter hyllesten av sin kaptein.

– Jeg synes han var enestående. Han scorer et mål, og han leder ved eksempel.

Solskjær er spesielt glad for forsvarsspillerens prestasjon, med tanke på at Maguire har hatt en tøff tid, der han har fått mye kritikk.

– Han gjør alltid en god figur, og jeg er glad på hans vegne, fordi han har hatt noen vanskelige uker siden forrige kamp for oss.

– Ikke riktig å starte Pogba

Solskjær får også spørsmål om det å sette Paul Pogba ut av laget var et signal til spillerne om at man må prestere på banen, uansett hvilket navn som står bakpå drakten.

– Alle spillerne her må prestere, sier Solskjær, før han skyter inn:

– Men Paul har hatt noen problemer med ryggen og hofta for Frankrike. Det var ikke riktig å starte ham i dag, for vi har flere store kamper i vente.

Nordmannen sier at ingen av hans spillere har trygg plass i startelleveren.

– Alle må prestere når de er på banen, fordi vi har konkurranse om plassene. Jeg er fornøyd med alle i dag, og han (Pogba) gjorde en god prestasjon i kveld.

GLADGUTT: Paul Pogba fikk 20 minutter pluss tillegg for United lørdag – det var nok til å feire tre mål.

Melder om samlet spillergruppe

Den vanskelige sesongstarten har ført til kritikk mot Solskjær og hans spillere. På pressekonferansen før kampen mente kristiansunderen at kritikerne forsøkte å skape splid innad i klubben.

Nå vil United-treneren se fremover, mot en periode som vil by på flere meget tøffe kamper.

– Sånn er det i denne verdenen. Guttene har samlet seg, og vi vet at vi har en tøff måned foran oss, og vi gleder oss til enhver av de kampene. I dag hvilte vi noen spillere, som kom på og gjorde utgjorde en forskjell.

Med brakseieren mot Newcastle, virker det som om United-toget endelig er tilbake på skinnene. Solskjær mener at mangelen på en ordentlig preseason har gjort det vanskelig å komme i gang, men at laget nå begynner å likne på seg selv.

– Vi trengte en oppkjøring. Vi har ikke lyst til å bruke det som en unnskyldning, men vi hadde lyst til å komme til forrige landslagspause med flere poeng enn det vi hadde, sier han og fortsetter:

– Nå vet vi at sesongen er i gang, og vi har tatt igjen tempoet i kampen. Det viste seg i dag.

Roser De Gea og Rashford

Solskjær hadde også ros på lager til flere av spillerne.

Blant dem er David de Gea, som gjorde en vanvittig redning på stillingen 1-1.

– Det var fantastisk. David gjør de tingene der, og vi har sett det mange ganger før. Det er en av de fantastiske redningene der du tror ballen skal gå inn.

Også Marcus Rashford får hyllest, etter en kamp der han scorer, legger opp til to mål, og skaffer laget et straffespark.

– For en prestasjon av en spiss. Han får ikke så mange baller å jobbe med, men han jobbet på alle. Han løp, presset, taklet og headet, og alle de tingene en spiss skal gjøre.

ROSINEN I PØLSA: Rashford kunne krone en god kamp med scoring.

Blant de målgivende pasningene til Rashford kommer på Aaron Wan-Bissakas 3-1-mål, der høyrebacken dunker ballen opp i krysset.

Solskjær får spørsmål om forsvarsspilleren også pleier å score slike mål på trening.

– Det er jo et innlegg, ler Solskjær, før han skyter inn:

– Nei, men han fortjente et mål. I dag ville vi ha ham høyere i banen for gå på bakromsløp, og målet er flott for ham.

GJORDE MÅL: Wan-Bissaka gjorde karrierens første mål mot Newcastle.

– Vil få sin spilletid

I sin pressekonferanse etter kampen får Solskjær spørsmål om Donny van de Beek, ettersom United har spilt fire seriekamper uten at nederlenderen har startet en eneste kamp.

Nordmannen forteller at midtbanemotoren snart vil få mer tillit.

– Han vil få sin spilletid, sier 47-åringen og fortsetter:

– Han har oppført seg fantastisk innad i gruppen, og du ser hvor ryddig og nøyaktig han er både i kamp og i trening. Jeg tror ikke han mistet ballen én gang i dag.

United-treneren sier at det handler om å finne et lag som passer sammen.

– Det handler om å finne balansen i laget. Vi vant nettopp 4-1, og du spør hvorfor jeg ikke startet en av spillerne, sier Solskjær, før han konkluderer:

– Han kommer til å ha en stor påvirkning på laget.

– Blir du ikke fristet til å bruke Mata i hver kamp etter dette?

– Haha…Juan var fantastisk. Han er fantastisk som profesjonell, og alle vi kjenner hans kvaliteter. Han har også vært veldig tålmodig med å vente på sjansen sin.

– Samtidig får jeg hele tiden spørsmålet om spillerne våre: Hvorfor spiller ikke han eller han? Vi har veldig mange gode spillere, og så handler det om å ta vare på sjansene når man får dem. Det har Juan definitivt gjort, sa Solskjær.