JUBEL: United-spillerne jubler etter 3-0 mot Sunderland. Men er laget godt nok til å kjempe om ligagull?

Top of the league!

KAMPREFERAT: Mens Manchester City gikk på en real smell, gjorde Memphis Depay og Manchester United jobben.

Endelig satt den i ligaen for Memphis Depay.

Endelig satt den i ligaen for Wayne Rooney.

De forløsende scoringene for de to var nok til å slå Premier Leagues aller dårligste lag 2-0 på Old Trafford.

Og da Manchester City ble knust 1-4 borte mot Tottenham knyttet det seg ekstra stor spenning til om Rooney & co. ville følge opp seieren over Ipswich og ta tilbake tabelltoppen – for første gang siden Sir Alex Ferguson satt ved roret.

Mye ball uten å skape

Det var en rolig start på kampen for begge sin del, men det var United som var det førende laget innledningsvis.

Men som så mange ganger tidligere er balltrillingen til United til ingen nytte. Sunderlands Jeremain Lens noterte kampens første sjanse da han fra skrått hold skjøt rett på David De Gea.

Men så satt den – på overtid av førsteomgang. Nok en gang var det en strålende pasning fra Daley Blind som sto bak det hele. Nederlenderen lempet inn en strålende bakromspasning til Juan Mata som pirket ballen inn foran mål fra dødlinja, og inn til Memphis Depay som satte sin første Premier League-scoring.

Endelig for Rooney

Bare ett minutt ut i andreomgang scoret Rooney sitt første ligamål på fem måneder. Martial driblet seg forbi to spillere på høyrekanten før han slo inn på United-spissen som, via Costel Pantilimon, knéet ballen i mål.

Et kvarter senere kunne det fort ha stått 2-1 på tavla. Patrick Van Aanholt stormet inn i United-boksen før han, fra skrått hold, sendte ballen rett på De Gea.

Etter 66 minutter spilt burde det ha stått 3-0. Martial – som kom to mot to sammen med Depay – sentret til nederlenderen som kom alene med Pantilimon, men i stedet for å sette den i mål, sendte han ballen rett på den tidligere City-målvakten.

Mata punkterer

Da det gjensto 13 minutter av kampen satt den nesten for Mata også. Fra om lag 20 meter fyrtre han av et skudd langs bakken, men 2.03 meter lange Pantilimon lå langstrekt langs bakken og fikk slått ut til corner.

Idet klokka viste 90 minutter fikk spanjolen sjansen igjen. Ashley Young med et glitrende forarbeid på venstrekanten før han slo inn til en umarkert Mata som satte ballen hardt i mål fra 10-11 meter på bakerste stolpe.

Dermed vant United 3-0 og topper nå tabellen. Neste uke venter Wolfsburg i Champions League, før Arsenal må beseires på Emirates på søndag.