Skuffende kveld for Van de Beek & co, mens stopper-Scott og Skottland slet seg til seier

Mandag kveld var det landskamper igjen, og både Donny van de Beek og Scott McTominay var i aksjon for sine respektive landslag.

Nederland 0–1 Italia

Aller mest spennende i kveld: Donny van de Beek startet for Nederland mot Italia. Han spilte i tierrollen bak ex-red Memphis Depay.

Dessverre ble det ingen stor dag for Van de Beek, eller Nederland for den saks skyld. Nederland slet tungt mot Italia, og vår mann ble byttet ut i kampens 57. minutt – ikke uventet slet Nederland også etter det.

Det endte 0-1 etter at Barella ble matchvinner med en heading.

Van de Beek kom seg like før byttet seg til en av Nederlands største sjanser da kun Italia-keeper Donnarumma hindret nederlandsk utligning etter en Van de Beek-avslutning etter et lavt innlegg fra høyre som Van de Beek skjøt på direkten mot mål.

Zaniolo måtte ut for Italia etter et sammenstøt kne-mot-kne med Van de Beek.

Tsjekkia 1–2 Skottland

På grunn av et utbrudd av covid-19-smitte i troppen annonserte Tsjekkia først at denne kampen ikke ville bli spilt, men den ble likevel spilt – og det endte oppskriftsmessig med en Skottland-seier siden Tsjekkia stilte sterkt redusert, hvor nesten hele laget var landslagsdebutanter.

Skottland var heldige som vant, egentlig – Tsjekkia var nær flere scoringer ved noen anledninger.

Mest interessant for oss er det at Scott McTominay startet for Skottland igjen, og som på fredag mot Israel (1-1) så startet han som høyre midtstopper.

Han hadde ingen stor dag på jobb, for stopperrollen virker fortsatt noe ukomfortabel for ham.

Etter litt over ti minutter tok det internasjonalt uerfarne tsjekkiske laget ledelsen 1-0 da Jakub Pešek kom seg inn bak McTominay og satte ballen i mål – Liam Cooper opphevet offsiden.

I det 27. minutt utlignet Lyndon Dykes for skottene. McTominay slo en fin langpasning i forkant av scoringen, men målet kom flere trekk senere, så det ble verken assist eller «hockeyassist» for vår mann. 1-1 var resultatet til pause også.

I det 52. minutt gikk Skottland opp i ledelsen 2-1 da Ryan Christie scoret på et straffespark skaffet av Robertson.

Rett før timen var spilt fikk McTominay frispark mot seg i meget god posisjon like utenfor sekstenmeteren etter armbruk (spillerne var omtrent like gode, så det ut til), men skuddet gikk like utenfor.

PS. United-unggutt Ethan Galbraith satt på benken for Nord-Irland mot Norge. Han var ikke i Nord-Irlands A-landslagstropp opprinnelig, men ble hentet inn på grunn av forfall. Han kom aldri på banen, og dermed gikk det som det måtte gå: Nord-Irland tapte 1-5 mot Norge.