– Rashfords skade verre enn vi trodde

BRUGGE/OSLO: Marcus Rashfords ryggskade viser seg å være mer alvorlig enn først antatt. I verste fall ryker resten av sesongen og sommerens EM.

Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær beskriver sjansene for å se Marcus Rashford tilbake på banen denne sesongen som 50-50.

LES OGSÅ: (+) Slik skadet Rashford ryggen

Nylig hadde spissen en scan som viste at bruddet i ryggen er mer alvorlig enn først antatt.

– Hadde følt seg bedre

– Marcus hadde en scan og det viste at bruddet var mer alvorlig enn vi både trodde og forventet. Jeg trodde han ville være tilbake raskere enn prognosene nå tilsier, for han følte seg fin et par dager før han var til scanning. Jeg har ikke hatt anatomi på skolen, men det er viktig at vi ikke haster ham tilbake. Han trenger den tiden det vil ta, men han vil bli sterkere når han først er tilbake, sier Solskjær.

NEDSLÅENDE: Ole Gunnar Solskjær sier det blir touch and go om Marcus Rashford spiller mer fotball denne sesongen.

Den nedslående nyheten om Rashfords skade er det siste Solskjær og United trenger i jakten på en Champions League plass neste sesong.

Solskjær innrømmer at det er et hardt slag.

– Jeg håper han kommer til å spille igjen denne sesongen, men det blir bare «touch and go» til siste slutt. Så jeg håper vi kan komme gjennom denne turneringen slik at sesongen blir lengre, sier Solskjær.

Ighalo kan få sjansen

Mot Chelsea spilte Anthony Martial spiss, en rolle han har hatt kontinuerlig siden Rashford ble skadet i ryggen. Belastningen på franskmannen kan imidlertid bli stor, og Solskjær påpeker viktigheten av å rotere på laget.

Om det betyr at Odion Ighalo får sjansen fra start mot Brugge gjenstår imidlertid å se. Solskjær sier nemlig at han ikke har bestemt seg sikkert for laget han sender ut på Jan Breydelstadion torsdag.

LYSPUNKT: Scott McTominay trente med resten av førstelaget og nærmer seg et comeback etter skaden.

– Jeg forteller ikke dere laget i dag, men vi må rotere med alle kampene vi har. Han er en av dem som kan starte, men vi har ikke bestemt oss hundre prosent ennå, sier Solskjær.

Scott McTominay var tilbake på trening med førstelaget onsdag formiddag og nærmer seg en retur med stormskritt. En annen profil som derimot er et stykke unna er Paul Pogba.

– Paul har ikke tatt del i treningene med laget. Det kommer an på hvordan han føler seg når han er klar til å trene for fullt. Han er ikke i nærheten av det foreløpig, påpeker Solskjær.

– Odion er en annen type spiss

Skaden til Rashford er en av grunnene til at Odion Ighalo ble hentet på lån ut sesongen. Solskjær ble spurt hvordan 30-åringen skiller seg fra Rashford på det taktiske.

– Odion er en annen type spiss. Han er mer en spiss som tar plass i boksen. Han vet virkelig hvordan han skal bekle den rollen, han er profesjonell og et fantastisk menneske. Han har allerede gitt ting til troppen. 

– Jeg håper han finner den fysiske formen snart. Han holder på litt ekstra etter treningene siden han kom fra en liga som ikke var i sesong da vi hentet ham.

DEBUT: Ighalo fikk noen minutter på banen mot Chelsea i 2-0-seieren på Stamford Bridge.

– Vi vil prøve å gi ham så mye spilletid som mulig. Det var uheldig at han ikke scoret på sjansen sin mot Chelsea, men jeg er sikker på at han vil ta sjansene han får. 

Avslutningsvis blir Solskjær spurt om å kommentere formen til Erling Braut Haaland, noe de fleste trodde han kom til å slippe å gjøre etter at spilleren signerte for Borussia Dortmund.

– Jeg snakker vanligvis aldri om andre spillere, men siden jeg har hatt Erling kan jeg si at han er en topp gutt og jeg er glad på hans vegne og for Norge er det bra å ha en spiss som scorer mål igjen.