Uenig i overgangspolitikken etter Ferguson: – Det har tatt for lang tid å komme tilbake på riktig spor

Rafael er kritisk til mye av det som har blitt gjort etter at Ferguson ga seg – men er positiv til Solskjær.

United har ikke vunnet ligaen siden Sir Alex Fergusons siste år, og en av skottens gamle spillere, Rafael, har i et nytt intervju med ESPN kritisert mange av valgene som har blitt tatt i ettertid.

– Det har tatt for lang tid å komme tilbake på riktig spor. Det har vært sju år [uten en PL-tittel]. Vi gjorde noen ting feil. Vi begynte å signere dyre spillere og å gi dem mye penger. Jeg er ikke enig i det. Bare fordi at en spiller koster 150 millioner pund, så betyr ikke det at han er bra for laget. Det kommer an på spillerens karakter, mener Rafael.

– Jeg tror det er der vi gjorde feil, vi begynte bare å kjøpe spillere. Jeg tror det må være en miks. Du må kjøpe noen dyre spillere, men ikke bare det. Jeg er en supporter også, og jeg vet at supporterne ønsker de beste spillerne, men la oss se om han er den beste spilleren for Manchester United, la oss se om han kommer til å jobbe.

– Du bør gå for de spillerne som ønsker å spille for Manchester United, og ikke bare fordi Manchester United kommer til å betale deg. Se på Chicharito. Hvor hardt kjempet ikke han for Manchester United? Han ønsket å spille. Hvor mye betalte Manchester United for ham? Ikke mye. Du må være lur. Du må se at spilleren ønsker å spille for Manchester United.

GOD OG BILLIG: Javier Hernández.

Rafael uttalte seg også om to av spillerne som kobles til United, og ga uttrykk for at han ser en bedring i dagens Manchester United.

– Harry Kane er en veldig god målscorer, og Jadon Sancho er veldig, veldig god. Men først av alt må en se på spillerens karakter, og se om de virkelig ønsker å gjøre det godt for United, og ikke bare komme for pengenes del. Vi har gjort noen feil, men jeg håper at vi nå kan komme tilbake på sporet. I dagens Manchester United ser jeg mer av hvordan de spilte tidligere, og jeg tror vi snart vil være tilbake hvor vi hører hjemme.

Solskjær jobbet i klubben da Rafael kom fra Brasil sammen med Fabio.

– Jeg elsker Ole. Jeg elsker personen han er, og manageren han er. Det er selvsagt mye igjen å gjøre, men jeg tror han gjør det på riktig måte.

– Han er en person som elsker Manchester United, og han kommer til å gjøre alt for å hjelpe klubben. Jeg så det da jeg var med ham da han trente meg, og det er viktig. Han er en fyr som kommer til å tenke mer på Manchester United enn på seg selv. Mange trenere vil aldri gjøre det. De kommer til å tenke først på seg selv, og så på klubben, mener Rafael.

Ingen skal i alle fall trenge å tvile på om Rafael også elsker United. Vi avslutter med 29-åringens forsøk på å forklare følelsen av bære Uniteds drakt.

– Jeg kan ikke engang forklare hvordan den følelsen var, for det er en annerledes følelse enn noe annet. Du spiller for Manchester United, den beste klubben i verden – for meg er det den beste klubben i verden. Det er bare kjærlighet. Kjærlighet og lidenskap.

Les hele intervjuet her.

TO AV RAFAELS TRE LIGATITLER: 2008/09-sesongen og 2010/11-sesongen (der han kunne løfte troféet sammen med tvilling Fabio).