Van Persie tar selvkritikk

Robin van Persie føler seg ansvarlig for at United mangler en spiss som scorer 25 mål på en sesong.

Manchester United har en historie med toppscorere som bøtter inn mål. Andy Cole, Dwight Yorke, Ruud van Nistelrooy og Cristiano Ronaldo er bare noen av spillerne som har herjet på topp for United.

Robin van Persie har også vært en slik, men forrige sesong gikk det trått for spissveteranen. Nederlenderen selv er fullstendig klar over at United trenger spisser som scorer flere mål.

– Forrige sesong var jeg nummer to på toppscorerlisten, bak Wayne Rooney med 10 mål, sier Robin van Persie, ifølge London Evening Standard.

Nederlenderen har vært i det pratsomme hjørnet denne sommeren. Spissen, som lot seg avbilde på ferie sammen med Daley Blind og Andrea Pirlo, har blitt koblet vekk fra United.

Van Persie har selv uttalt at han frykter at en eventuell mangel på spilletid kan få konsekvenser for ham i EM neste sommer. 31-åringen er klar over at han er nødt til å heve seg.

– Folk ser ikke ut til å akseptere det. Det synes jeg er fortjent, fordi det forteller mye at Wayne er toppscorer med 12 mål.

Sergio Agüero og Diego Costa har herjet på topp for henholdsvis Manchester City og Chelsea. Toppklubbene i Europa har spisser som bøtter inn mål. Van Persie tar på seg skylden for at det ikke er tilfellet i United.

– Alle de andre topplagene har minst en spiller som scorer 25 mål til sammen i alle turneringer. Men ikke United. Det er sannheten og jeg føler meg ansvarlig for det.

Er United nødt til å hente en ny spiss?