– United kan kjempe om ligagull

David de Gea har tro på at han kan vinne sin andre Premier League-pokal denne sesongen.

Tirsdag kveld kan bli en veldig stor kveld for alle som holder med Manchester United. Med uavgjort eller seier går Ole Gunnar Solskjærs menn opp til tabelltopp, en posisjon klubben ikke har innehatt så sent i sesongen siden Sir Alex Ferguson var manager.

Vinnes både kampen på Turf Moor og storkampen på Anfield søndag, betyr det at United går inn ligaens siste 20 kamper med soleklar ligaledelse, med seks poeng ned til regjerende mester Liverpool.

Tror United har en sjanse til å vinne ligaen

Forrige gang laget var i en såpass god posisjon til å ta ligagull, var det også David de Gea som sto i målet for United. Spanjolen mener nå at laget må ta vare på sjansen til å kjempe helt i toppen av Premier League.

– Vi må være veldig, veldig fokuserte i hver kamp og prøve å vinne alle. Forhåpentligvis, hvis vi er gode fysiske og mentalt, kan vi være med på å kjempe om ligagull, sier sisteskansen til manutd.com.

LIGAVINNERE: Det har snart gått åtte år siden Anders Lindegaard og David de Gea vant Premier League.

30-åringen er én av tre spillere i stallen som har vunnet Premier League tidligere og mener han nå har muligheten til ta et til, selv om ligasesongen ennå ikke er halvspilt.

– Det er sant at det er langt igjen fortsatt, men det er selvfølgelig en sjanse for at vi kan være der oppe på toppen av ligaen.

Som tidligere nevnt, har United mulighet til å opparbeide seg en liten luke ned til Liverpool i løpet av Burnley-kampen. De Gea mener kamper slik som tirsdagens møte på Turf Moor, er oppgjør laget må vinne for å kjempe helt i toppen.

– Det er en god utfordring for oss. Vi spiller mot et godt lag i Burnley, og det er på bortebane, men hvis vi har lyst til å vinne ligaen, må vi vinne slike kamper. Jeg gjentar meg selv, men alt vi kan gjøre er å fokusere på hver kamp, ta det kamp for kamp og være 100 prosent fokuserte.

Stolt over milepæl

Med sin opptreden mot Wolverhampton i desember gikk spanjolen alene opp på topp av listen over de ikke-britiske spillerne United-spillerne med flest kamper i Premier League.

Etter seieren over Aston Villa står De Gea med 427 ligakamper for klubben, to flere enn Antonio Valencias 425.

LISTETOPPER: David de Gea og Antonio Valencia er de to ikke-britiske spillerne med flest Premier League-kamper for United.

Det er en statistikk Uniteds nummer én er fornøyd med.

– Jeg er veldig, veldig stolt over å nå det antallet kamper. Det er stort for meg. Jeg føler meg bra, selvsikker og stolt. Jeg har spilt mange kamper, og forhåpentligvis blir det mange flere i fremtiden.

Til tross for at lagets desiderte førstekeeper gjennom mange år nå har fått konkurranse av Dean Henderson, forteller De Gea om en god hverdag.

– Jeg føler meg veldig bra. Jeg trener hardt, føler meg skarp og selvsikker i kamper. Når du trener godt og føler deg bra er det lett å spille i kamper. Du må selvfølgelig være fokusert og alltid være på 100 prosent og å hjelpe laget er det viktigste. 

– Nå vinner laget og vi er i god form, så alt er bra for øyeblikket.