Hansen-Aarøen med kandidat til månedens mål – se det her

Det er kanskje lys i enden av tunnelen i United-land.

Uniteds U21-lag hadde to strake tap og åtte baklengsmål før bortekampen mot Everton, som stod med to strake seirer.

Likevel ble det et hyggelig poeng for United-gutta fredag kveld.

Og som kommentatorene på Everton TV sa det på slutten av kampen.

– La oss virkelig håpe at førstelaget til United tar sine første poeng mandag, etter en 5-0-seier mot Liverpool.

Det ble likevel en noe merkelig kamp fredag kveld.

United var ganske gode eller veldig gode den første halvtimen, og gikk opp i en 2-0-ledelse etter scoringer av høyreback Marc Jurado og venstrekant Isak Hansen-Aarøen.

Spesielt Hansen-Aarøens mål var det magi over.

Kobbie Mainoo slo en nydelig langpasning, den 17 år gamle nordmannen hadde startet perfekt, tok glitrende ned med brystkassa før han lobbet over den utrusende keeperen med et par Everton-spillere halsende etter seg.

Uniteds 1-0-mål:

Uniteds 2-0-scoring:

hansenaar

Everton tok imidlertid over føringen i kampen etter en halv time, og ga den aldri fra seg.

Spiss Tom Cannon både reduserte og utliknet allerede før pause, men selv etter en svak 2. omgang klarte United å holde unna. Det skal keeper Nathan Bishop ha sin del av æren for.

United stilte forresten med et ganske så annet lag enn det som startet i 1-5-tapet mot Crystal Palace forrige uke. Borte var spillere som Shola Shoretire, Will Fish, Mateo Meji og Noam Emeran.

Charlie Savage og Charlie McNeill har vært å se på førstelagets treninger den siste uka, men i store perioder fredag var det likevel Everton-spillerne som kjørte kampen.

Zidane Iqbal har også trent med førstelaget, men var heller ikke å se fredag. Vi fikk imidlertid en United-debutant fredag kveld. Det var den høyreiste spissen Oliver Bray, som United har hentet fra lavere nivå. Han fikk en halvtime etter at United la om til det som liknet på en 5-3-2-formasjon.

Se terminliste, resultater, kampreferater for U21-laget her.

U21: Everton 2–2 (2-2) Manchester United

Haig Avenue, Southport
Premier League 2

Mål: 0-1 Jurado (Forson, 11), 0-2 Hansen-Aarøen (Mainoo, 28), 1-2 Cannon (30), 2-2 Cannon (38)

G Hardley (32), Gore (41)

Manchester United: Nathan Bishop – Marc Jurado, Rhys Bennett, Tyler Fredricson, Björn Hardley (C) – Kobbie Mainoo, Charlie Savage (Maxi Oyedele 77) – Omari Forson (Logan Pye 64), Dan Gore, Isak Hansen-Aarøen (Oliver Bray 64)– Charlie McNeill.
Ubenyttede innbyttere: Tom Wooster, Sam Mather.

90+4: Slutt. 2-2. United U21 tar sitt første poeng for sesongen.

90+2: Everton med et hardt skudd like over, men det har stort sett vært det de har levert etter pause – skudd utenfor.

90: Tre minutter tilleggstid.

84: NESTEN: Logan Pye med en flott pasning frem til McNeill, og plutselig kom United to mot to. McNeill skaffet seg rom, siktet mot bortre hjørne, men mislyktes. Uniteds beste mulighet etter pause.

81: Everton dominerer. Virker mest som om spørsmålet for de siste 10 minuttene er om de har kvalitet nok til å avgjøre kampen.

77: BYTTE: Maxi Oyedele inn for Charlie Savage.

76: STOR EVERTON-SJANSE: Pye på etterskudd på venstresiden, flott innlegg, men ganske fri heading fra god posisjon over Uniteds mål.

74: SKUMMELT: En United-spiller klarerer ballen på 20 meter, men rett i leggen til en Everton-spilleren og ballen går i bue mot Uniteds mål. Heldigvis en meter over tverrligger.

70: United med sitt første skudd i Evertons 16-meter i omgangen, men blokkert. Muligheten kom etter et langt frispark.

69: Litt usikker, men virker som om United spiller i en slags 5-3-2-formasjon nå.

64: TO BYTTER: Logan Pye og Oliver Bray inn for Omari Forson og Isak Hansen-Aarøen. Bray er en storvokst spiss som får debuten sin.

61: Har jevnet seg ut nå, men langt mellom sjansene.

56: Samme kampbilde. Kampen foregår på Uniteds halvdel.

51: Everton har initiativet i 2. omgang til nå.

46: STOR EVERTON-SJANSE: Det tok bare 15 sekunder før Everton var gjennom United-forsvaret igjen, men nok en Bishop-redning reddet United.

47: Gult kort Bennett.

46: 2. omgang er i gang. (21.04 skandinavisk tid)

45+3: Pause 2-2. United er nok skuffet etter å ha ledet 2-0, men kan totalt sett ikke klage så mye på at Everton har fått to mål for sine sjanser i det som var en underholdende 1. omgang.

45+1: Gult kort til en Everton-spiller for en for tøff takling på Hansen-Aarøen.

41: Gult til Dan Gore. Havner i en klinsj med en Everton-spiller etter en sen takling, og se påfølgende hissig reaksjon fra Everton-spilleren. Det endte med gult til begge to.

38: 2-2 Cannon. Så var det likt igjen. Et flott Everton-innlegg fra venstre, og målkåte Cannon med en perfekt heading i bortre hjørne.

35: STOR EVERTON-SJANSE: Everton lurer seg igjen inn bak United-forsvaret, denne gangen bak Bennett og Jurado, men alene med Bishop leverer United-keeperen en flott beinparade.

32: Gult kort: Hardley.

30: 1-2 Cannon. Everton bryter gjennom bak Uniteds forsvar, og denne gangen satt skuddet knallhardt bak Bishop. Dette skjedd rett etter at Bishop måtte levere en god redning på et annet skudd.

28: 0-2 Isak Hansen-Aarøen. Dette må være månedens mål. En fantastisk langpasning fra Kobbie Mainoo, Hansen-Aarøen på et flott løp, tok ned ballen på brystet, alene gjennom mot keeper og en deilig lobb til 2-0. Pur kvalitet hele veien!

25: STOR EVERTON-SJANSE: Everton spiller seg inn bak Fredricson, alene mot keeper, men avslutningen fra 17-18 meter heldigvis utenfor.

23: Bra av Gore igjen, til Hansen-Aarøen som spiller opp Forson til høyre i feltet. Han går seg imidlertid fast i motspiller i god posisjon.

22: NESTEN for United. Dan Gore bryter gjennom Everton-forsvaret, er hardt presset, men halvveis gjennom mot keeper skrått, bare for at forsøker ble blokkert.

21: McNeill med et glimrende raid etter en United-overgang fra en Everton-corner, men innlegget igjen 1-2 meter unna å nå frem.

14: MULIGHET: United er gode nå. Nok et innlegg fra venstre og Forson dunker til fra 17 meter. Keeper må kaste seg i full lengde for å redde.

13: NESTEN for United. Hansen-Aarøen med gjenvinning høyt. Fant McNeill på kanten av 16-meteren, men hans innlegg en meter fra å finne en medspiller i god posisjon.

11: MÅL: Marc Jurado. 0-1. Og like etter McNeill-vendingen rett før så slår United inn fra venstresiden. Ballen finner en ledig Forson på bakre stolpe, han header ballen tilbake til Jurado på 16 meter som tar med seg ballen et par meter og dunker den i bortre hjørne med vristen.

11: McNeill nær ved å vende opp inne i Evertons felt etter et innkast høyt oppe, men Everton fikk klarert. Det nærmeste United har vært å skape noe.

8: STOR EVERTON-SJANSE. United-stopper Fredricson med en grusom pasning rett til motstander ved midtstreken. Dermed kunne hjemmelaget lett bryte seg gjennom, rundet også Bishop, men avslutningen fra skrått hold i nettveggen.

5: Keeper Bishop nær ved å rote det til for United. For treg med ballen i eget felt, Everton fikk taklet ham, men klarte heldigvis ikke å få til en avslutning.

1: Kampen er i gang. (startet 20.01 skandinavisk tid)