– United er en vanskelig, men fantastisk utfordring

Onsdag kveld ble han ligamester med Ajax.

Torsdag snakket Erik ten Hag med Voetbal International om sin nye jobb i United.

– Det er en vanskelig, men fantastisk utfordring. I United er det noe å bygge, men også noe å vinne. 

Han forteller at det var en omfattende prosess før han skrev under.

– Ja, jeg vet at United gjorde en omfattende jobb. De hadde speidet, analysert, kikket på data og også intervjuet en del mennesker som hadde jobbet med meg. Etterpå hadde vi så en rekke intervjuer oss imellom. De kastet seg ikke inn i dette, men det gjorde ikke jeg heller.

– Selv om United er en nydelig klubb så ville jeg nemlig aldri bare «tatt jobben». Jeg ville skape gode arbeidsvilkår først. Det betød at hver detalj måtte diskuteres.

– Det var mye som lekket ut. Det var mange spørsmål, og i de første ukene da verden fikk nyss i dette så var det heller ingen enighet, selv om mange trodde det.

– United er imidlertid en internasjonal fotball-storhet. Alle kjenner klubbens historie. Det er ikke for ingenting at de kaller Old Trafford for «Drømmenes teater».

– Alle kjenner Sir Alex, men det spesielle er at veldig mange også kjenner alt før det, for eksempel det fantastiske laget de hadde på slutten av 50-tallet, som forsvant i flyulykken.

– Historien er altså imponerende, og jeg har selv studert både nåtiden og fremtiden. Jeg har sett på mulighetene som faktisk er i klubben, også økonomisk. Hvis du i tillegg da fikk en god følelse for menneskene som er der, så er alt det faktorer som fikk meg til å ta dette steget, sier han.

Møtte Murtough torsdag

Ten Hag skal også ha brukt torsdagen til samtaler med United om spillerkjøp. Det har flere ulike respekterte journalister meldt.

United-topp John Murtough skal ha reist til Amsterdam torsdag. Der møtte han Ten Hag, hans assistent i Ajax, Mitchell van der Gaag og også tidligere United-assistent Steve McClaren – hvis man skal tro engelske medier. Van der Gaag skal være klar som Ten Hag-assistent. Det er bare bekreftelsen som mangler, mens Steve McClaren kan bli det.

Sånn sett har 52-åringen for lengst startet i jobben, selv om den første arbeidsdagen med spillerne kommer i juni eller tidlig juli.

Tidligere i uka ble det spekulert i at Ten Hag ville samle spillerne allerede 20. juni – for å ha best mulig sjanse til å påvirke spillertroppen før ligastart helga 6./7. august.