– Uheldig og udyktig

Her er United.no-børsen etter 2-0-seieren mot Derby i FA-cupen!

Et sterkt Manchester United-lag anført av kaptein Paul Pogba stanget lenge mot Derby og tidligere Liverpool-keeper Scott Carson, men tok seg til slutt videre til fjerde runde i FA-cupen takket være to sene scoringer av formsterke Jesse Lingard og innbytter Romelu Lukaku.

På United.no-børsen svinger det fra femmere til sjuere etter 2-0-seieren.

Sergio Romero – 6

Ikke akkurat tryggheten selv når han stuper ut i feltet i et svalestup, men noterer seg også med to gode redninger – én på en heading fra svenske Marcus Olsson og én på et langskudd fra tidligere United-junior Tom Lawrence.

Victor Lindelöf – 6

Ligger høyere i banen enn han har gjort tidligere som høyreback, men er ikke veldig mye involvert i det United skaper offensivt før mot slutten av kampen. Har blant annet et godt innlegg bak Derby-forsvaret, men på bakerste stolpe er det ingen i rødt drakt. Grei kontroll på sin mann defensivt.

Chris Smalling – 7

Styrer forsvaret relativt godt og tar seg av duellene når han spiller med Blind. Samtidig er det et tankekors at et Championship-lag får avslutte elleve ganger på Romero på Old Trafford. Klarer å håndtere Alex Pearce på et hjørnespark i første omgang som kunne gitt Derby-scoring.

Daley Blind – 6

Nederlenderen med den presise venstrefoten trives når United dominerer, men har lite ball mot Derby. Ansvarlig når han slipper til Olsson på Derbys første mulighet.

Luke Shaw – 6

Spiller nok med litt lavere skuldre nå enn for noen uker siden. En kamp på det jevne, uten de store tindene og dalene.

Ander Herrera – 5

Det kan høres ut som United.no-børsen er satt på «repeat» når det gjelder Herrera, men spanjolen leverer den samme forestillingen gang på gang. Full sprut, men lite juice. Nødt til å finne formen snart.

Paul Pogba – 7

Tre skudd utenfor, to skudd rett på Scott Carson og ett frispark som reddes av den samme Derby-keeperen som hadde en langt mindre frustrerende kveld enn Pogba.

Franskmannen styrer og dominerer på midtbanen med eleganse, blant annet med en herlig chip til Mata, men finner ikke nådestøtet i verktøykassa når det trengs – som når Derby-målet er åpent på en retur et kvarter før slutt.

Juan Mata – 6

Stoppes av umulige Carson to ganger. Først på et frispark i keeperhjørnet, deretter på et langskudd like etter pause. Som vanlig mye ballkontakt og god i samspillet med de andre offensive spillerne.

Jesse Lingard – 7

Når de andre United-spillerne ikke treffer annet enn Carson og stengene rundt ham, tar formspilleren tak og smeller ballen i krysset, akkurat som han gjorde i FA-cupfinalen på Wembley i 2016. At han blåste kampens første sjanse over fra kort hold er det ingen som husker nå. .

Henrikh Mkhitaryan – 5

Var dette de siste 45 minuttene vi så av 28-åringen i United-drakt?

Et nytt Bébé-aktig innlegg og et håpløst balltap på egen banehalvdel er nok til at han tas av til pause, samtidig som han har to gode involveringer med en lekker pasning til Shaw og et innlegg til Rashford som ender i stolpen. Uansett utstråler Mkhitaryan alt annet selvtillit og spilleglede, og dette var et nytt slag på spikeren i kista.

Marcus Rashford – 5

Uheldig når han treffer stolpen ved to anledninger, blant annet med et skarpt skudd fra skrått hold. Samtidig udyktig som ikke får ballen i nettet med så mange kvalifiserte målsjanser. Skyter over fra 12-13 meter i første omgang og burde nok satt headingen som endte i stolpen i mål. Etter åtte kamper uten scoring står nok Martial foran i køen nå.

Romelu Lukaku – 7

Markerer seg umiddelbart i comebacket med sin enorme fysikk etter pause og punkterer kampen alene med Carson rett før slutt.

Anthony Martial – 6

Fint samspill med Lukaku. Først på et mål som annulleres for offside, deretter på 2-0.