Ryktesaker, uke 25

David De Gea nærmer seg, og Luka Modric er fortsatt et hett navn. Les overgangsryktene for 20. – 26. juni her.

Flere Manchester United-spillere har forlatt klubben denne sommeren, samtidig som det er utallige spekulasjoner på hvem som er på vei inn dørene på Old Trafford. For at du skal kunne holde deg oppdatert på alle spekulasjonene rundt Uniteds overgangsaktivitet, kommer United.no gjennom hele Silly Season til å samle alle ryktene om klubben i egne ryktespalter. Her er ryktene for uke 24.

  • For en oversikt over hvilke kilder som historisk sett er mer pålitelig enn de andre, se her.

Tidligere ukers ryktespalter:

  • United-rykter, uke 24 (13. juni – 19. juni)
  • United-rykter, uke 23 (6. juni – 12. juni)

Søndag 26. juni

I går hevdet Emilio Izaguirre at United hadde han i kikkerten. I dag sier Celtic-sjef Neil Lennon at han har tro på at han klarer å beholde venstrebacken.

– Vi har åpnet preliminære samtaler med Kayal’s (en annen spiller som har vært aet bort) folk. Han vet jeg ønsker å beholde han og han hinter til at han vil bli. Det er herlige nyheter. Det er det samme med Izaguirre, sier Lennon til Sunday Scottish Mail.

Luka Modric vil bort fra Tottenham, men kroaten har samtidig uttrykt at han ønsker å bli boende i London. Engelske tabloidaviser hevder likevel at Sir Alex Ferguson ikke har gitt opp håpet om å signere 25-åringen – og skriver i stedet at Govan-mannen kommer til å legge £35 millioner på bordet om bare noen dager.

Samtidig meldes det at overgangssagaen rundt den nykronede U21-Europamesteren David De Gea trolig er over i løpet av kort tid. Engelske aviser regner nemlig med at sisteskansen kommer til å signerer for Manchester United innen den kommende uken er omme.

Talentfulle Ryan Tunnicliffe har hatt en kanonsesong både for U18 og for reservene. Nå skriver tabloidavisen The People at Darren Fergusons Peterborough United jobber for å få midtbaneterrieren på korttidslån den kommende sesongen. Det vil i så fall ikke være første gang Sir Alex bistår sin sønn med lån av spillere. ‘The Posh’ spiller forøvrig på nest øverste nivå i det engelske ligasystemet.

Samir Nasri har bare ett år igjen av kontrakten med Arsenal, og franskmannen blir titt og ofte koblet bort fra hovedstadslaget. I dag melder Goal at Sir Alex Ferguson planlegger å legge £20 millioner på bordet i et forsøk på å hente midtbanestjernen til Old Trafford.

Bayern München er ute etter å forsterke stallen etter at det bare ble med tredjeplass i årets Bundesliga. Nå har klubben angivelig rettet blikket mot Luis Nani. Kantspilleren blir aet bort fra Manchester United, og Metro melder at den tyske storklubben forbereder et bud på £20 millioner for portugiseren. Samtidig melder tabloidavisen at Internazionale Milano lurer i kulissene.

Italienske aviser skriver i dag, søndag, at Manchester United har kastet seg inn i kampen om angriperen Edinson Cavani. Den storvokste angriperen er allerede i Manchester City og Real Madrids søkelys, og Napoli skal ha satt en prislapp på £25 millioner for uruguayaneren.

Xherdan Shaqiri, som nylig spilte U21-EM-finale for Sveits, skal være ønsket av både United og Liverpool. Ifølge Goal.com krever Basel £7 millioner for 19-åringen.

United.no understreker at dette er en ryktespalte, og at ingenting er bekreftet av Manchester United.

Celtics venstreback Emilio Izaguirre har gått ut i media og hevdet at Sir Alex Ferguson har kontaktet Bhoys-styret med tanke på en overgang for 26-åringen. Karrieren til forsvarsspilleren fra Honduras fikk et gjennombrudd i den nylig avsluttede sesongen, og ifølge hovedpersonen selv ligger United og lurer i kulissene.

– Jeg må bekreftet at det er 100% sant at Manchester United har fulgt meg og har vært interesserte i meg. Jeg er også klar over at Manchester United og Celtic har avtalt et møte i juli. Vi får se hva som skjer, om jeg går eller blir, sier Izaguirre ifølge TeamTalk.

Daily Mail at flere amerikanske klubber står klare til å tilby ulykkesfuglen kontrakt. Toronto FC og Vancouver Whitecaps har vist interesse for 30-åringen, som grunnet skadeproblemene kun har fem minutters førstelagsfotball bak seg siden september 2008.

Ashley Youg og Phil Jones har kommet hittil i dette overgangsvinduet, men skal man tro Metro er Sir Alex Ferguson langt ifra ferdig med å bruke penger. Den engelske duoen koster drøye £30 millioner, men den Govan-fødte skotten ønsker å sikre seg både David de Gea og Luka Modric i tillegg. Kvartetten vil totalt koste over £80 millioner.

Ifølge TalkSport har Atlético Madrid allerede funnet De Geas erstatter i Genks Thibaut Courtois. Rapporter i Spania sier at De Gea ikke er langt unna en overgang til De røde djevlene, men hovedstadsklubben må vente seg stor konkurranse fra Chelsea om den 19 år gamle belgieren.

Det polske nettstedet onet.pl melder at Leeds United er interesserte i Tomasz Kuszczak. Polakken ser ikke ut til å ha noen fremtid som førstekeeper i United og har sagt at han ønsker seg en ny utfordring. Kasper Schmeichel har fått beskjed om å forlate Leeds, og Kuszczak skal være en av de aktuelle til å ta over etter dansken. Også West Bromwich skal ha Kuszczak på ønskelista.

Torsdag 23. juni

Ryktene verserte i franske medier i går, og i dag offentliggjør også Lens det: Raphaël Varane blir Real Madrid-spiller. Zinedine Zidane sies å ha hatt en finger med i spillet, og franskmennene velger å selge til Real Madrid selv om de ville fått mer penger for han fra Manchester United.

– Varane er et fenomen og vil spille under Jose Mourinhos ledelse i Real Madrid. Det var ikke et spørsmål om penger for oss. Lens ville fått mer penger om han hadde gått til England, men jeg må tenke på spillerens karriere, sier Lens-president Gervais Martel ifølge Sky Sports.

En spiller som allerede er i Real Madrid, men som har vært aet bort, blant annet til Untied, er Lassana Diarra. Nå sier hans agent at Lass trives i Madrid, men avviser ikke helt en overgang:

– I motsetning til det som er sagt, ønsker ikke Lass å forlate Real Madrid, sier John Williams ifølge TeamTalk. – Han har to år igjen av kontrakten og trives i Madrid. Jeg har ikke åpnet forhandlinger med klubber verken i England eller Italia, men om det skulle komme et stort tilbud kommer vi til å se på det.

Selv om Dimitar Berbatovs agent har sagt at bulgareren ønsker å bli i klubben, er det fortsatt usikkerhet rundt spissen som ble vraket fra 18-mannstroppen til Champions League-finalen mot Barcelona. Daily Star hevder både Bayern München og AC Milan ønsker seg fjorårets toppscorer i Premier League, og nå melder Daily Mirror at agenten hans har bedt om et møte med Manchester United for å få slutt på usikkerheten rundt Berbatov.

Det er mye som tyder på at Wes Browns æra i United går mot slutten. Flere klubber har vist sin interesse for midtstopperen, som fikk få sjanser etter den angivelige krangelen med Sir Alex Ferguson i fjor sommer. Ifølge Daily Mirror skal han nå starte samtaler med Sunderland om en overgang verdt £4 millioner – noe som vil legge press på Aston Villa og Everton, to andre interesserte klubber.

United-aktuelle Alexis Sanchez har den siste tiden stadig nærmet seg en overgang til Barcelona, men katalanerne er ikke villige til å møte Udineses pengekrav for chileneren. Da benyttet Manchester CIty muligheten til å legge inn et bud, men vingen er ikke interessert i en overgang til de lyseblå, og skal ha nektet å fly til Manchester for å diskutere en overgang, skriver Daily Mirror. Det ryktet motbevises imidlertid av Udinese-president Giampaolo Pozzo.

– Jeg kan si at Barcelona har et forsprang på Manchester City akkurat nå. Spilleren har ikke gitt uttrykk for at han ønsker seg til en spesiell klubb, men naturligvis hører vi på hva han har å si. Ingen avtale er gjort enda, for det er fortsatt noen detaljer vi må jobbe med, sier Pozzo ifølge Sky Sports.

I vår tilbragte Ben Amos en periode på lån i Oldham. I utgangspunktet skulle han ha vært hele siste halvdel av sesongen i klubben, men en skade i midten av mars gjorde at sisteskansen ble sendt tilbake til Old Trafford. Nå melder Daily Star at the Latics er interesserte i å sikre seg den unge keeperen på en kortidsavtale også neste sesong.

Til slutt nevner vi også at belgiske Charly Musonda Jr. visstnok har sagt nei til United. Anderlechts 14-åring (!!) har vært ønsket av både United, Manchester City, Chelsea og Arsenal, men skal ha takket nei til å vise seg frem hos alle dem. I stedet sier ungguttens far til Nieuwsblad at de har sagt ja til Barcelona, siden sønnen visstnok ønsket å spille der i fremtiden.

Onsdag 22. juni

Både Marca og L’Equipe melder at Raphaël Varane har valgt Real Madrid fremfor Manchester United. Familien ville at han skulle bli i Frankrike, men Lens-spilleren ble imponert etter å ha besøkt klubben forrige uke. Overgangssummen skal ligge på rundt ti millioner euro. Ifølge L’Equipe blir overgangen fullført så sent som i august.

Sir Alex Ferguson planlegger for fremtiden, og skal ifølge EyeFootball være ute etter Southamptons stortalent Alex Oxlade-Chamberlain. Southampton vil ha £8 millioner for 17-åringen, en sum United er villige til å betale. Arsenal var lenge favoritter til å hente Oxlade-Chamberlain, men skal ha blitt skremt bort av den høye overgangssummen.

Den belgiske vingen Eden Hazard er den siste spilleren som aes til United. Vingen har storspilt for Lille, og ifølge goal.com har United vist sin interesse. Men Hazard blir ikke billig: 31 millioner euro ryktes det at man må legge ut for å hente unggutten.

PSGs interesse for Dimitar Berbatov er velkjent, men spissen er i søkelyset til flere klubber. Bayern München og Borussia Dortmund vil lokke Berbatov til å gjøre comeback i Bundesligaen, mens AC Milan også håper å signere 30-åringen i sommer, skriver Manchester Evening News.

Ifølge samme avis er Joshua King snart klar for utlån til Borussia Mönchengladbach.

– Vi har kommet til enighet med Manchester United om en ettårig låneavtale. Kontraktene må oversettes og sjekkes. Klubenes advokater ser på det nå. Målet vårt er å ha han klar mandag, sier Mönchengladbachs sportsdirektør Max Eberl, ifølge MEN.

Tirsdag 21. juni

Ashley Young har vært kraftig aet til United, og overgangen verdt £16 millioner virker bare mer og mer sannsynlig. Nå innrømmer også Villa-sjef Alex McLeish at det ser ut som om kantspilleren forsvinner.

– Gutta er på ferie i øyeblikket. Når de kommer tilbake til England vil jeg ha et møte med dem (Young og Stewart Downing). Jeg vet ikke, men det ser ut som om Ashley forsvinner, sier McLeish ifølge Manchester Evening News.

Det har vært stille rundt Wesley Sneijder de siste dagene, men ifølge Manchester Evening News kjemper United og City om Inter-spilleren, som ventes å koste rundt £30 millioner. Samme avis skriver at naboklubbene også duellerer om Palermos Javier Pastore, men de £44 millionene den italienske klubben krever kan sette en stopper for en mulig overgang.

Tidligere i dag hevdet AS.com at kun detaljer manglet før Raphaël Varane var klar for Real Madrid. Det avviser Lens-president Gervais Martel.

– Startprisen er ti millioner euro. Noen utenlandske klubber har bydd mer, men jeg avviste dem raskt, sier Martel til RMC, ifølge Sky Sports.

Nevnte PSG kan være neste stoppested for Dimitar Berbatov. Berbatovs agent sa nylig at spissen trivdes i United på tross av lite spilletid mot slutten av sesongen, men Paris-klubben vil likevel prøve å lokke til seg toppscoreren. De står klare til å by £10 millioner for Berbatov.

Raphaël Varane har vekket interesse fra Manchester United, Real Madrid og PSG. 18-åringen vil koste ti millioner euro, og Lens’ president Gervais Martel innrømmer at det blir vanskelig å beholde Varane.

– Det blir veldig vanskelig når man tenker på hvilke klubber som er interessert. Jeg håper det blir avgjort i løpet av de neste 48 timene, sier Martel ifølge Sky Sports.

Spanske medier melder at United har Real Madrids Xabi Alonso i søkelyset. Den sentrale midtbanespilleren spilte i Liverpool frem til 2009, og derfor tror mange at Alonso ikke vil gå til scousernes store rival. Det er ikke meldt om noen overgangssum for spanjolen.

Få hadde forventet at Alonso var i søkelyset, men dagens mest overraskende rykte kommer fra Irish Independent. De melder at fem klubber vil kjøpe John O’Shea i sommer, og at Liverpool er en av dem! Ikke siden Phil Chisnall gikk til Liverpool i 1964 har en førstelagsspiller gått direkte fra United til rivalen fra Merseyside. Tottenham og Aston Villa skal også være med i kampen om iren, som er forberedt på å vrake Sunderland.

Ji-sung Park har de siste dagene vært aet til Sevilla og Atlético Madrid. The Telegraph meldte tidligere i måneden at Park i løpet av sommeren ville fornye kontrakten sin, men nå holder Park mulighetene for en overgang i fremtiden åpen.

– Om et eller to år kan jeg ikke prestere like godt som jeg har gjort før. Jeg vet ikke hvor lenge jeg kan bli i United. Derfor må jeg kanskje dra fra United og spille for en annen klubb før jeg legger opp, sier Park ifølge goal.com.