Var lovet United-jobben i 2002

Louis van Gaal er en tålmodig mann. Han har ventet på United-jobben siden 2002.

Det var sesongen da Sir Alex Ferguson bestemte seg for å trekke seg tilbake fra rollen som Manchester United-manager.

Selv om det i ettertid har blitt hevdet mange ganger av det var svensken Sven-Göran Eriksson som skulle overta United, har Van Gaal en annen historie.

Bekreftet to ganger

Dagen etter at Nederlands hadde vunnet VM-kvalifiseringskampen mot Andorra med 3-0 i 2001, røpet Van Gaal dor første gang at United hadde vist interesse for ham.

FERGIE: Skulle legg opp i 2002. Tok u-sving.
FERGIE: Skulle legg opp i 2002. Tok u-sving.

– Jeg vet jeg var førstemann på listen deres (til å erstatte Sir Alex Ferguson, red. amn). Men jeg har ikke hatt kontakt med dem på en stund nå. Men jeg antar at en klubb som Manchester United alltid vil være interessert i Louis van Gaal, forklarte nederlenderen.Og det tok ikke lang tid før Van Gaal og United ble koblet igjen.- Det var før VM i 2002. Jeg var i kontakt med Manchester Uniteds Peter Kenyon (som da var administrativ sjef i United). Jeg ble fortalt at Ferguson kom til å trekke seg. Når han hadde gjort det, skulle jeg overta, men Ferguson ville ikke gi seg likevel. Det ville vært en ære å overta etter ham, sa van Gaal på en pressekonferanse før Champions League-møtet mellom Manchester United og Bayern München i 2010.

Ulike retninger

Vi vet imidlertid alle hva som skjedde. Sir Alex Ferguson ble overtalt av familien til å fortsette, og United-fans verden over er Cathy Ferguson og sønnene en stor takk skyldig. Louis van Gaal på sin side dro til Barcelona, feilet, men fikk all verdens revansje da han vant Eresdivisie med AZ Alkmaar og Bundesliga samt den tyske cupen med Bayern München.

David Moyes var 50 år da han fikk United-jobben. Van Gaal var 50 år da han først ble koblet til United. Nå er Nederlenderen, som fyller 63 år august, klar for klubben han selv bare omtaler som verdens største.