Preview: Pogba står over generalprøven

Her er alt du trenger å vite før kampen mot AC Milan!

Lørdag kveld skal Ole Gunnar Solskjær lede Manchester United ut i sin siste treningskamp før Premier League-sesongen 2019/2020 sparkes i gang.

For Uniteds del starter det mot Chelsea søndag 11. august. 

Før den tid skal det fokuseres på kampen mot AC Milan på Millennium Stadium. Stedet der Ole Gunnar Solskjær ledet Manchester United i sin første kamp som midlertidig manager.

Manchester United og AC Milan møttes for ca. et år siden. Da også som en del av sesongoppkjøringen. De fleste husker nok kampen best for den lange straffesparkkonkurransen.

Etter 1-1, med scoringer av Alexis Sánchez og Suso, trengtes hele 26 straffespark før Manchester United kunne gå seirende av banen. 

TRENINGSKAMP: Oppgjøret ble spilt på Rose Bowl, og United vant til slutt 9-8 etter en lang runde med straffespark.

Det er ikke bare Ole Gunnar Solskjær som gjennomfører sin første sesongoppkjøring med et nytt lag. AC Milan har også fått ny trener siden forrige sesongstart. Marco Giampaolo er mannen som skal lede den rød-sorte skuta kommende sesong. 

Manchester United

Rett før International Champions Cup begynte gjorde Ole Gunnar Solskjær et intervju med arrangørene. Da ble kampen mot AC Milan trukket frem:

– Vi nærmer oss ligastart når vi skal møte AC Milan i Cardiff. Da er det en ypperlig mulighet til å spille med fullt lag for å teste oss selv, sa Solskjær til folkene bak International Champions Cup.

Han var både tydelig og offensiv:

Vi skal toppe laget mot AC Milan, for vi vil at de som skal spille i ligaåpningen skal bli kjent med hverandre og bygge relasjoner. Det laget vil sannsynligvis være det samme som starter den første ligakampen. 

PÅ VEI TIL CARDIFF: Men husker du det du sa den gang? Det blir spennende å se hvor toppet laget blir mot italienerne.

Dette ble selvsagt sagt før alle signeringene var på plass. Så det er ikke helt utenkelig at Manchester United stiller med Harry Maguire eller Paulo Dybala fra start mot Chelsea – om de signerer, selvsagt.

Etter en knepen (men ikke nødvendigvis overbevisende) seier mot Kristiansund i Oslo opprettholdt United den gode statistikken med bare seirer i oppkjøringen.

Selv om ikke alle forestillingene har vært «ti av ti», så kommer man ikke foruten det faktum at Manchester United har fem seirer og 10-1 i målforskjell etter treningskampene i sommer. 

Troppen: 

Kepere: David De Gea, Sergio Romero, Lee Grant;

Forsvarsspillere: Diogo Dalot, Phil Jones, Victor Lindelof, Marcos Rojo, Luke Shaw, Chris Smalling, Axel Tuanzebe, Aaron Wan-Bissaka, Ashley Young

Midtbanespillere: Fred, Angel Gomes, Daniel James, Jesse Lingard, Juan Mata, Nemanja Matic, Scott McTominay, Andreas Pereira,

Angrepsspillere: Tahith Chong, Mason Greenwood, Anthony Martial, Marcus Rashford.

Det er verdt å merke seg at Paul Pogba er ute av troppen. Han var først registrert, men har nå blitt trukket grunnet problemer med ryggen. 

Mangler:  Paul Pogba, Romelu Lukaku, Alexis Sánchez, Matteo Darmian, Joel Pereira og James Garner.

I et intervju i klubbens offisielle app klargjorde Solskjær hvorfor franskmannen ikke er med:

– Mot slutten av dagens treningsøkt kjente Paul på de samme ryggproblemene som han kjente på i Norge. Jeg tror han skal være klar igjen tidlig i neste uke. 

AC Milan

Tre nye fjes har kommet inn gjennom den røde delen av porten på San Siro i sommer. Rade Krunic fra Empoli, Theo Hernández fra Real Madrid, og Rafael Leão som akkurat har blitt hentet fra Lille for 30 millioner euro.

Han kan få sin debut mot Manchester United på lørdag. 

Hernández ble skadet i treningskampen mot Bayern München, og er ikke tilgjengelig mot United.

I tillegg har en tvungen opsjonsavtale for Franck Kessié, som tidligere var på lån, tredd i kraft, noe som gjør at han også kan kalle seg AC Milan-spiller.

Italienerne har mistet flere spillere i sommer, men det er tapet av Tiemoué Bakayoko som kjennes hardest. Lånespilleren fra Chelsea skrev ikke under for AC Milan slik mange kanskje trodde. 

AC MILANS NYE TRENER: Marco Giampaolo

United.no har tatt en prat med redaktøren for acmilan.no, Per Asbjørn Solberg, som forteller om et lag som har hatt et problem med hurtige kanter i treningskampene.

– Med ny trener inn har fokuset vært på å sette en spillestil. I en ganske smal 4-3-1-2-formasjon har vi tidvis sett hurtige kanter være svært skadelig, så bakover er ikke alt på stell. Offensivt har det imidlertid vært gode tendenser sier Solberg, og legger til: 

– AC Milan leverte jevnt mot Bayern, og jeg tror det kan bli jevnt også mot Manchester United. Det er tre uker til Serie A begynner, og United spiller sin siste kamp før de møter Chelsea, så jeg forventer et ganske påskrudd United-lag.

Det høres ut som det er muligheter for Daniel James å virkelig vise hva han er god for. 

Troppen:

 

Keepere: A Donnarumma, G Donnarumma, Reina

Forsvarsspillere: Calabria, Conti, Gabbia, Musacchio, Rodriguez, Romagnoli. Strinic

Midtbanespillere: Biglia, Bonaventura, Brescianini, Calhanoglu, Krunic, Mionic

Angrepsspillere: Andre Silva, Borini, Castillejo, Maldini, Suso, Piatek

Mangler: Kessié og Fernández.

Fått med deg denne? AC Milan utestenges fra europeiske turneringer grunnet brudd på FFP-reglene 

Hvor kan jeg se kampen?

Norge: TV 2 sport premium/Sumo
Danmark: Strive
Sverige: Strive