Supportergruppering truer United-sponsorer med svertekampanjer og boikott

En gruppe supportere skal ha begynt et koordinert angrep mot flere av  selskapene United har sponsoravtaler med.

Det skriver flere engelske medier, blant andre The Times.

Supportergrupperingen skal ha sendt et brev til samtlige av klubbens sponsorer, der de ber selskapene om å avslutte sine avtaler med klubben.

Demonstrantene, som protesterer under parolen «#NotAPennyMore», eller «ikke en penny til», advarer sponsorene om at båndene til Glazer-familien gjør selskapene til «legitime mål» for svertekampanjer og boikotter av deres varer.

Manchester United v Liverpool - Premier League
DEMONSTRERER MOT GLAZER-FAMILIEN: De siste dagene har United-supportergrupperinger protestert mot Uniteds eierfamilie.

I brevet hevder supportergrupperingen at sponsormidlene bare går til å gi Glazer-familien utbytte, samt til å betale lånene eierne har påført United.

– Det (sponsorenes penger) vil ikke gå til å oppussing av Old Trafford eller treningsfasilitetene, som begge er så utdaterte at de har blitt et symbol på Glazernes likegyldighet, skriver grupperingen.

The Times skriver at demonstrantene blant annet skal ha gått hardt til verks på forbrukeranmeldelsessiden Trustpilot.

Selskapet Team Viewer, som er draktsponsor for United fra høsten av, har fått så mange negative tilbakemeldinger, at vurderingen har falt fra fire av fem «stjerner», til én av fem «stjerner». 

Forsikringsselskapet Aon, som blant annet har navnerettighetene til Uniteds treningsanlegg, skal ha fått samme behandling på sin Trustpilot-side.

Inne på nettsiden florerer mishagsytringene mot både selskapet og Glazer-familien.