– Utbryterklubbene vil få heftige bøter

Planene om en Superliga fikk fansen til å se rødt. Nå kan de seks engelske klubbene som var med på planene vente seg heftige bøter fra Premier League.

Manchester United, Manchester City, Liverpool, Arsenal, Tottenham og Chelsea var de seks engelske klubbene som i utgangspunktet ga sin tilslutning til planene om en lukket europeisk Superliga.

Både UEFA og Premier League truet Manchester United og de øvrige fem utbryterklubbene fra England med sanksjoner, og avisen Telegraph skriver fredag ettermiddag at Premier League kommer til å ilegge de seks klubbene betydelige bøter.

LES OGSÅ: Slik har Glazer-familien styrt United

En kunngjøring om bøtenes størrelser og omfang er ventet snarlig. 

Bøtene vil, etter det Telegraph erfarer, bli svært høye.

glazer
ANGRET: Joel Glazer (t.h) har skrevet to åpne brev til fansen der han beklager fremgangsmåten for opprettelsen av Superligaen som kollapset. I et ferskt brev fredag ettermiddag åpner Glazer også for økt dialog med fanrepresentanter.

Delvis for å kunne ha en avskrekkende effekt i fremtiden, men også for å understreke ligaens og de øvrige 14 klubbenes syn på det alvorlige tillitsbruddet fra de seks utbryterklubbene. 

Det skal ikke ha vært særlig tilslutning til et forslag om poengstraff neste sesong for de seks klubbene som har brutt Premier Leagues regel L9 som krever en skriftlig godkjennelse fra Premier League for å kunne delta i en ny turnering.

Også UEFA, som organiserer Champions League og Europa League, kan komme med sanksjoner, men det er foreløpig ikke klart hvilke reaksjoner det er snakk om. 

Screenshot 2021-05-05 100745
ÅRSMØTE I NEW YORK: Her, i lokalene til firmaet Woods Oviatt Gilman LLP i New York, skal det avholdes årsmøte i starten av juni. Da skal styret i United velges. Nå vil det bli interessant å se om Glazer-familien åpner for å gi fansen en reell makt. FOTO: Google Street View

Det er heller ikke klart om bøtene fra Premier League vil bli krevd betalt umiddelbart eller som et trekk av fremtidige TV-inntekter.

Tre av de fire finalelagene i Champions League og Europa League, Manchester United, Manchester City og Chelsea var alle med på Superliga-planene, mens ytterligere to av semifinalistene i de samme turneringene, Real Madrid og Arsenal, også var med på planene.

Det er ikke gitt noen dato for når de varslede bøtene vil bli offentliggjorte, men Telegraph skriver at det vil skje snart.