Vi ba om din hjelp: Slik kan du hjelpe oss

Først må vi få takke: For en fantastisk respons da vi forrige uke spurte om hjelp fra dere medlemmer denne sommeren.

Det sier sitt at kommentarfeltet til ryktesaken – som «alltid» er den saken med flest kommentarer – forrige uke ble slått av kommentarfeltet i saken om hjelp.

Enda mer rørende var det hvor enstemt reaksjonene var på at dere likte Supporterklubben, tilbudene våre, at dere selvfølgelig skulle fornye medlemskapet dere og gjerne også ville hjelpe med mer.

LES SAKEN: Nå trenger vi din hjelp

Det var flere ulike forslag.

Noen foreslo en spleis, andre ville betale mer enn det de gjorde nå, med et engangsbeløp eller et månedlig trekk, enten fordi de bare ville eller fordi de mente at medlemskapet var verdt mer, noen ønsket å bli livstidsmedlem eller betale medlemskapet for flere år fremover allerede nå. Noen foreslo en økning i prisen.

Det viktigste

Vi kommer tilbake til de ulike forslagene lenger ned i denne artikkelen, men siden forrige sak inneholdt mye informasjon så føler vi at vi må understreke et par ting:

Hvis det store flertallet av dere som er medlem faktisk fornyer medlemskapene deres så skal det gå ganske bra med oss.

 Hvis noen av alle dere som bruker united.no uten å være medlem faktisk velger å bli medlem – så skal det gå enda bedre med oss. Det vil si – da vil vi kunne gi dere alle et enda bedre tilbud.

Det er hovedbudskapet akkurat nå.

Frykten dere leste om i forrige sak handler selvsagt om at vi på en eller annen måte glemmes, droppes eller ofres av for mange. Da kan det bli trøbbel, men inntil videre er vi ikke der. Vi mangler ikke likviditet, vi skal tåle en regnværsdag eller flere til, men siden hver krone som kommer inn brukes på å forsøke å gi dere et enda bedre tilbud så ønsket vi altså å være føre var.

Du kan hjelpe oss via Vipps

Vi har derfor følgende ønske til de av dere som ønsker å bidra:

1) Sørg for å fornye medlemskapet ditt – eller bli medlem hvis du bruker oss uten å være det. Dette er det soleklart viktigste.

Klikk her for å bli medlem.

2) Hvis du ønsker å bidra ekstra så er det i hovedsak tre alternativer vi ønsker at du vurderer. Alt skjer i Vipps ved å velge «send til» og søke opp «united.no». Velg så «utforsk butikken» eller «Se alle produktene» (teksten er litt forskjellig fra telefon til telefon).

Der har du tre alternativer:

1) Gavemedlemskap. Dere kjøper et gavemedlemskap til noen dere vet er glade i United, men som ikke er medlem. Det kan være en kone, en bestefar, et barn, naboen eller kompisen, altså noen dere selv kjenner.

2) Støtt oss.
a) Du kjøper et medlemskap til en for deg ukjent person. Da gir vi det medlemskapet du betaler for til noen som ønsker det, kanskje bruker vi det også som premie i en eller annen konkurranse. Vi sørger i alle fall for at medlemskapet kommer til noen som blir glad for det.
b) Du gir oss et valgfritt beløp.

Bruk QR-koden her med mobilen din for å komme rett inn.

Det aller, aller beste er selvsagt om hjelpen kommer via et medlemskap til en du kjenner eller til en som vi kan gi det videre til, men samtidig er vi selvsagt takknemlig for alle som faktisk vil bidra utover det å betale eget medlemskap. Uansett hvor mye eller lite det er snakk om.

Hvis du gir bort et medlemskap så gir du andre sjansen til å få med seg noe av alt det Supporterklubben driver med, uansett om det handler om alt vi skriver i magasinet United-Supporteren, på united.no, alt med turer og billetter, tilbud på drakter og andre effekter, Manchester-rabatter og tilbud på andre Premier League-kamper hvis du reiser på tur med oss og mer.

Vi vet også at hvis man først blir medlem, så er varigheten på et medlemskap i snitt ganske så mange år. Effekten kan altså fort bli mer enn bare akkurat den summen som betales nå.

Fremgang siste uke

Denne uka har vi sendt ut ca. 9.000 fakturaer for fornyelse med forfall i slutten av mai, enten på papir, efaktura eller via Vipps – avhengig av hvordan du tidligere har sagt at du ønsker å betale medlemskapet ditt.

Allerede har noen tusener av disse fornyet sitt medlemskap, noe vi er takknmelige for.

Normalt er fornyelsesprosenten på 80-85, men for ett år siden, med Ole Gunnar Solskjær ved roret, var fornyelsesprosenten faktisk på over 90.

Det er helt fantastiske tall. Vi drømmer selvsagt om det samme nå.

Senere i sommer vil 15.000 andre av dere motta en faktura på samme måte.

Vi hadde natt til fredag 15. mai 42.700 medlemmer. Det er en bitteliten fremgang den siste uken, men en nedgang på cirka 200 fra den datoen coronaviruset stanset fotballen.

Mange ulike forslag

Når det gjelder deres forslag så er det foreløpig ikke snakk om liv eller død for Supporterklubben. Derfor vil det fra vår side ikke være aktuelt med en spleis.

Det har helt fra Supporterklubbens begynnelse også vært et ønske om å holde prisen på medlemskapet så lav som overhodet mulig. Det er ikke alle som har like romslig økonomi, og vi ønsker ikke at et barn eller en ungdom må sette United-lidenskapen sin opp mot for eksempel det å kjøpe et par skøyter eller delta på andre aktiviteter.

Rent teknisk så ser vi på det med å kunne betale medlemskapet for lengre tid i samme slengen, også det med livstidsmedlemskap, men selv om det vil bety at inntektene derfra er sikre over flere år og vi dermed ikke trenger å bekymre oss for frafallet av disse hver sommer, så er det først og fremst grep som bedrer likviditeten – og den er altså ikke truet her og nå.

Vi må komme tilbake til hvordan vi gjør dette, spesielt med livstidsmedlemskapet, på et senere tidspunkt. Supporterklubben fyller for eksempel 40 år i løpet av neste sesong. Kanskje er det naturlig at det skjer noe med et tilbud som det da.

Det å kunne kjøpe flere Premium medlemskap, for eksempel til flere i familien, men så krysse av for ikke å få bladet er også en teknisk endring som først kommer senere.

Vi håper imidlertid at de av dere som nå vil hjelpe benytter dere av én eller flere av disse tre mulighetene som nå er i Vipps.

Til alle dere som skrev positive ting i kommentarfeltet – eller sendte direktemeldinger på sosiale medier eller på mail etter saken forrige uke: En stor takk, ikke bare for forslagene, men også for at du bryr deg.

Til alle dere som nå velger å hjelpe oss med et gavemedlemskap: På forhånd fra alle som er glade i Supporterklubben: Tusen, tusen takk!

Så lover vi at vi skal oppdatere dere jevnlig utover om hvordan dette går.

Glory, Glory Man. United