Tidvis rundspilt bakover

KAMPREFERAT: Uniteds forsvar i det gavmilde hjørnet i Rio Ferdinands testimonial-kamp.

OLD TRAFFORT (United.no): Sevilla kom for å gjøre stas på Rio Ferdinand, men så snart lagoppstillingene hadde blitt kunngjort, og Rio hadde blitt hyllet både av United-fansen og de tilreisende spanjolene, gikk Sevilla til verket med klare ambisjoner om å være festbremser.

Allerede etter snaue tre minutter var Ferdinand selv Uniteds redningsmann da Sevilla spilte seg lekkert frem på høyrekanten. Innlegget leste Ferdinand perfekt og avverget det som så ut til å bli en gigantisk sjanse for de spanske gjestene.

Sevilla ga seg imidlertid ikke der. De fortsatte å sette United under press innledningsvis, men uten av David de Gea ble stilt på de helt store prøvene innledningsvis.

Gradvis kom United bedre med, og etter drøye ti minutter fikk Angelo Henriquez en glimrende mulighet alene med Sevilla-keeper Beto. Uheldigvis for United og Henriquez var det Beto som gikk seirende ut av den duellen med en glimrende redning, men United hadde overtatt styringen etter de innledende skremmeskuddene fra Sevilla.

Like etter var Alexander Büttner og Henriquez på farten igjen, men Sevilla-keeper Beto ryddet opp på ny.

Men da alle ventet at United skulle styre kampen, viste Sevilla seg som dødelige effektive. Vitolo utnyttet en glimrende pasning fra Diego Perotti og plasserte ballen enkelt forbi De Gea.

United hadde knapt kommet seg fra kalddusjen før gjestene var frempå igjen. Marko Marin fikk æren av å avslutte et lekende lett og

BANENS BESTE? Marko Marin ga United-forsvaret mye å tenke på i Rio Ferdinands testimonial-kamp.

enkelt angrep der Sevila skar gjennom Uniteds forsvar som kniv i varmt smør. 0-2 og United hadde plutselig en betydelig utfordring å hanskes med.

Kagawa fikk en strålende sjanse for United like etter, men japaneren klarte ikke å stokke bena alene med Beto og Sevilla fikk klarert til en resultatløs corner.

Gradvis kom United seg fra sjokket, og Henriquez fikk en gedigen sjanse på et innlegg fra Antonia Valencia etter 35 minutter. Headingen på nesten blank kasse ble imidlertid mesterlig reddet av Beto som virkelig spilte rollen som festbrems før pause på Rios store dag.

Fem minutter før pause fikk David de Gea god hjelp av treverket da han reddet Marins skudd med foten og sendte ballen i tverrliggeren.

Like før pause fikk United på ny kjørt seg i venstresiden i forsvaret, men avslutningen fra Bacca gikk høyt over. Det siste som skjedde før pause var at Valencia fikk en gylden mulighet fra skrått hold. Kantspilleren trakk inn i banen og avsluttet høyt over.

Uniteds første 45 minutter på Old Trafford under David Moyes går fort i glemmeboken. Sevilla herjet med Uniteds forsvar gang på gang og 0-2 var faktisk ikke et mål for lite.

United byttet to spillere etter pause da Phil Jones og Jesse Lingard kom inn for Tom Cleverley og Angelo Henriquez.
United åpnet den andre omgangen langt bedre enn den første, men likevel var det langt mellom høydepunktene.

Adnan Januzaj fikk en fin mulighet på kanten av 16-meteren, vendte bort forsvareren, men sendte ballen over mål.

Etter drøye 20 minutter var det Adnan Januzaj som hadde fått nok av Sevillas ledelse. Han stormet i angrep og avsluttet bra, men Beto reddet. Januzaj kjempet til seg returen og serverte til Valencia som enkelt satte inn reduseringen til 1-2.

KJEMPETALENT: Nok en gang viste Adnan Januzaj tegn på at han allerede denne sesongen kan være moden for større oppgaver enn reservelagsfotball.

Like etter byttet David Moyes inn Ryan Giggs, Michael Carrick og Wilfried Zaha og med ett virket United langt mer på hugget.

United fortsatte å styre utover i omgangen, men de store sjansene uteble.

Jesse Lingard fikk en glimrende sjanse til å utligne etter 75 minutter, men hadde en skostørrelse for lite til å nå pasningen fra høyrekanten.

Like etter åpnet Michael Carrick hele Sevilla-forsvaret med en enkel pasning og Zaha hadde en strålende sjanse alene med Beto, men igjen reddet Sevilla-keeperen. Returen dundret Büttner i en forsvarer før Carrick avsluttet like utenfor.

De siste 20 minuttene dominerte United stort, men ballen ville simpelthen ikke inn.

Med åtte minutter igjen på kampuret ble Ferdinand byttet ut til stående applaus og erstattet av Jonny Evans.

Men da United jaktet utligningen, var det i stedet Sevillas innbytter Bryan Rabello som satte spikeren i den berømte kisten. Alene med De Gea gjorde han ingen feil og 1-3 fikk både Rio Ferdinand og David Moyes til å se en smule bekymret ut på benken.

I sluttsekundene virket det som om luften hadde gått ut av United-ballongen og Sevilla hadde faktisk muligheten til å øke til 1-4 like etter.

For David Moyes må forsvarsspillet de første 45 minuttene ha vært en solid påkjenning, og særlig Alexander Büttner slet tungt på venstrebacken.

På plussiden vil Moyes ha notert seg for nok en solid opptreden fra unggutten Adnan Januzaj og at United hevet seg betraktelig da Carrick og Giggs kom inn og tok tak i midtbanen. Wilfried Zaha og Jesse Lingard var begge friske pust da de kom inn. Det store spørsmålet er kanskje hvor mye det kostet for United å jage utligningen etter pausen, for flere av spillerne som var i aksjon mot Sevilla starter også kampen mot Wigan på søndag.