Seieren glapp for Nederland

LIVE: Depay med assist og scoring da det raknet for Nederland.

For første gang siden Memphis Depay skrev under på en intensjonsavtale og deretter besto legesjekken på Aon Training Centre, ble det bli mulig å se både ham og hans to kommende lagkamerater da Nederland tok imot USA på Amsterdam Arena fredag kveld.

For Nederlands vedkommende representerte kampen siste finpuss før neste ukes EM-kvalifisering mot Latvia, mens den for Jürgen Klinsmanns USA var del av oppkjøringen foran landets forsvar av neste måneds CONCACAF Gold Cup.

Nederland startet med følgende elleve: Cillessen, Janmaat, Blind, Bruma, Martins Indi, Clasie, Wijnaldum, Promes, Depay, Van Persie, Huntelaar.

Vi fulgte kampen nedenfor og kom deretter med en vurdering av United-spillerne i egen sak.

 

 

LIVE:

SLUTT

90+3: Utrolig avslutning på kampen. Dommeren sier at nok er nok og blåser av for i dag i dét vi ser en skuffet Depay i bildet. Vingen var god i dag.

90: SÅ TAR DE LEDELSEN. 4-3. USA har aldri slått Nederland, men nå går de opp til 4-3. Like etter hjemmelaget har en kjempemulighet går USA i angrep og ser ut til å hente seieren hjem.

88: UTLIGNING! 3-3. Så får USA utligningen de har jobbet hardt for. Skuddet fra 16-meteren går via et nederlandsk bein og setter keeper ut av spill.

82: Blind er med fremover og er i skuddposisjon. Velger å spille ballen videre til De Jong som ikke får stokket beina og avsluttet. Burde nok godt for skudd der venstrebacken.

77: Lang ball mot Depay som tar lekker ned på brystet. Får skutt, men blir avblåst for offside.

70: REDUSERING! 3-2. USA fosser fremover og Bradley spiller gjennom på høyresiden. Daley Blind når ikke frem i løpsduell med USAs høyreback som slår inn. Midtstopper Brooks styrer ballen enkelt i mål.

66: Blind på etterskudd og lager frispark like utenfor egen 16-meter. Belønnes med gult kort.

62: NYDELIG INVOLVERING FRA DEPAY. Vingen dribler og slår inn fra venstre. Treffer medspiller perfekt, men må se avslutningen til Wijnaldum gå rett på keeper.

56: PERSIE FERDIG FOR DAGEN. Spissen som er én scoring unna 50-landslagsmål byttes ut en halvtime før slutt.

52: SÅ FÅR DEPAY SCORING! 3-1. Nederland er i angrep og Huntelaar skyter fra 16-meteren. Skuddet treffer Depay i ansiktet og endrer retning. Ballen går via stolpen og inn. Depays tredje scoring i sin 16. landskamp.

48: MÅL! 2-1. Nok en gang er det Huntelaar, men uten hjelp fra United-spillere denne gangen. Innlegget slås av innbytter Gregory Van Der Wiel, som har vært linket til United tidligere, og Huntelaar header Nederland i føringen igjen.

47: United-angrep! Blind kommer rundt på venstre og slår inn. Treffer Persie som header mot mål. Keeper redder, men lager retur som Persie rekker. Spissen prøver seg på en frekk variant i form av hæl-flikk, men USA-forsvaret redder på streken.

45: 2.omgang er i gang.

PAUSE

45: Depay utfordrer fra venstre og dribler seg innover. Fyrer innenfor 16-meteren, men må se ballen gå like utenfor. Siste som skjer denne omgangen.

44: Så sitter ballen i mål for Nederland igjen, men Wijnaldum blir avblåst for forseelse før han setter innlegget fra Promes i målet.

42: RvP får ballen litt over USA banehalvdel. Spissen dribler to mann før han prøver å tre igjennom høyreback Janmaat, men pasningen blir for lang.

38: Memphis Depay danser i USAs 16-meter. Dribler to mann før han prøver å slå til Van Persie i skuddposisjon. Pasningen blir litt for svak og USA klarerer. Vingen kunne nok godt for skudd der, men et godt forsøk.

35: Depay er i boksen for et innlegg. Vingen roper på straffe i dét han mener er holdning fra en USA-forsvarer. Dommeren vinker spillet videre.

34: Nederland går rett i angrep og RvP skyter fra 11-meters hold. Skuddet går i en Nederland-spiller og blir klarert.

33: UTLIGNING. USA setter 1-1 etter en god avslutning.

31: Depay prøver å slå inn fra venstre, men innlegget blir for høyt.

31: Litt småspill innenfor 16-meteren fra Nederland. Ender hos Persie som får en corner.

27: DEPAY ER ARKITEKT. Vingen har stått for det meste offensive Nederland har hatt å by på. Depay slår et nydelig innlegg fra venstresiden og denne gangen takker Huntelaar for muligheten og header nederlenderne i føringen! 1-0.

25: Depay stusser Huntelaar igjennom, men spissen får bare en corner.

23: Depay utfordrer nå på venstresiden og vinner en corner. Depay tar corneren kort og Blind skyter fra 20-meters hold. USA avverger til ny corner som blir resultatløs.

19: USA med kjempe mulighet. To skudd på rad går i stolpene.

18: Mange United-involveringer nå. Depay slår til RvP som slår videre inn. Ballen ender hos Blind på venstresiden som sikter innlegget sitt på Persie. Innlegget blir litt for langt og USA får klarert.

17: Ser ut som Depay har byttet plass med ving-kollega Promes.

15: Nok en gang utfordrer Depay, denne gang på høyresiden. Slår hardt inn, men verken Van Persie eller noen andre nederlendere når frem til innlegget.

13: Depay legges i bakken etter en sen takling fra en USA-spiller. Ser vondt ut, men vingen kommer seg opp igjen.

11: Depay og Blind prøver seg på venstresiden. Kombinerer fint før Depay prøver på en hæl-flikk som blir for svak. Begge United spillerene er på venstresiden til Nederland i kveld.

10: Depay viser litt tekniske ferdigheter før han sender ballen til medspiller som skyter. Reddet av Guzan. Rolig start av United-spillerene. Blind har kontroll, Depay prøver seg når muligheten er der og Van Persie kommer hjem og henter ballen fra forsvaret flere ganger.

6: USA angriper og går for skudd like utenfor 16-meteren, Blind blokkerer.

3: Alle tre United-spillere involvert i Nederland-angrep. Depay utfordrer på venstre siden, skjærer inn og går for skudd. Skuddet blokkeres og ender til slutt hos Van Persie som avslutter midt på Guzan som gir retur. Daley Blind prøver å snappe ballen foran USAs keeper, men Guzan får kontroll på kula.

1: Nederland sparker i gang kampen.