TENBLIND

Ten Hag så Ajax leke seg til nytt ligagull

Mens Uniteds kjempet om FA Youth Cup-trofeet onsdag kveld, så sikret Erik ten Hag seg et enda større trofé i Nederland.

Da vant Ajax ligagullet, det tredje strake på tre fulle sesonger for Ten Hag i Ajax.

Dermed ble det en perfekt avskjed for treneren som overtar United-skuta nå i sommer. Han har vunnet tre ligagull og to cuptitler på de tre sesongene som sjef for den nederlandske giganten.

Det ble aldri spennende på hjemmebane i Amsterdam onsdag kveld.

Back Nicolas Taglifico gjorde 1-0 etter 19 minutter, blant annet etter godt forarbeid av høyreback Noussair Mazraoui som nå skal være klar for Bayern München neste sesong.

Steven Berghuis økte etter 33 minutter, etter et magisk forarbeid av stortalentet Jurriën Timber og Sebastian Haller gjorde 3-0 fem minutter senere på straffe.

Til slutt endte det 5-0, etter at Brian Brobbey og Edson Alvarez satte punktum med to mål de siste ti minuttene.

Dermed hadde det ingenting å si at PSV Eindhoven samtidig slo NEC Nijmegen. Med én ligarunde igjen å spille så ligger nemlig Ajax fire poeng foran PSV.

Det har vært nok en imponerende sesong for Ten Hags lag. De har tatt 82 poeng på 33 kamper. De har scoret 96 og bare sluppet inn 17.

På de tre siste fulle sesongene i Ajax (en sesong annullert grunnet covid inni der) har Ten Hags lag vunnet 82 av 101 kamper. De har scoret 320 ligamål på de 101 ligakampene de tre siste sesongene. Samtidig har de bare sluppet inn 72 mål på de kampene.

Å feire ligagullet i sentrum av Amsterdam ble de imidlertid tidligere i uka nektet av ordføreren. Da Ajax-supporterne hørte det så svarte de i stedet med å ta en fest utenfor huset hennes (se video under).