Stikk til byrivalen: – Tok mange år før jeg møtte dem

Anthony Martial blir sannsynligvis en slags superinnbytter mot Manchester City, mens Paul Pogba neppe blir klar til å hjelpe Ole Gunnar Solskjær i Manchester-duellen mot Pep Guardiola.

Bare tre dager etter at nordmannen gikk seirende ut av kampen mot José Mourinho venter et nytt prestisjeoppgjør på Etihad Stadium.

– Et Manchester-derby er alltid spesielt, sa Solskjær på sin pressekonferanse fredag morgen.

Martial inkluderes etter alle solemerker i troppen mot Manchester City, men det er usikkert om franskmannen vil være i stand til å starte etter at han pådro seg en skade mot Aston Villa og derfor måtte stå over den påfølgende seriekampen mot Tottenham.

– Vi håper Anthony skal spille noe av kampen. Jeg er usikker på om han kan starte, sier Solskjær.

For Pogba har målet lenge vært å rekke lørdagens Manchester-derby. Det gjør han trolig ikke.

– Paul blir nok ikke klar. Men han trener på grass, og forhåpentligvis får vi se ham før nyttår, sier Solskjær.

Dermed får ikke den franske stjernen sjansen til å gjenta bedriften fra 2018, da han scoret to av målene i et eventyrlig 3-2-comeback. De to hjemmekampene mot AZ og Everton i neste uke de neste mulighetene for Pogba.

LES OGSÅ:

TILBAKE: Anthony Martial skadet seg mot Aston Villa, men kan involveres mot Manchester City lørdag kveld.

Stikk til City

Med seieren mot Tottenham har Solskjær skubbet vekk spekulasjonene om at han kunne være ferdig som United-manager.

I forkant av lørdagens Manchester-derby skriver troverdige Times at United-spillerne før kampen mot Tottenham ba klubbledelsen om ikke å sparke Solskjær. Standpunktet i garderoben skal være at Solskjær er riktig mann til å ta laget videre.

Solskjær erkjenner at den neste utfordringen er en av sesongens største.

– Vi møter det som kanskje er det beste laget i England, så det blir en vanskelig kamp, sier Solskjær.

– Dette er en ny sjanse for oss å snu skepsisen til tro. Dersom vi kan spille på Etihad som vi gjorde mot Tottenham er jeg sikker på at vi kan få med oss noe.

I sin spillerkarriere opplevde Solskjær faktisk aldri å vinne slaget om Manchester. City rykket ned en måned etter at han signerte for United i 1996. Først fire år senere – i 2001 – møtte han City.

ETT MÅL: Ole Gunnar Solskjær scoret én gang mot City – på tidligere lagkamerat Peter Schmeichel i 2002.

Nordmannen scoret i et 1-3-tap i 2002. To år senere var han med på et 1-4-tap, mens de to andre lokaloppgjørene han spilte endte 1-1.

– Nå møtes vi hver sesong i alle fall. Det tok mange år før jeg spilte et Manchester-derby, sa Solskjær da han fikk spørsmål om lokaloppgjøret har endret seg med årene.

– City er et bedre lag nå enn da jeg spilte, og jeg tror fotballen har endret seg ganske mye. Før var det lov med flere skikkelige taklinger. Nå skal alt granskes grundig, og det er et mer taktisk spill enn fysisk. Men et derby bør spilles som et derby. Vi spiller ikke basketball som jeg har sagt tidligere.

OPPTUR: Solskjær og hans United slo tilbake etter en svak periode med en sterk 2-1-seier mot Tottenham.

– Vet at folk lurer

Spørsmålet mange stiller seg etter 2-1-seieren mot Tottenham er hvorfor Manchester United gjør det så mye bedre i storkampene enn mot antatt svakere motstand.

– Jeg vet at folk lurer på hvorfor vi ikke vinner de andre kampene, men det er tøft i Premier League. Uansett hvem du møter handler det om marginer. Det er en kompliment til ligaen. Du har City, Liverpool og Leicester som har vært stabile, men ellers har det vært jevnt.

United har bare tapt én av sine fire siste bortekamper mot City. Det skjedde under José Mourinho forrige sesong, da David Silva, Sergio Agüero og İlkay Gündogan påførte portugiseren et 1-3-tap.

TAPTE: Solskjær gikk på et 0-2-tap i det første og hittil eneste møtet med Pep Guardiola.

Solskjær tapte sitt første Manchester-derby på Old Trafford 0-2 etter scoringer av Bernardo Silva og Leroy Sané fem måneder senere.

United har bare vunnet én av sine elleve siste bortekamper i ligaen. De har heller ikke holdt nullen på tolv kamper, noe som ikke har skjedd siden 1986.

– Selvtillit er en rar ting i fotballen. Resultater som det på onsdag gir oss en «boost», og jeg vet at guttene er klare. Energien bør ikke være et problem. De er unge, og det at vi har hatt én dag mindre hvile bør ikke bety noe. Vi vil ha nok adrenalin.

LES OGSÅ: