Usikkerhet rundt Martial: – Odion er klar

MANCHESTER: Ole Gunnar Solskjær garanterer at det blir andre boller når han returnerer til Goodison Park for første gang siden fadesen i april. Om det blir med eller uten Anthony Martial er fortsatt usikkert.

Franskmannen måtte avbryte onsdagens treningsøkt på Aon Training Complex på grunn av problemer med kneet. 24-åringen var ikke i troppen mot Club Brugge og regnes som usikker før søndagens Premier League-oppgjør mot Everton.

– Jeg vet ikke, sa Solskjær gjentatte ganger på sin pressekonferanse.

Nordmannen forteller at Martial fikk behandling og forsøkte å bli klar til kampen mot Brugge. Det ble han ikke, og nå skal han undersøkes ytterligere før helgen.

Odion Ighalo scoret sitt første mål for Manchester United i 5-0-seieren som sikret avansement i Europa League og står klar dersom Martial ikke rekker oppgjøret mot Everton.

– Odion har vist hva slags type spiss han er, og han er klar for den kampen på søndag, sier Solskjær.

ALT OM EUROPA LEAGUE:

SKADET: Anthony Martial scoret i tre kamper på rad før han måtte stå over kampen mot Club Brugge.

– Enkelte hadde sin siste sjanse

Det er en revansjelysten Solskjær som reiser til Goodison Park for sin første duell mot Carlo Ancelotti.

Nordmannen trekker selv fram 0-4-tapet i april som sitt bunnpunkt som United-manager. Etter nederlaget sa Solskjær at det ville bli endringer og at enkelte spillere ikke ville få være med videre.

– Med hånden på hjertet kan jeg si at disse spillerne aldri vil gi opp. Dette er disse guttene vi vil bygge laget rundt, sier Solskjær.

Spillerne som har forsvunnet er Romelu Lukaku (Inter), Alexis Sánchez (Inter, lån), Chris Smalling (Roma, lån), Matteo Darmian (Parma), Ashley Young (Inter), Ander Herrera (Paris Saint-Germain), Antonio Valencia (LDU Quito) og Marcos Rojo (Estudiantes, lån).

0-4: Romelu Lukaku og Chris Smalling er begge i andre klubber i dag. Nemanja Matic er fortsatt United-spiller.

– Hvor mye har laget forbedret seg siden den gang?

– Det får vi se på søndag. Det var bunnpunktet for min del, det tror jeg alle husker. Det var fullstendig kapitulasjon. Vi var ikke i nærheten. Alt det du ikke vil se skjedde i den kampen.

– Jeg er 100 prosent sikker på at vi skal prestere bedre denne gangen.

– Du har snakket mye om å endre kulturen i laget. Var det den dagen du skjønte at noe måtte endres?

– Jeg visste det nok før det, men det var et par spillere som hadde sin siste sjanse. Men vi måtte vente til sommeren før vi kunne gjøre noe.

FESTKVELD: Ole Gunnar Solskjær og hans United er videre til åttedelsfinalen i Europa League etter 5-0 mot Club Brugge.

– Mangler et par brikker

Solskjær fikk heller ikke tre poeng i sesongens første møte med Everton. Da var Duncan Ferguson vikarierende manager for «The Blues», og Mason Greenwood berget ett poeng etter et uheldig selvmål av Victor Lindelöf før pause.

Nå har Manchester United holdt nullen i seks av de sju siste kampene, og leverte en festforestilling mot Club Brugge med Bruno Fernandes, Odion Ighalo og Fred i hovedrollene.

– Vi visste at det ville ta tid. Rom ble ikke bygget på én dag. Kulturen, holdningene, formen, kameratskapet, lagånden og forståelsen mellom spillerne har blitt bedre. Vi har savnet den boksåpneren som Bruno har vist at han er, sier Solskjær.

– Vi vet at vi fortsatt mangler et par brikker før vi er der vi ønsker å være, men det er en prosess. Kieran (McKenna) og Michael (Carrick) er fantastiske på treningsfeltet, og spillerne ønsker å lære.

SCORET: Odion Ighalo fant nettmaskene mot Club Brugge og er aktuell for en plass på laget mot Everton.

På pressekonferansen ble Solskjær for øvrig spurt om spredningen av coronaviruset i Europa. United kan trekke Inter og Roma fra Italia i Europa League.

– Det er en bekymring for alle, og vi skal ta våre forholdsregler, svarte United-manageren.

ALT OM EUROPA LEAGUE: