United slo byrivalen – vant på straffer

United leverte ingen festforestilling, men vant til slutt.

United imponerte da de kom tilbake fra 0-2 til å klare 2-2 mot Manchester City i helga, og på slutten av oppgjøret var vi heller ikke langt ifra å sikre oss seieren i Manchester-derbyet.

Denne gangen skulle det bli seier. Emily Ramsey (bildet over) ble den store helten i straffekonken etter at det sto målløst etter fulltid. Det betyr at United sikret seg et ekstra poeng, men det er nok ett for lite for å gå videre i ligacupen.

Startet bra

United fikk sin første halvsjanse etter ti minutter. Tidligere United-spiller Alex Greenwood sendte en pasning rett i beina til Tobin Heath. Amerikaneren fyrte av, men skuddet gikk noen meter til side for mål.

To minutter senere var det City som skapte en brukbar mulighet. Stanway plukket opp ballen inni feltet, men skuddet gikk en halvmeter over målet til Ramsey.

Store muligheter

Etter dette skulle United skape to store muligheter. Først var det Lauren James som var fri på venstresiden og la inn i retning Tobin Heath, men dessverre fikk ikke amerikaneren foten på ballen. Kirsty Hanson rotet deretter ballen utover sidelinjen.

Et par minutter senere var det igjen James/Heath-kombinasjonen som skulle skape noe for United, men denne gangen med sistnevnte som regissør. Amerikaneren la ballen 45 grader ut mot James, men skuddet til 19-åringen ble reddet på mesterlig vis av City-keeperen.

Etter dette roet kampen seg litt, men United startet i det minste mye bedre enn det de gjorde mot samme motstander på lørdag.

NÆRE: Lauren James kunne funnet nettmaskene.

City-dominans

Siste halvdel av omgangen var det gjestene fra den lyseblå delen av Manchester som styrte. Etter en halvtime ble Ramsey testet for første gang, men skuddet gikk rett på United-keeperen.

Etter dette hadde City et par halvmuligheter, men var ikke i nærheten av å omsette sjansene til mål.

Helt på tampen gjorde de imidlertid det. Stanway fikk ballen i boksen og klinket ballen i mål på volley, men heldigvis var assistentdommeren oppe med flagget. Avgjørelsen så ut til å være rett.

Stillingskrig

United startet slik som de gjorde i den første etter pause. Tobin Heath fikk en god mulighet etter 50 minutter. Tobin Heath plukket opp en ball i feltet, men klarte ikke å finne en skuddmulighet. Da bestemte amerikaneren seg for å vende på en femøring og kom seg fri. Dessverre gikk skuddet fra fem meter i nettveggen.

Det var den siste muligheten amerikaneren fikk. Etter 60 minutter ble Heath erstattet av Christen Press.

GOD: Tobin Heath skapte mye fra sin kantposisjon mot Manchester City.

Bortelaget traff metallet halvveis ut i omgangen. Et innlegg var for upresist og traff oppå tverrliggeren.

På slutten kunne Sigsworth avgjort kampen, men ble stoppet av Bardsley.

Straffesparkkonkurranse

Dermed ble det straffesparkkonkurranse for å avgjøre hvem som skulle få et ekstra poeng. Det scoret United på alle sine, mens City bommet på to. Emily Ramsey ble den store helten da hun reddet straffesparket fra tidligere United-spiller Alex Greenwood.

Manchester United 0–0 (4-3 etter straffer) Manchester City

Leigh Sports Village
FA Women’s League Cup

Manchester United: Emily Ramsey; Ona Batlle, Amy Turner, Millie Turner, Leah Galton; Katie Zelem (Hayley Ladd, 76), Jackie Groenen; Katie Hanson, Lucy Staniforth (Ella Toone, 69.), Tobin Heath (Christen Press, 60.); Lauren James (Jess Sigsworth, 76.)

Ubenyttede innbyttere: Mary Earps, Lotta Ökvist, Ivana Fuso, Jane Ross

Manchester City: Bardsley; Bronze, Bonner, Greenwood, Morgan, Walsh, Scott, Weir, Park, Beckie, Stanway

Innbyttere: Roebuck, Campbell, Houghton, Coombs, Kelly, White, Mewis

(Her oppdaterer vi med det aller viktigste – stilling, målscorere, røde kort, bytter, de største sjansene, osv.)

1: Kampen er i gang!

8: Det har ikke skjedd mye de første minuttene. United har mest ball, men uten å skape farligheter.

13: Stor mulighet! Lauren James kommer fri på venstresiden og legger inn mot Tobin Heath. Amerikaneren er helt upresset på fem meter, men klarer ikke å treffe ballen.

16: United presser på! Igjen er det James/Heath-kombinasjonen som skaper en mulighet. Sistnevnte legger ballen 45 grader ut og der kommer James stormende, men skuddet blir stoppet av en god Bardsley i City-buret.

25: Roligere nå, men første halvdel av omgangen har definitivt vært bedre enn det var på lørdag.

31: Bortelaget spiller seg fint gjennom leddene til United. Heldigvis går skuddet fra 16-meter rett på Ramsey.

38: Småskummelt. Ramsey får ballen, men bruker altfor lang tid. Beckie presser United-keeperen og får en fot på ballen. Heldigvis går den utenfor.

40: Like etterpå skjer det samme, men på motsatt side. Heath presser City-keeperen som sender den rett til Hanson. Dessverre er avslutningen til kantspilleren for svak.

44: Scoring annulert! Manchester City lemper ballen inn feltet til United. Stanway klinker til på volley og setter den kontant nede i hjørnet. Heldigvis er assistentdommeren oppe med flagget.

PAUSE. United startet oppgjøret best, men City tok mer og mer over. Begge lag kunne ha scoret og bortelaget fikk også en scoring annulert. Denne kampen virker å være helt åpen.

46: Andreomgang er i gang.

51: Stor United-mulighet! Tobin Heath får ballen inni feltet, men finner ingen skuddmulighet. Da velger hun å vende på en femøring og fyrer av med venstrefoten, men skuddet treffer nettveggen.

60: BYTTE: Tobin Heath går ut. Inn kommer Christen Press.

72: Gjestene treffer metallet. Et innlegg fra venstre er upresist og havner oppå tverrliggeren.

85: Fortsatt målløst og for øyeblikket virker det som at det ender sånn. Ved uavgjort blir det straffekonk.

90: Legges til tre minutter

90 +2: Store sjanser til begge lag, men det går mot straffekonk.