Villarreal CF v Getafe CF - La Liga Santander

Tilbake på vinnersporet i ligaen

Hjernerystelse, overtidsutligning, Villarreal-seier og et Atalanta som gikk forbi Mourinhos Roma og opp på Champions League-plass. Slik var helga for de andre lagene i Uniteds Champions League-gruppe.

Her er vår oppsummering av hvordan det gikk med Uniteds Champions League-rivaler i helga.

To lag vant, ett lag spilte uavgjort, mens United som kjent tapte byderbyet mot Manchester City.

Villarreal 1-0 Getafe

Imponerte Villarreal mot Getafe? Resultatmessig gjorde de kanskje ikke det, men de skal ha vært veldig dominerende i lange perioder av kampen.

Det viktigste var jo også å komme tilbake på vinnersporet etter en uke hvor manager Unai Emery ble sterkt koblet til Newcastle-jobben, men hvor manageren endte opp med å bli værende i Villarreal.

Villarreal vant for andre gang på rad mot Young Boys i midtuka, men i ligaen hadde den gule ubåten sunket som en stein, med bare ett poeng på de fire foregående kampene. Slik var den skuffende rekka i ligaen:

• Villarreal 1-2 Osasuna
  • Athletic Club 2-1 Villarreal
  • Villarreal 3-3 Cadiz
  • Valencia 2-0 Villarreal

Ikke akkurat lovende form fra et lag med tydelige Champions League-ambisjoner.

I denne kampen sendte Manu Trigueros Villarreal i ledelsen i kampens tiende minutt, og noen minutter før pause så det ut til at Paco Alcácer hadde doblet ledelsen. VAR hindret det på grunn av offside, og det stod dermed 1-0 til pause etter en omgang hvor hjemmelaget dominerte.

Også i andreomgangen var Villarreal klart best, og de hadde blant annet et skudd i tverrliggeren, men de fikk aldri det forløsende andre målet. Heldigvis for Emerys lag så kom det aldri noe baklengsmål heller, og de vant 1-0 mot Getafe.

Villarreal ligger på 12. plass, men med muligheten til å klatre forbi lag om de vinner hengekampen de har på flere lag foran seg.

Villarreal CF v Manchester United - UEFA Europa League Final
BLE VÆRENDE: Unai Emery.

Cagliari 1-2 Atalanta

I kampens sjette minutt tok Atalanta ledelsen etter at Mario Pasalic satte Davide Zappacostas lave innlegg i mål, etter et flott Atalanta-angrep.

Atalanta var nær 2-0 også, men i stedet for kom utligningen etter at Cagliari-kaptein João Pedro kom seg gjennom i bakrom og fikk satt ballen i mål til 1-1 i det 27. spilleminutt.

Det så ut til å kunne være stillingen til pause, men Duván Zapata ville det annerledes. Noen minutter før pause fikk han ballen med ryggen mot mål, og han vendte opp på glimrende vis før han fikk ballen forbi Cagliari-keeperen.

Flere mål ble det ikke i kampen, for andreomgangen var målløs, og det ble dermed 2-1 til Atalanta.

Atalanta gikk med dette forbi José Mourinhos Roma, og er nå oppe på den viktige fjerdeplassen, og har tre poeng opp til Inter på tredjeplass.

US Salernitana v Atalanta BC - Serie A
SCORET SEIERSMÅLET: Cagliari klarte ikke å stoppe Duván.

Grasshoppers 1-1 Young Boys

I midtuka tapte Young Boys mot Villarreal, og i helga ble det et poengtap i ligaen for Bern-laget – men dette kunne gått enda verre, og i det minste endte kampen på litt oppløftende vis.

Grasshoppers tok ledelsen etter litt over halvspilt førsteomgang, og det så lenge ut til å bli kampens eneste mål.

Like før slutt, på overtid av andre omgang, så kom utligningen fra Jordan Siebatcheu, og det ble dermed ett poeng for Young Boys.

De ligger fire poeng bak serieleder Basel (som tapte i helga), og tre poeng bak Zürich på andreplass. Young Boys har spilt én færre kamp enn begge disse to lagene.

Christian Fassnacht måtte byttes ut tidlig i kampen på grunn av en hjernerystelse, og han er ute på ubestemt tid. Det er vel ikke utenkelig at han går glipp av Atalanta-kampen, men at han kan være tilbake til bortekampen mot United.