To mål, vond skade og nytt tap

Se nederst for live-dekningen.

Uniteds U23-lag avsluttet 2020 på fryktelig vis, da Chelsea vant 6-1 forrige gang gutta var i aksjon.

Mandag kveld var det så tid for den første kampen i 2021, og målet må ha vært å levere noe helt annet enn i den Chelsea-kampen.

I stedet ble det servert en ny fæl affære.

Marerittstart

Allerede etter 45 sekunder lå United under etter at keeper Matej Kovar sparket ballen rett til en Leicester-spiller.

Etter 14 minutter lå United under med 2-0, etter at Kovar (igjen) ble altfor lett lurt etter en avslutning fra nærmest død vinkel. Han forventet et innlegg, og glemte helt å passe eget mål.

Da United så hadde kommet tilbake til 2-2 så havnet de under på ny bare to minutter ut i 2. omgang – etter hårreisende forsvars- og keeperspill og målgivende til Leicester-keeperen, noe som sier det meste.

Kovar gjorde vel egentlig flere feil i denne ene kampen enn han har gjort til sammen i de fleste kampene denne sesongen.

Deretter ble tomålsccorer Anthony Elanga skadet, med det som så ut som et mistenkt kragebeinsbrudd. Han forlot banen og arenaen i tydelige smerter.

Til slutt satte hjemmelaget også 4-2, slik at det på de fleste måter ble en ny kamp å glemme for U23-gutta.

Glimt av kvalitet

Det eneste positive var egentlig Elanga og Hannibal Mejbri, som i alle fall viste noen glimt av storhet.

NYTT GULT KORT: Hannibal Mejbri pådro seg et nytt gult kort, ble også tatt en del ganger og falt igjen også litt for lett ved enkelte tilfeller.

Først fikk Mejbri masse plass sentralt i banen da han sendte Elanga alene gjennom, og svensken gjorde ingen feil alene med keeper da han reduserte til 2-1 etter 16 minutter.

Så la Mejbri pasningen ut til Harvey Neville som igjen fant Elanga inne foran mål til 2-2 helt på tampen av 1. omgangen.

Mark Helm hadde noen sjanser etter at han kom innpå, men uten å lykkes i gode posisjoner.

Dermed ble det for lite og for dårlig fra United-gutta, som hadde Dylan Levitt tilbake på laget etter at hans mislykkede utlån i Charlton nå er over. Shola Shoretire, Ethan Galbraith og Teden Mengi var også på banen, men uten at det hjalp.

Spesielt Mengi ser ut til å slite med formen nå.

Det var imidlertid ingen Amad Diallo å se, og Facundo Pellistri stod over etter å ha vært i isolasjon grunnet coronaviruset.

Uniteds neste kamp spilles borte mot Liverpool 30. januar.

Her kan du se terminliste, resultater, kampreferat og tabell.

U23: Leicester 4-2 Man. United (startet 20.00)

Leicester City training ground
Premier League 2

Mål: 1-0 Wright (1), 2-0 Suengchitthawon (14), 2-1 Elanga (Mejbri, 16), 2-2 Elanga (Neville, 45+1), 3-2 Wakeling (47), 4-2 Suengchitthawon (71)

United: Matej Kovar – Harvey Neville, Will Fish, Teden Mengi, Reece Devine – Dylan Levitt, Ethan Galbraith – Shola Shoretire, Hannibal Mejbri, Anthony Elanga (Merk Helm 53) – Joe Hugill (Charlie McCann 72)

Ubenyttede innbyttere: Ondrej Mastny, Connor Stanley

1: Kampen er i gang.

1: MÅL: Marerittstart for U23-gutta. Keeper Kovar med et elendig utspill rett i beina til en motspiller, som raskt spiller fri spissen som scorer alene med Kovar igjen. Grusomt i første kamp etter 6-1-tapet.

12: Ok United-sjanse, den første i kampen. Elanga lå ute på venstresiden, spilte inn til Mejbri i feltet, gikk selv på løp og Mejbri forsøkte å finne ham. Elanga var imidlertid hardt presset, tapte duellen, men Hugill plukket opp den løse ballen og skjøt i nettveggen fra ok posisjon litt skrått.

14: MÅL: 2-0 til Leicester. Veldig enkelt, og igjen må Kovar ta mesteparten av skylda. Leicester brøt inn i Uniteds 16-meter på sin venstreside, ned til dødlinja og skjøt tversover bak Kovar som nok tenkte at det skulle komme et innlegg.

16: MÅL: 2-1 Elanga reduserer. Mejbri med hele midtbanen alene etter en kjapp pasning bakfra fra United. Franskmannen så med en fin gjennombrudspasning til Elanga som satte fart fra venstre, og svensken avsluttet sikkert via motsatt stolperot.

Se Elangas 2-1-mål her.

18: GULT KORT: Shoretire.

29: Ny, god Leicester-sjanse, men skuddet fra 12 meter ble blokkert av tre-fire United-spillere.

35: GULT KORT: Mejbri.

38: Ny, god Leicester-sjanse: Neville på etterskudd på sin back, innlegget 45 grader tilbake, skudd i god posisjon rett foran mål fra 12-13 meter, men langt over.

45+1: MÅL: 2-2: Elanga igjen. Mejbri med god plass igjen sentralt. La ut til Neville på høyresiden som slo inn foran mål og der løp Elanga den i mål fra kort hold.

45+4: PAUSE. 2-2. Grusom start med keepertabbe, så 2-0 etter nok en ikke altfor bra inngripen av Kovar og Leicester kunne scoret flere. United har imidlertid satt to av sine tre sjanser, begge med Mejbri sentralt i forarbeidet og begge med Elanga som målscorer.

46: 2. omgang er i gang.

47: God United-sjanse. Shoretire danser inn i feltet, men driblet for mye og mistet ballen.

47: MÅL. 3-2 For noen mål United slipper inn. Langt utspill fra keeper, spretter en gang og går til en Leicester-angriper som lobber ballen over en utrusende Kovar. Altfor lett, rett fra utspill, det kan stilles spørsmål ved Kovar igjen, men absolutt også til alle i Uniteds bakre rekker. Assist for Leicester-keeperen!

52: SKADE. Elanga i tydelige smerter etter å ha blitt felt. Kan det være kragebeinet som har gått? Forlater banen fulgt av Uniteds legeteam. Leicester-spilleren fikk gult kort.

53: Helm inn. Elanga ut.

64: United sliter med å skape sjanser med Elanga ute. Leicester akkurat med et skudd, men rett på Kovar.

65: Ny Leicester-sjanse. Høyrebacken går av Shoretire, skyter tversover i feltet, men like utenfor motsatt stolpe.

66: United reddet av dommerne. Leicester tror de gjør 4-2, men dommeren dømmer offside. Reprisene viser at det var feil avgjørelse.

70: To gigantsjanser for United. Først åpnet deg seg for Mark Helm som alene med keeper litt skrått skjøt rett på. Returen så rett til Hugill som ikke får noe futt i sin avslutning og også treffer rett på keeper.

71: MÅL. 4-2 Leicester. Suengchitthawon. Fish headet ut et innlegg, men ingen United-spillere passet på på 15-16 meter og hjemmelaget avgjorde nok dermed kampen.

74: Mejbri vil ha straffe da går forbi en spiller i feltet, men dommeren rister bare på hodet.

89: Ny sjanse for Helm, fikk for krysset, men keeper plukket.