Chong lekte med skjærene

U23: To mål og en målgivende for Chong da Newcastle ble knust.

Ny kamp, nye tre poeng, og målforskjellen etter tre ligakamper er nå på 11-0.

Uniteds U23-lag har hatt en finfin start på sesongen under nyesjefen Neil Wood, der det mest oppmuntrende nok uansett har vært at de rett og slett har vært gøy å se på igjen.

Samtidig går en jo også for opprykk, og da trenger en seiere – og det fikk en altså igjen her, da laget på førsteplassen (Manchester United) møtte laget på sisteplassen (Newcastle) på St. James’ Park.

Tahith Chong var inne på laget denne gangen, etter at han ikke hadde vært involvert i de to første ligakampene på dette nivået, og det var dermed grunn til å forvente seg litt fra ham etter at han gjorde det godt under sesongoppkjøringen.

Chong og Ramazani

Chong startet også kampen friskt for United, og Newcastle hadde store problemer med å håndtere nederlenderen. Det endte gjerne med at han skaffet hjørnespark, mens det også ble ropt etter straffespark da et Chong-skudd traff hånden til en Newcastle-forsvarsspiller.

Det ble ingen store protester, og det ble det heller ikke da Chong fikk et nokså tidlig gult kort etter å ha vært for sent inne i en takling.

Ramazani, Levitt, Garner og Chong hadde alle skuddforsøk i løpet av den første halvtimen, uten at det ble særlig farlig. United så ut som det klart beste laget, og hadde ved flere anledninger samtlige spillere på motstanderens banehalvdel, men først i det 38. minutt fikk United hull på byllen. Kaptein Brandon Williams slo en bra ball til D’Mani Mellor, og han slo den lavt inn i feltet til Tahith Chong, som gikk noen meter før han dunket ballen kontant i det lengste hjørnet.

Det var tydeligvis det som skulle til – to minutter etterpå doblet Largie Ramazani ledelsen med en lignende avslutning som Chong, der forskjellen var at forarbeidet til Ramazani var av det lekre slaget. Kantspilleren hadde ikke stor plass, men driblet seg mellom en rekke Newcastle-spillere før han fyrte av. Det var et mål av typen som gir oss tillit til at han kunne driblet seg ut av en telefonboks full av mennesker.

To i andreomgangen også

United sov litt i starten av andreomgangen, til tross for at det ble spilt musikk over høytalerinnlegget de første minuttene siden Newcastle glemte å skru den av, men etter hvert ble også andreomgangen en omgang hvor bortelaget var best.

Rett før timen var spilt, kom 3-0. Brandon Williams vant tilbake ballen høyt i ballen, og serverte Chong, som igjen plasserte ballen i det lengste hjørnet.

Chong fikk kanskje ikke hat-tricket sitt, men han fikk også en målgivende pasning – uten at han skal få æren for målet. Chong ga ballen til James Garner, som er i strålende form for tiden. Med sine tre mål før denne kampen, så var han allerede toppscorer (etter at han ikke har vært noen stor målscorer før – han hadde aldri scoret for reservene før disse målene), og Garner styrket sin posisjon på toppscorerlista da han igjen sendte ballen i mål, fra rett innenfor sekstenmeteren.

Garners fjerde for sesongen, og neppe den siste.

Chong og Garner kan være fornøyd med innsatsen i Newcastle, og det samme kan absolutt også spillere som kaptein Brandon Williams, målscorer Largie Ramazani og Teden Mengi – som fikk sin første start på dette alderstrinnet, og spesielt i førsteomgangen gjorde en god jobb.

Tre nye poeng for United, som beholder sin posisjon på toppen av tabellen. Neste U23-kamp er neste fredag mot West Ham.

U23: Newcastle 0-4 (0-2) Manchester United

Premier League 2 (div. 2)
St. James’ Park

Mål: 0-1 Tahith Chong (38.), 0-2 Largie Ramazani (40.), 0-3 Chong (60.), 0-4 James Garner (83.).

Manchester United: Matej Kovar – Lee O’Connor, Luca Ercolani (Arnau Puigmal, 65.), Teden Mengi, Brandon Williams (C) – James Garner, Dylan Levitt – Largie Ramazani (Anthony Elanga, 76.), Ethan Galbraith (Aliou Traoré, 65.), Tahith Chong – D’Mani Mellor.
Ubenyttede innbyttere: Paul Woolston, Dion McGhee.