Veien åpen for Van Gaal?

Men Rooney skeptisk til det nære forholdet mellom Van Gaal og Van Persie? Sjekk hva engelsk presse skriver onsdag.

Real Madrids overbevisende seier mot Bayern München i tirsdagens Champions League-semifinale øker trolig sjansene for at Louis van Gaal blir United-manager.

Det skriver The Times.

Hadde Real Madrid blitt eliminert, ville Carlo Ancelottis navn fortsatt levd videre. Nå er det høyst usikkert, siden han tidligst vil kunne være aktuell om én måned – etter Champions League-finalen i Lisboa 24. mai. Ifølge avisa starter Nederlands VM-forberedelser for fullt onsdag 7. mai, og United bør dermed få til en avtale med Van Gaal før det tidspunktet. Samtidig kan mer venting på ny manager skade spillerjakten, siden United har store planer på overgangsmarkedet i sommer.

Både The Sun og Daily Star skriver at Louis van Gaal i så fall vil foretrekke Robin van Persie som kaptein. Van Gaal ga kapteinsbindet på landslaget til spissen i fjor sommer, og det er ventet at han vil gjøre det samme i United, noe som da vil knuse «drømmen» til Wayne Rooney om å bli permanent United-kaptein.

Ifølge Daily Mails Chris Wheeler, som kjenner United godt, skal Rooney også være bekymret over det nære forholdet mellom Van Persie og Van Gaal. Han frykter at neste sesong da kan bli en reprise av det siste året under Sir Alex, hvor det var Van Persie som var den viktigste offensive spilleren. Daily Mail skriver også at kapteins-rollen trolig ender hos Van Persie med Van Gaal, og at United har tiden på seg frem til 7. mai til å få til en Van Gaal-avtale.

Les også: Slik er Louis van Gaal