Spøkefull Solskjær: – Trodde ikke jeg skulle være i live når han skulle score igjen

MANCHESTER: Ole Gunnar Solskjær roste Bruno Fernandes, støttet Odion Ighalo, spøkte med Fred og tekstet med Ståle Solbakken da Manchester United tok seg videre i Europa League.

Nordmannen var naturlig nok i strålende humør på pressekonferansen etter den overbevisende 5-0-seieren mot Club Brugge.

– Jeg er veldig fornøyd i kveld, begynte Solskjær.

Deretter roste han i tur og orden spillerne som bidro med å sikre avansementet til åttedelsfinalen i Europa League.

– Bruno gjør en stor forskjell. Han er involvert i alle de tre første målene. For en pasning (til Juan Mata på 2-0) og for et mål Odion scoret. Jeg er veldig fornøyd med bidaget. Ighalo er en «target man» vi kan spille opp mot, og han har Bruno bak seg.

TV-bildene viste hvordan Solskjær jublet ekstatisk da Ighalo scoret sitt første mål for klubben. Nordmannen vet nøyaktig hva scoringen betyr for spissen, som markerte det hele med en hyllest til sin avdøde søster Mary.

– Som tidligere spiss vet jeg hvor viktig det første målet er. Han har vært nære et par ganger og lukter mål. Du ser at han ønsker å være foran mål. Han viser at han er skarp i hodet på det målet. Når Juan får ballen, er han foran mål. Han er en naturlig spiss.

ALT OM KAMPEN:

1-0: Bruno Fernandes sendte United i ledelsen på straffespark.

Tekstet med Solbakken

En mer usannsynlig målscorer var Fred. Tomålsscorer, rettere sagt.

Brasilianeren har ikke scoret to mål i en kamp siden han gjorde det for Shakhtar mot Chornomorets i 2013. Hans første United-mål kom mot Wolverhampton i 2018.

– Jeg visste ikke om jeg ville være i live neste gang han skulle score, sa Solskjær til latter fra salen på Old Trafford.

– Han har hatt så mange sjanser. I kveld scoret han ett med høyre og ett med venstre. Det har vært en spøk mellom oss, men nå fikk han det målet, og jeg er veldig glad på hans vegne.

Femmålsseieren er Manchester Uniteds største i Europa siden laget slo Bayer Leverkusen med samme sifre i Champions League under David Moyes i 2013.

I åttedelsfinalen kan Solskjær møte en norsk kjenning i Ståle Solbakken og hans FC København, som slo ut Celtic.

– Jeg tekstet med Ståle før kampen og ønsket ham lykke til. Vi hadde enn enklere vei til neste runde enn ham, men jeg er veldig glad på hans vegne.

GOD STEMNING: Ole Gunnar Solskjær var godt fornøyd med laget i 5-0-seieren mot Club Brugge.

– Vet ikke hvorfor han gjorde det

Bruno Fernandes, Odion Ighalo, Scott McTominay og Fred (2) scoret målene i det som ble en underholdende torsdagskveld på Old Trafford.

Enkelte mente det var den beste angrepsfotballen United har spilt på mange år.

– Vi roterte litt så enkelte skulle få spilletid, men når vi scorer og spiller som dette får vi selvtillit. Vi skaper mange sjanser, og med ti mann var kampen mer eller mindre over, sa Solskjær og sikter til det røde kortet til Simon Deli, som stoppet skuddet til Daniel James med en ustrakt hånd på 0-0.

Straffesparket «hoppet» Fernandes i mål karakteristisk vis.

– Jeg vet ikke hvorfor han (Deli) gjorde det. Vi var heldige der, og det gjorde kampen enklere for oss.

UTVIST: Simon Deli fikk rødt kort etter en hands.

Fernandes var involvert også i 2-0-scoringen, da han fant Mata med en utsøkt pasning bak Brugge-forsvaret. Foran mål ventet Ighalo, som fikk sin første scoring i United-trøya.

Scott McTominay la på til 3-0 med et velplassert skudd i sin første kamp fra start siden 26. desember, før Fred toppet forestillingen med sine to scoringer.

Manchester United har fortsatt ikke sluppet inn mål på Old Trafford i Europa League denne sesongen.

I åttedelsfinalen kan United møte lag som FC København, Inter, Rangers og Olympiakos.

ALT OM KAMPEN: