AP (3)

Tapte finalen i «Sør-Amerikas Champions League» etter kjempeblunder fra Pereira

Ny helg betyr nye muligheter for Uniteds utlånte leiesoldater. Flere av dem har vært i aksjon og vi kan trygt si at enkelte har imponert mer enn andre.

Palmeiras 2-1 Flamengo

Andreas Pereira fikk en forferdelig opplevelse da han og lagkameratene i Flamengo spilte finale i Copa Libertadores, den søramerikanske ekvivalenten til Champions League, lørdag kveld.

Det var nemlig Uniteds utlånte midtbanespiller som på uforståelig vis ga bort ballen som bakerste mann fem minutter inn i ekstraomgangene, slik at Deyverson kunne sette ballen i målet bak Diego Alves.

Pereira mottok ballen fra David Luiz, fikk en dårlig berøring og nådde ikke ballen tidsnok. Dermed var motstandernes vinnermål et faktum.

Palmeiras var også laget som tok ledelsen under kampens 90 ordinære minutter, etter scoring fra Raphael Veiga. Flamengo presset på for å få en utlikning, som Gabriel Barbos sikret med kvarteret igjen.

Pereira var nære ved å bli involvert i flere Flamengo-mål, blant annet serverte han noen farlig cornere, men det spørs om det ikke er kjempeblunderen som avgjorde kampen han kommer til å huske best i ettertid.

Midtbanespilleren har senere beklaget overfor sine supportere i et innlegg på Instagram:

– Hjertet mitt er tungt. I dag var det min feil. Det manglet ikke, og kommer heller aldri til å mangle på vilje. Men det er slike vanskelige øyeblikk som viser hvilken karakter vi har i gruppa, som har tatt meg imot med så mye kjærlighet de siste tre månedene.

– Jeg beklager. Jeg lover å gjøre det godt igjen.

Norwich 0-0 Wolves

Norwich har plutselig begynt å sanke poeng og det med Brandon Williams som fast inventar i startelleveren.

Under sin nye sjef, Dean Smith, spiller kanarifuglene aggressiv fotball og det var de gulkledde som så nærmest ut de tre poengene på Carrow Road lørdag ettermiddag.

Williams var involvert i en del av det offensive, uten at han var nære ved å tegne seg for målpoeng. Det er også skryt å hente hos lokalavis Norwich Evening News, som gir 21-åringen 7 på spillerbørsen:

– Manchester Uniteds utlånte spiller ser ut til å elske de aggressive og offensive instruksjonene han får av Smith. Var superb da han stoppet Trincao i det 41. minuttet, etter en perfekt sklitakling på Jimenez tidligere.

– Vokste som kontringsspiller utover andre omgang og viser tendenser til å bli utgjøre en god duo med (Milot) Rashica på Norwich sin venstreside.

Norwich City v Wolverhampton Wanderers - Premier League
I GOD FORM: Norwich har tatt syv av ni mulige poeng på de tre siste kampene. Brandon Williams har spilt fra start i alle tre.

Swansea 2-3 Reading

Det ble en skuffende dag på jobben for Ethan Laird og hans lagkamerater i det sørlige Wales, da Swansea tapte 3-2 på hjemmebane for dumpekandidat Reading lørdag.

De hvitkledde vertene havnet tidlig under etter en scoring fra Jamie Paterson. Han snek seg inn i hullet en offensiv Laird hadde etterlatt seg, fintet deretter bort Uniteds utlånte høyreback, før han satte ballen i mål.

Swansea svarte deretter ved Tom Dele-Bashiru, før Andy Carroll ga Reading ledelsen på ny. Ryan Manning utliknet for Swansea rett etter hvilen, men bare minuttet senere var gjestene igjen i føringen, etter seiersmålet til Danny Drinkwater.

Wales Online skriver at Laird hadde en «sjeldent dårlig dag» og gir ham 5 på børsen.

– Langt ifra sitt destruktive beste på høyreflanken. Ble holdt tilbake av Reading-forsvaret og virket frustrert over å ikke kunne vise det nivået vi har blitt så vant til. Fikk det gule kortet.

TUNG DAG PÅ JOBBEN: Ethan Laird har imponert for Swansea denne sesongen, men slet mot Reading.

West Bromwich 0-0 Nottingham Forest

James Garner har hatt en svært skuffende høst, men har heldigvis våknet litt nå i de siste kampene.

Fredag kveld fikk han igjen tillit fra start, og han spilte godt i Nottingham Forests 0-0-kamp på bortebane mot serietreer West Bromwich.

– Virkelig tilbake til sitt gamle jeg på The Hawthorns, skriver Nottingham Post, som gir Garner karakteren (nest best på laget). De roser han ellers for både roen han bidrar med på midtbanen, men også for et herlig defensivt løp han hadde hvor han fikk stoppet et WBA-angrep.

Eks-red Angel Gomes (som nå spiller for Lille) likte også det han så av sin gamle lagkamerat i denne kampen:

Hull City 2-1 Millwall

Hull er i ferd med å klatre bort fra den verste nedrykksstriden, og lørdag ble det en 2-1-seier mot Millwall, Hulls fjerde ligaseier på rad.

Di’Shon Bernard spilte hele kampen for Hull, og han spilte godt.

Hull Daily Mail gir ham en åtter på børsen, og skriver blant annet følgende:

– Veldig god kamp igjen av Bernard, som legger hjertet og sjela si i alle headinger og taklinger.

Hull City v Birmingham City - Sky Bet Championship
VANT IGJEN: Di’Shon Bernard, her sammen med Birminghams Scott Hogan i den andre seieren i seiersrekka til Hull.

Burton Albion 2-0 Doncaster Rovers

Situasjonen er ille for Doncaster, som har vært under streken hele sesongen, og lørdag ble den enda litt verre da de tapte borte mot Burton Albion.

Ethan Galbraith spilte som vanlig hele kampen for Doncaster.

Galbraith er en av ytterst få Doncaster-spillere som har kommet unna denne høsten med respekten i behold, men i denne kampen spilte han ikke bedre enn at han endte opp med karakteren hos lokalavisa.

De savnet mer tilstedeværelse, men legger til at han ikke var så ille i førsteomgangen.

Crawley Town 1-2 Mansfield Town

Etter tap sist mot Sutton kom Mansfield tilbake på vinnersporet igjen i helga med en 2-1-seier borte mot Crawley.

Nathan Bishop stod som vanlig i mål for Mansfield, og det virker ikke som om han hadde sin travleste dag på jobb.

Bishop kunne lite gjøre med Crawleys mål, et flott langskudd, men det ble ikke flere baklengsmål, og det ble tre poeng for Nigel Cloughs lag.

Alavés 1-2 Celta Vigo

Alavés kom til lørdagens møte med Celta Vigo med en rekke på fem kamper uten tap i La Ligo, men mot bortelaget fra nordvest-Spania ble det nederlag for Facundo Pellistri og kompani.

Santi Mina trakk først på vegne av gjestene, før Joselu utliknet midtveis gjennom den første omgangen.

Celta fikk straffe med 20 minutter igjen av kampen. Iago Aspas skrittet frem, skjøt og fikk forsøket sitt reddet av Daniel Pacheco, men var først på returen. Dermed var det bortelaget som tok seieren i det baskiske snødrevet.

Pellistri startet på benken og kom inn for å snu kampen med 19 minutter igjen, uten å lykkes. Alavés ligger nå på 15. plass i La Liga, tre poeng over nedrykksstreken.

Deportivo Alaves v RC Celta de Vigo - La Liga Santander
SNØEN LAVET NED: Men i kalde Baskerland måtte Facundo Pellistri og lagkameratene se at Celta Vigo stakk av med seieren.

Andre:

• Axel Tuanzebe ble henvist til benken i Steven Gerrards første kamp som Aston Villa-trener og lørdagens møte med Crystal Palace bragte ingen endring. Stopperen ble værende på benken gjennom hele kampen, som Villa vant 2-1.
  • Dylan Levitt er fortsatt ikke tilbake fra skade for Dundee United.
  • Reece Devine var ubenyttet innbytter da St Johnstone tapte 1-2 hjemme mot Hibernian.
  • D’Mani Mellor var ikke involvert da Salford City vant 2-0 hjemme mot Oldham.
  • Will Fish var ikke i Stockport-troppen som vant 4-1 borte mot Wealdstone.
  • Dermot Mee har signert på et korttidslån for non-league-klubben Runcorn Linnets, men stormen Arwen sørget for at han ikke fikk debutert mot Market Drayton i helga.